Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ποινικές διώξεις στην αμαρτωλή ΜΚΟ «Κύκλος της Πάτμου»


Ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος του δημοσίου κατ´ εξακολούθηση και από κοινού σε βαθμό κακουργήματος, απάτη κατ´ επάγγελμα, από κοινού και κατ´ εξακολούθηση σε βάρος ιδιωτών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Κυβέλου σε βάρος περίπου 10 προσώπων που διατέλεσαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κύκλος της Πάτμου» την περίοδο από το 2000 ως το 2010. 

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την έρευνα που διενήργησε για ατασθαλίες στα οικονομικά της οργάνωσης αναφορικά με τη διαχείριση κονδυλίων που εισέπραττε είτε ως κρατικές επιχορηγήσεις, είτε ως χορηγίες ιδιωτών. 

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως εκατομμύρια ευρώ «χάνονταν» μυστηριωδώς χωρίς να έχουν καταγραφεί πουθενά. Το ποσό που φέρεται να κατέληξε «εκτός βιβλίων» της ΜΚΟ αγγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες τα 4-5 εκατ. Ευρώ! Είναι χαρακτηριστικό ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό στο Λονδίνο, ο οποίος δεν ήταν δηλωμένος στα βιβλία της οργάνωσης. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν και άλλα ύποπτα έξοδα τα οποία θα ελεγχθούν από την 5η ειδική ανακρίτρια. 

Ως έξοδα η οργάνωση είχε συμπεριλάβει στα βιβλία της, ποσά από ενοίκια σπιτιών μέχρι ψώνια από σούπερ μάρκετ. Επίσης, αναφέρονται έξοδα προετοιμασίας για οργάνωση ταξιδιών τα οποία τελικά δεν έγιναν. 
Η εισαγγελική έρευνα πάντως, συνεχίζεται για οικονομικές ατασθαλίες δεκάδων ακόμη ΜΚΟ.

Διαβάστε επίσης Η αμαρτωλή ΜΚΟ και το… παγοθραυστικό!, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012, 14:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου