Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ρωσική πρόταση για ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στο διαδίκτυο

Η πρόταση συνυπογράφηκε από Κίνα, Σαουδική Αραβία, Αλγερία, Σουδάν και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ρωσική πρόταση για ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στο διαδίκτυο
Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης κρατών που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο Ντουμπάι με αντικείμενο την αναθεώρηση της διεθνούς συνθήκης για το διαδίκτυο και τις επικοινωνίες, κατατέθηκε από τη ρωσική πλευρά πρόταση για ενίσχυση του κυβερνητικού ελέγχου στο διαδίκτυο, με δυνατότητα παροχής δικαιώματος αποκλεισμού ιστοσελίδων.

Η πρόταση, η οποία συνυπογράφηκε από τους κυβερνητικούς εκπροσώπους της Κίνας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αλγερίας, του Σουδάν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προκάλεσε έντονη ανησυχία μεταξύ των δυτικοευρωπαίων. Στόχος της ρωσικής πλευράς είναι, μεταξύ άλλων, να ενισχυθεί και επίσημα ο ρόλος της Διεθνούς Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union - ITU), αναφορικά με τον έλεγχο ορισμένων πτυχών του διαδικτύου.
Από την πλευρά τους, η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καθώς και η Αυστραλία με την Ιαπωνία επιμένουν ότι η συνθήκη θα πρέπει να εξακολουθεί να καλύπτει το κομμάτι των παραδοσιακών τηλεπικοινωνιών, ήτοι τις διεθνείς ενσύρματες και ασύρματες κλήσεις. Τέλος, σημειώνεται ότι οι χώρες, κατά την ψήφιση της νέας Συνθήκης, διατηρούν την «opt – out» επιλογή από ορισμένα κεφάλαια, εφόσον υπάρξει διαφωνία ως προς το τελικό κείμενο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου