Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

"Συγγνώμη Πάνο"


«Επιτέλους δικαίωση». Ο Πάνος Καμμένος δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του αλλά και την οργή του λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της δίκης που τον έφερε σε αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο, Αιμίλιο Λιάτσο. Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο και συγκεκριμένα ημέρα Παρασκευή, 27 του μηνός, όταν αστυνομικοί περνούσαν τις χειροπέδες στους καρπούς του τότε διευθυντή της εφημερίδας «Παρασκευή +13». 
Η σύζυγος του Πάνου Καμμένου, η Έλενα Τζούλη, είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Αιμίλιου Λιάτσου λόγω δημοσιεύματος στην εφημερίδα του. 
Οι μήνες πέρασαν και ο Αιμίλιος Λιάτσος, πριμοδοτούμενος από την Νέα Δημοκρατία ανηφόρησε την Μεσογείων και από την αφάνεια εγκαταστάθηκε στο γραφείο του Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης. Προηγουμένως είχε βεβαίως κλείσει την εφημερίδα του λόγω και της παύσης χορηγίας από τους ισχυρούς προστάτες του, που τον διέσωσαν από τότε που αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το «MEGA». 
Η τοποθέτησή του σε θέση… κύρους στην ΕΡΤ δεν ήρκεσε για να αποφύγει την ποινική δίκη με αντίπαλο τον Πάνο Καμμένο. Έτσι, την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, ο Αιμίλιος Λιάτσος ενώπιον του Δικαστηρίου αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως το επίμαχο δημοσίευμα που προκάλεσε την οργή της συζύγου του προέδρου των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» ήταν παντελώς ψευδές. 

Ο κ. Λιάτσος ζήτησε και συγγνώμη δημοσίως η οποία έγινε αποδεκτή. 

Ο Πάνος Καμμένος δίκασε μόνος του χωρίς άλλη βοήθεια από δικηγόρους. Ήταν δηλαδή πολλαπλώς ικανοποιημένος. Βεβαίως η λαϊκή ρήση είναι σαφής. «Από τότε που ανακαλύφθηκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο», ισχυρίζεται ο θυμόσοφος λαός και ενδεχομένως να έχει και κάποιο δίκιο. Όσο για τον Πάνο Καμμένο, δηλώνει απολύτως δικαιωμένος. 

«Επί έξι μήνες συκοφαντούν εμένα, την οικογένεια μου, την σύζυγό μου και το πολιτικό μου περιβάλλον για να μην μιλήσω για τις ύβρεις και συκοφαντίες που αφορούν τις πολιτικές μου επιλογές. Έ, ήταν λοιπόν πια καιρός, κάποιος να αναγκαστεί να παραδεχθεί πως μας συκοφάντησε και να ζητήσει συγγνώμη. Εγώ την αποδέχτηκα διότι δεν με ενδιαφέρει ως πολιτικός να κερδίσω χρήματα από αγωγές» δηλώνει ο Πάνος Καμμένος στην zougla.gr.

Άλλωστε αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Καμμένος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Συγγνώμη για τα ψέματα-Τα χάλκεια καταρρέουν 

Σήμερα 18 Δεκεμβρίου 2012 στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων, ο σημερινός Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή +13», Αιμίλιος Λιάτσος, αναφερόμενος σε συκοφαντικά δημοσιεύματα κατά του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου έκανε στο δικαστήριο την ακόλουθη δήλωση:

«Δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσο τον αφορά, σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με την έννοια αυτή του ζητώ συγγνώμη».

Η παραπάνω δήλωση αφορά συκοφαντικά δημοσιεύματα με ψευδείς πληροφορίες που αναπαρήχθησαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο με σκοπό να πλήξουν το κύρος του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και του προέδρου τους.

Αποτελούσαν δε κεντρικό μήνυμα των αποστατών.

Η συγγνώμη από τον κ. Λιάτσο και η ομολογία για την αναλήθεια των ισχυρισμών του γίνεται αποδεκτή.

Τα χαλκεία των υπαλλήλων του κ. Σαμαρά, της νέας τάξης πραγμάτων και των εκπρόσωπων τους αποκαλύπτονται.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και εγώ προσωπικά αντέχουμε τις συκοφαντικές επιθέσεις, αποδεικνύουμε την αλήθεια, συνεχίζουμε τον ανένδοτο αγώνα, καλούμε τους Έλληνες σε συστράτευση για την απελευθέρωση της Ελλάδας. 

Δεχόμαστε τη συγγνώμη, τη μεταμέλεια και τη μετάνοια. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

H γραπτή συγγνώμη στον Πάνο Καμμένο

Ο δημοσιογράφος, Αιμίλιος Λιάτσος, ενόψει της διεξαγωγής της δίκης είχε αποστείλει επιστολή συγγνώμης στον Πάνο Καμμένο η οποία έχει ως εξής:

«O πληρεξούσιος δικηγόρος του Αιμίλιου Λιάτσου και των συγκατηγορουμένων του, Σπύρου Σουρμελίδη και Γεώργιου Πεχλιβανίδη, κατ’ εντολή και για λογαριασμό τους προέβη στην κάτωθι δήλωση:

Σεβόμεθα την τιμή και την υπόληψη του Προέδρου του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παναγιώτη Καμμένου. Στην δημοσίευση του επίμαχου άρθρου προέβημεν καθαρά και μόνον από δημοσιογραφικό ενδιαφέρον.  Σε κάθε περίπτωση δεν είχαμε σκοπό να θίξουμε αυτόν τόσο προσωπικά όσο και πολιτικά. Τέλος δηλώνουμε ότι το επίμαχο δημοσίευμα στηρίχθηκε, όσον τον αφορά σε αναληθείς πληροφορίες τρίτων και με αυτή την έννοια του ζητώ συγγνώμη».

Η επιστολή



Το επίμαχο δημοσίευμα

Η εφημερίδα « Παρασκευή +13» της 27ης Απριλίου ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον Πάνο Καμμένο και την Έλενα Τζούλη. Ορισμένες «κακές γλώσσες» της δημοσιογραφικής πιάτσας είχαν μιλήσει για «ανάληψη εργολαβίας» εκ μέρους του Αιμίλιου Λιάτσου με τελικό στόχο την απαξίωση του πολιτικού. Αργότερα και όταν ο Αιμίλιος Λιάτσος ανέλαβε την ανώτερη θέση στην Δημόσια Τηλεόραση, κάποιοι θυμήθηκαν τα περί… «εργολαβίας» και μίλησαν για εκ των υστέρων ανταμοιβή. Βεβαίως όλα τα παραπάνω μπορεί να αποτελούν αποκυήματα φαντασίας ή απλώς ενδοδημοσιογραφικές κακίες. Μπορεί όμως και όχι. 

Η εφημερίδα του Αιμίλιου Λιάτσου λοιπόν, δημοσίευσε τότε συνέντευξη του χουντικού προπαγανδιστή Γιώργου Γεωργαλά, στην οποία αναφερόταν σε συνομιλία του με τον Πάνο Καμμένο αλλά και σε παρέμβαση της συζύγου του. Η υπόθεση αφορούσε στη συγγραφή βιβλίου για την «17η Νοέμβρη», υπόθεση παλαιά και... πολύπλοκη.

Το απόσπασμα το οποίο αναφέρεται στην σύζυγο του Πάνου Καμμμένου είναι το εξής: «Την επόμενη μέρα στις 8 Απριλίου μου τηλεφώνησε ο κύριος Καμμένος αργά την νύχτα και μου έδωσε την δεύτερη γυναίκα του την Ελένη, με σκοπό να την πείσω να τον αφήσει να ασχοληθεί με την πολιτική. Η σύζυγός του είχε αντιρρήσεις. Εγώ είχα πείσει και την οικογένειά του να τον αφήσουν να ασχοληθεί με την πολιτική. Πράγματι μίλησα μαζί της στο τηλέφωνο. Την άλλη μέρα στις 10 Ιουνίου με πήρε τηλέφωνο ο Καμμένος να με ευχαριστήσει διότι πείστηκε η Ελένη και έπαψε να έχει αντιρρήσεις. Από εκεί και πέρα εξαφανίστηκε, δεν έστειλε άλλα χρήματα, δεν απαντούσε...».

Τα παραλειπόμενα του... δημοσιεύματος

Ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ +13», σε δημοσίευμά του επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη της τάξεως των 1 δισ. δραχμών.

Στους υπότιτλους του βασικού θέματος σημειώνεται επίσης ότι ο κ. Καμμένος «κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος».

Επιπλέον, γίνεται μνεία στη σύζυγο του κ. Καμμένου, Ελένη Τζούλη, για την οποία αναφέρεται ότι «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών».

Τα «βραχιόλια», ο δημοσιογράφος και η συγγνώμη στην Έλενα Τζούλη

Η Έλενα Τζούλη δεν αστειεύεται. Αμέσως μετά την δημοσίευση των παραπάνω έσπευσε στο Εισαγγελέα. Ο Αιμίλιος Λιάτσος συνελήφθη. 

Ο τηλεοπτικός και ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί. Τελικά μετά από ώρες αφέθηκε ελεύθερος. Τον λόγο πλέον αναλάμβανε η Δικαιοσύνη. 

Άλλωστε, την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου η Έλενα Τζούλη θα είναι αντιμέτωπη και πάλι με τον Αιμίλιο Λιάτσο αυτή τη φορά για το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή+13», σύμφωνα με το οποίο η σύζυγος του Πάνου Καμμένου κατηγορήθηκε για πλαστογραφία.

Ενόψει της δίκης της Τετάρτης, ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος έστειλε επιστολή συγγνώμης και στην Έλενα Τζούλη, η οποία δημοσιεύεται παρακάτω:



πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου