Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συλλήψεις 29 ατόμων για τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών σε φυλακές


Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματικές οργανώσεις, και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων σχηματίστηκε σε βάρος των 29 ατόμων, που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της εξάρθρωσης των δύο κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών σε φυλακές της χώρας.

Οι πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που εξαρθρώθηκαν μετά από πολύμηνες έρευνες των αρχών, μετέφεραν, εισήγαγαν και διακινούσαν ναρκωτικά σε διάφορες φυλακές της χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία καταβαλλόταν κυρίως σε τραπεζικούς λογαριασμούς.
Ως «εγκέφαλος» του ενός κυκλώματος φέρεται ένας 37χρονος έγκλειστος στις φυλακές Αλικαρνασσού για κλοπές και ληστείες, ενώ κεντρικό ρόλο και στις δύο οργανώσεις είχε ένας 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Τρικάλων, ο οποίος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του, εισήγαγε στις συγκεκριμένες φυλακές ναρκωτικά, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις αστυνομικών της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας συνελήφθησαν ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων 23 έγκλειστοι στις φυλακές Τρικάλων, ο 43χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, μία κοινωνιολόγος που παρέδιδε μαθήματα στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα και άλλοι τέσσερις Έλληνες, μέλη των κυκλωμάτων που εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ελευσίνα και Κατερίνη.
Η δικογραφία για την υπόθεση περιλαμβάνει συνολικά 67 άτομα, από τα οποία τα 61 έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. Σημειώνεται ότι για έναν από τους συλληφθέντες, αλβανικής καταγωγής, η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, που έγινε στις 13-01-2012 σε βάρος ομοεθνή του, έγκλειστου σε φυλακές.
Στο πλαίσιο χθεσινής αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν και άλλοι δύο έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της «αντίστασης» και παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, ο σωφρονιστικός υπάλληλος των Φυλακών Τρικάλων, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Επίσης, από τον αρμόδιο εισαγγελέα των Τρικάλων διενεργείται πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, ενώ παράλληλα υποβλήθηκε ερώτημα στο αρμόδιο υπηρεσιακό συμβούλιο για να τεθεί σε αργία ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος.
πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου