Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Απλήρωτο οι εργαζόμενοι στην ΣΤΟΡΓΗ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ» ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ARCADIA PORTAL THN ΤΕΤΑΡΤΗ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012  


Οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου Στοργή έχουμε να καταγγείλουμε ότι είμαστε απλήρωτοι από τον Απρίλιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε άμεση ανάγκη τα δεδουλευμένα μας. Όλους αυτούς τους μήνες παραμερίσαμε τα οικονομικά προβλήματα που μας συνθλίβουν ψυχολογικά και σωματικά και εκπληρώνουμε το έργο μας με απόλυτη υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Υπηρετούμε τους ψυχικά ασθενείς που διαμένουν εδώ με το ίδιο πάθος και αγάπη, όπως σε περιόδους που αμειβόμασταν κανονικά. Αλλά πλέον ξεπεράσαμε τα όρια της υπομονής μας και εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα της μισθοδοσίας μας θα χρειαστούμε και εμείς φαρμακευτική και ψυχολογική υποστήριξη. Δυστυχώς δεν μπορούμε να δουλεύουμε εθελοντικά, όπως μπορεί να επιθυμούν μερικοί γιατί έχουμε τρέχοντα και πάγια να πληρώσουμε δάνεια, ενοίκια, εφορία, ΔΕΗ, έξοδα μετακίνησης, διατροφής, ρουχισμού, δίδακτρα για τα παιδιά μας και πολλά άλλα. 


Επίσης, εκτός από τη μισθοδοσία μας βλέπουμε σιγά σιγά να περικόπτονται ή να καθυστερούν υλικά υγειονομικού ενδιαφέροντος π.χ. σακούλες σκουπιδιών, πάνες, γάντια κτλ. λόγω ότι εξίσου καθυστερημένες είναι οι καταβολές χρημάτων στους προμηθευτές του ξενώνα. Δηλώνουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τη διεύθυνση της δομής, γιατί βλέπουμε ότι ειλικρινά υπάρχει διάθεση από μέρους της για την επίλυση των προβλημάτων, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Στη κίνηση μας αυτή δεν μας έχει σπρώξει κανείς άλλος, εκτός από την ίδια την κατάσταση που βιώνουμε. Θεωρούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τη θέση που έχουμε περιέλθει την έχει το υπουργείο και εάν αυτό κατηγορεί για τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων άλλους, ΑΣ ΤΟΥΣ ΈΛΕΓΧΕ. Εμείς ποτέ δεν πήραμε bonus, ποτέ δεν κάναμε πάρτι και η αμοιβή μας είναι με βάση το κατώτατο μισθό, τη στιγμή που υπογράψαμε τη σύμβαση, και με αυτά τα χρήματα καλύπταμε ίσα- ίσα τις βιοποριστικές ανάγκες των εαυτών και εν μέρει της οικογένειας μας.

Είναι κοροϊδευτικά κλασσικό μοτίβο να αποποιείται η ηγεσία του εκάστοτε υπουργείου ευθύνες και λάθη που έχει κάνει το ίδιο το υπουργείο στο παρελθόν. Μπορεί στη Ζάκυνθο μερικοί τυφλοί να μην ήταν τυφλοί και να είδαν το φώς τους, αυτό όμως δε δικαιολογεί την κατάργηση όλων των επιδομάτων σε τυφλούς ή στη προκειμένη περίπτωση την παροχή της περίθαλψης που χρειάζονται οι ψυχικά ασθενείς και να αφήνει απλήρωτους τους ανθρώπους που τους υπηρετούν, επειδή κάποτε το ίδιο το υπουργείο και οι ίδιοι άνθρωποι μοίραζαν χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού κράτους σε ανθρώπους που δεν έλεγχαν. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τη πορεία των χρημάτων και ΚΑΚΩΣ, ΣΚΟΠΙΜΑ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΑ μας ρίχνετε όλους σ' ένα τσουβάλι. Η δουλεία μας είναι να φροντίζουμε ανθρώπους ψυχικά πάσχοντες που βρίσκονται εδώ, προσφέροντας μια καλύτερη ποιότητα διαβίωσης, και όχι να κάνουμε οικονομικό έλεγχο στο υπουργείο. Είμαστε αλληλέγγυα ενωμένοι για το αυτονόητο ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ για το προς το ζην. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ «ΣΤΟΡΓΗ ΙΑΣΙΣ ΑΜΚΕ»

20-12-12 Τρίπολη Αρκαδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου