Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Συνελήφθη ο δράστης της άγριας δολοφονίας



Έπειτα από πολύωρη ανάκριση, η αστυνομία φέρεται να έχει ταυτοποιήσει τα στοιχεία του δράστη του άγριου εγκλήματος που συγκλόνισε την Ξάνθη τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ο δράστης, ο οποίος είναι ηλικίας 27 ετών και όχι 35 όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, είναι γείτονας της Ζωής Δαλακλίδου και διαμένει μερικά τετράγωνα πιο μακριά από την κατοικία του θύματος.
Ο 27χρονος Χρήστος Παπάζογλου ομολόγησε το έγκλημά του, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία για το προφίλ αυτού του ανθρώπου. Επισημαίνεται πως, κατά τους εγκληματολόγους, ο τρόπος με τον οποίο έδρασε το άτομο αυτό είναι πρωτόγνωρος για τα ελληνικά εγκληματολογικά δεδομένα. Όχι μόνο ξυλοκόπησε το θύμα του και το μαχαίρωσε στα γεννητικά του όργανα, αλλά στο τέλος το περιέλουσε με βενζίνη και το έκαψε, ενώ ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως η κοπέλα είχε βιαστεί.
«Στα 13 χρόνια καριέρας μου είναι η πρώτη φορά που αντικρίζω τέτοιο άγριο έγκλημα» δήλωσε ο ιατροδικαστής της Ξάνθης, Παύλος Παυλίδης.
Στις 11.00 το πρωί ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης, Γεώργιος Γκοδοσίδης, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την υπόθεση.

Ο κ. Γκοδοσίδης, σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι ο δράστης είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για αξιόποινες πράξεις, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κυνική ομολογία του 27χρονου. Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή, ο δράστης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης πλησίασε την 34χρονη, τη στιγμή που εκείνη επέστρεφε στο σπίτι της ύστερα από νυχτερινή έξοδο, και ασκώντας της σωματική βία την κακοποίησε σεξουαλικά.
Στη συνέχεια, τη χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι, την περιέλουσε με βενζίνη και της έβαλε φωτιά, αφού πρώτα είχε αφαιρέσει την τσάντα της. 


Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν είπε ότι συναντήθηκε τυχαία με το θύμα του: «Την ήξερα από παλιά και μου άρεσε. Την είδα τυχαία τα ξημερώματα της Πέμπτης μπροστά μου και την οδήγησα -παρά την αντίστασή της- στον ακάλυπτο χώρο. Εκεί έγινε ό,τι έγινε. Είχα προφυλακισθεί πέρυσι για υπόθεση βιασμού, όμως είχα βγει από τη φυλακή…».

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η υπόθεση της ανθρωποκτονίας 34χρονης ημεδαπής που διαπράχθηκε, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (27.12.2012), στην πόλη της Ξάνθης.

Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 27χρονος ημεδαπός, ο οποίος, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας και κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίστηκε αρχικά και προσήχθη χθες το βράδυ στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, ενώ συνελήφθη στη συνέχεια, καθώς εξεταζόμενος ομολόγησε τις πράξεις του.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, του βιασμού, της ληστείας και του εμπρησμού.

Ειδικότερα, ο 27χρονος δράστης, πρώτες πρωινές ώρες χθες, προσέγγισε την 34χρονη, η οποία επέστρεφε στην οικία της, ύστερα από νυχτερινή έξοδο και ασκώντας σωματική βία ασέλγησε σε βάρος της και την κακοποίησε σεξουαλικά. Στη συνέχεια, τη χτύπησε με τα χέρια του στο κεφάλι της και την περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό (βενζίνη). Παράλληλα προκάλεσε φωτιά και, αφού αφαίρεσε την τσάντα της, που περιείχε διάφορα έγγραφα και το κινητό της τηλέφωνο, τράπηκε σε φυγή.
Σε έρευνα που έγινε στην οικία του δράστη, μεταξύ άλλων, βρέθηκε το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο που της είχε αφαιρέσει.
Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις απόπειρας βιασμού και κλοπών.
Ο συλληφθείς οδηγείται στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης».

Το χρονικό

Στην προσαγωγή του 27χρονου Χρήστου Παπάζογλου προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές της Ξάνθης, έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους και ολονύχτιες ανακρίσεις. Ο 27χρονος κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης και ανακρίνεται, καθώς φέρεται να είναι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης.

Φωτογραφία του θύματος
Φωτογραφία του θύματος
Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης προσήχθησαν δέκα άτομα φερόμενα ως ύποπτα ή σχετικώς εμπλεκόμενα με την υπόθεση. Ο 27χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο δράστης είχε προφυλακιστεί πέρυσι κατηγορούμενος για τον βιασμό μίας φοιτήτριας και για κατοχή ναρκωτικών. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του, όμως στη συνέχεια φέρεται να αναίρεσε τα όσα είπε, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Ακολούθησε έρευνα - παρουσία εισαγγελέα- στο σπίτι του, μόλις λίγα τετράγωνα μακριά από το σημείο του εγκλήματος, με τους αστυνομικούς να ταυτοποιούν τη δράση του, σύμφωνα με όσα αναφέρει το thrakitoday.com. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην οικία του δράστη το κινητό τηλέφωνο του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάλληλος εταιρείας σεκιούριτι είδε τον άνδρα κοντά στον τόπο του εγκλήματος σε κατάσταση μέθης, ενώ κάμερες κατέγραψαν στον δρόμο πρώτα τις δύο κοπέλες κι αμέσως μετά τον δράστη να τις παρακολουθεί από μικρή απόσταση.
Επιπλέον, ο φερόμενος ως δράστης φαίνεται ότι άνοιξε και λειτουργεί εδώ κι έναν μήνα κατάστημα στη γειτονιά του θύματος, όπου και διαμένει.

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της 34χρονης Zωής Δαλακλίδου διαπίστωσε -μεταξύ άλλων- άγρια κακοποίηση, ένα μεγάλο αιμάτωμα στο κεφάλι της, εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πάνω μέρος του σώματός της και άγρια χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο στα γεννητικά της όργανα.

Συγκλονίζει η μαρτυρία του αδελφού της

Σοκαρισμένος και χωρίς ακόμη να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί, ο αδελφός της 34χρονης περιγράφει τις στιγμές τρόμου και φρίκης που έζησε αυτός και η οικογένειά του τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν αντίκρισαν το απανθρακωμένο πτώμα της Ζωής μόλις λίγα μέτρα έξω από το σπίτι τους.

«Ήταν ένας άγιος μες τη χαρά και μες το χαμόγελο. Ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για διακοπές και ήρθαν και τη σκότωσαν κάτω από το σπίτι της» λέει, μην μπορώντας να συγκρατήσει τα συναισθήματά του, ενώ παράλληλα εξιστορεί τα όσα τραγικά συνέβησαν έξω από το πατρικό τους σπίτι λίγο μετά τις 04.00 τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

«Άκουσα τις φωνές, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τη φωτιά. Κατέβηκα κάτω και μου είπαν οι γείτονες ότι είναι ένας άνθρωπος καμένος εκεί. Μετά, ο μπαμπάς μου βρήκε τα κλειδιά της αδελφής μου πάνω στην πόρτα και καταλάβαμε ότι πρόκειται για αυτήν» εξιστορεί ο ίδιος, ο οποίος διατηρούσε άριστες σχέσεις με την αδελφή του, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο να πρόκειται για έγκλημα πάθους, καθώς, όπως εξηγεί, η 34χρονη δεν είχε κάποια σχέση ούτε έδειχνε να την απασχολεί κάτι.

«Είχε όνειρα, αλλά της τα έκοψε ένας αλήτης. Δεν θα ήταν η Ζωή, θα περνούσε κάποια άλλη, αυτό ήταν. Για μένα το να μπει φυλακή αυτός που το έκανε και να βγει δεν έχει κανένα νόημα. Και να τον πιάσουν και να τον σκοτώσουν, η αδελφή μου πίσω δεν γυρίζει, αυτό ήταν» σημειώνει με δάκρυα στα μάτια. Ο αδελφός του θύματος ήταν εκείνος που κάλεσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όταν αντίκρισε τις φλόγες κάτω από το σπίτι του, θεωρώντας αρχικά πως κάποιο όχημα είχε πάρει φωτιά. Σοκαρισμένος διαπίστωσε ότι επρόκειτο για την ίδια του την αδελφή. 



Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης συγγενείς και φίλοι της Ζωής βρέθηκαν στο πατρικό της σπίτι εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στην οικογένεια της αδικοχαμένης νεαρής κοπέλας, ανάβοντας κεράκια στο σημείο του αποτρόπαιου εγκλήματος. 


Πενθεί η Ξάνθη

Σήμερα, από τις 11.00 το πρωί στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας τελείται η κηδεία της 34χρονης. Με συγκινητικά μηνύματα στο προφίλ της στο Facebook, φίλοι και γνωστοί της εκφράζουν τη θλίψη τους για τον άδικο χαμό της, ενώ η τοπική κοινωνία έχει βυθιστεί στο πένθος.

Εν τω μεταξύ, με μαύρες φωτογραφίες έχουν αντικαταστήσει τις φωτογραφίες των προφίλ τους χρήστες του Facebook στην Ξάνθη ως ένδειξη διαμαρτυρίας και πένθους για τον τραγικό θάνατο της 34χρονης Ζωής. Ολοένα και περισσότεροι χρήστες αλλάζουν τις φωτογραφίες στα προφίλ τους μπαίνοντας σε αυτό το διαδικτυακό πένθος, που, σύμφωνα με τους ίδιους, θα διαρκέσει τρεις ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου