Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Μετά τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" έρχεται και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ!




Σε κάποια σκηνή της ταινίας IL DIVO, η οποία παρουσιάζει με εκπληκτικό τρόπο την ζωή του Τζούλιο Αντρεότι ακούγεται η αλεπού να λέει: Ξέρετε γιατί εγώ είμαι ακόμη ζωντανός και οι αντίπαλοί μου πεθαμένοι; Απλά γιατί διαθέτω πολύ πλούσιο Αρχείο...»Ίσως λίγοι άνθρωποι κατάφεραν να διχάσουν τόσο πολύ το πολιτικό σκηνικό και την κοινή γνώμη μιας χώρας όσο ο Τζούλιο Αντρεότι, πρώην σεβάσμιος πολιτικός
άνδρας της Ιταλίας που αποκαθηλώθηκε βάναυσα λόγω των αποκαλύψεων για τις διασυνδέσεις του με τη Μαφία. Πώς αυτός, ο επτά φορές πρωθυπουργός, ο ισόβιος γερουσιαστής και αποκαλούμενος «μέγας Τζούλιο», έφτασε στο μάτι του κυκλώνα; Μαγεμένος από το μυστήριο Αντρεότι, ο Πάολο Σορεντίνο προσπαθεί να το αποκωδικοποιήσει σε μια βιογραφία ντελιριακή, γεμάτη χιούμορ και απολαυστικές περιπλοκές, που δε διστάζει να καταδυθεί στα μυστικά της «βαθιάς» Ιταλίας. Μη χάσετε αυτή την ταινία είναι σίγουρα πολύ πιο ενδιαφέρουσα από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Εδώ το trailer της ταινίας.



Πάμε παρακάτω τώρα. Ο 84χρονος Πέτρος Γκολφίδης είναι ένας παλιός δημοσιογράφος που έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές της καριέρας του πουλώντας υπηρεσίες στην Δέσποινα –σύζυγο του δικατάτορα Παπαδοπούλου. Εκείνη όταν έπεσε η χούντα για να τον ευχαριστήσει του έκανε δώρο το Αρχείο της ΚΥΠ στη διάρκεια της εφταετίας. Φυσικά μιλάμε για εκατομμύρια φακέλους αριστερών πολιτών, αντιστασιακών, αναρχικών, κλπ οι οποίοι παρότι δεν διέθεταν τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της περίφημης ανατολικογερμανικής Στάζι, αποτέλεσαν πυρηνική βόμβα στα χέρια του ελληνικού υποκόσμου για δεκατίες ολόκληρες. 

Ο 84χρονος Πέτρος Γκολφίδης είναι ένας παλιός δημοσιογράφος που έζησε τις πιο ένδοξες στιγμές της καριέρας του πουλώντας υπηρεσίες στην Δέσποινα –σύζυγο του δικατάτορα-Παπαδοπούλου. Εκείνη όταν έπεσε η χούντα για να τον ευχαριστήσει του έκανε δώρο το Αρχείο της ΚΥΠ στη διάρκεια της επταετίας. Φυσικά μιλάμε για εκατομμύρια φακέλους αριστερών πολιτών, αντιστασιακών, αναρχικών, κ.λπ., οι οποίοι παρότι δεν διέθεταν τις εκπληκτικές λεπτομέρειες της περίφημης ανατολικογερμανικής Στάζι, αποτέλεσαν πυρηνική βόμβα στα χέρια του ελληνικού υποκόσμου για δεκαετίες ολόκληρες.
Συγκεριμένοι «επιχειρηματίες» ανεδείχθησαν χάρη στα συγκεκριμένα αρχεία και έκαναν ζηλευτή καριέρα. Ο Γκολφίδης συνηθίζει να ατενίζει από το διαμέρισμά του στα Αμαρουσίου την ανάσα πρασίνου που απλώνεται κάτω από το παράθυρό του μια και το διαμέρισμά του ακουμπάει σχεδόν στο πανέμορφο δάσος των Αναβρύτων.

Καθώς η Πολωνή παραδουλεύτρα του σερβίρει το τσάι του εκείνος ξεφυλλίζει τα αντίγραφα του Αρχείου της Δέσποινας που έχει στην διάθεσή του και τα οποία φρόντισε να εμπλουτίσει με νεώτερα στοιχεία. Για την ακρίβεια κάθε μήνα ο Γκολφίδης, από το 1974 έως σήμερα, εμπλουτίζει το Αρχείο του με νέα αποκόμματα όπως έκαναν οι παλαιοί καλοί πράκτορες. Αυτό που δυσκόλεψε τη ζωή του ήταν το καταραμένο Ιντερνετ με το οποίο δεν μπορεί να εγκληματισθεί παρότι ένας επιτραπέζιος υπολογιστής μεγάλης αξίας-δώρο του ανηψιού του-φιγουράρει στο γραφείο του.

«Παλιοκομμούνια» ακούγεται κάθε τόσο η αγαπημένη του λέξη ακόμη κι όταν στραβοκοιτάξει την Πολωνή, η οποία τον έχει μάθει πλέον και δεν του δίνει σημασία. Ανάμεσα στα πολύτιμα έγγραφα του Γκολφίδη μπορεί να διακρίνει κανείς φωτοτυπίες επιταγών συγκεκριμένης επιχείρησης σε συνδικαλιστές μεγάλου Οργανισμού της χώρας οι οποίοι σήμερα διαπρέπουν στον πολυσυλλεκτικό ΣΥΡΙΖΑ. Μπορεί να διακρίνει κανείς αντίγραφα του τροφοδότη λογαριασμού με τον οποία η κόκκινη αρκούδα ενίσχυε το Κόμμα στην Ελλάδα και τα ταμεία του οποίου μια νύχτα με φεγγάρι έκαναν φτερά. Δεν υπήρξε πράκτορας ξένης μυστικής υπηρεσίας, να μην επιχείρησε να αξιοποιήσει σε μικρότερο η μεγαλύτερο βαθμό το αρχείο του Γκολφίδη-στην πραγματικότητα το εμπλουτισμένο Αρχείο της Χούντας.

Η ζωή τόσων δεκαετιών δίδαξε στον Γκολφίδη πως κανείς δεν είναι ανίκητος από τον εκμαυλισμό του χρήματος. Λίγους τέτοιους ανθρώπους συνάντησε στην ζωή του-οι οποίοι για κακή του τύχη ήταν πραγματικοί αγωνιστές της Αριστεράς κι όχι πεκινουά των τηλεοπτικών σαλονιών.

Το καλοκαίρι του 2012, λίγο πριν τις επαναληπτικές εκλογές, ο 50χρονος διπλωματικός ακόλουθος που υπηρετεί στην πρεσβεία μεγάλης δύναμης επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Γκολφίδη και έμεινε μαζί του ως αργά περασμένα μεσάνυχτα.

Όταν αποχώρησε, ο οδηγός του χρειάσθηκε να ανέβει δυο φορές στο δαμέρισμα του Γκολφίδη για να φορτώσει τους φακέλους στο αυτοκίνητο του ακολούθου ενώ ο 84χρονος δημοσιογράφος έμεινε πίσω να μετράει τα πολλά, μα πάρα πολλά, κολλαριστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.

Όσα ακολούθησαν στον ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνουν την επιλογή του διπλωμάτη να επενδύσει στο Αρχείο του Γκολφίδη. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρότι η Ελλάδα για 3 ολόκληρα χρόνια βρίσκεται κάτω από την ατιμωτική κατοχή της Τρόικας, δεν κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και λίγους μήνες αργότερα αμήχανοι οι ψηφοφόροι του διαπιστώνουν ότι πλέον αποτελείται από δύο τουλάχιστο κόμματα και ένα σκασμό ατίθασες συνιστώσες. Ο ίδιος ο αρχηγός του δείχνει εγκλωβισμένος στο βαθύ κράτος των παπούδων της Αριστεράς κάποιος από τους οποίους λέει αναφερόμενος ειρωνικά στα ταξίδια του αρχηγού:

-O Aλέξης είναι μια εντυπωσιακή γλάστρα εξωτερικού χώρου. Ούτε εγώ, ούτε ο Λαφαζάνης, ούτε ο Δραγασάκης μπορούμε να ταξιδεύουμε στο εξωτερικό και να έχουμε πάνω μας στραμμένες τις κάμερες των διεθνών ΜΜΕ.

Αυτό είναι ένα από τα σχετικά ανώδυνα σχόλια που ακούγονται στην Κουμουνδούρου από τους συντρόφους για τον αρχηγό Αλέξη. Κάποιοι είναι πολύ πιο δεικτικοί και δηλητηριώδεις με τον αρχηγό λες και έχουν στην διάθεσή τους μέρος των Αρχείων του Γκολφίδη. Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει στην πιάτσα ότι συγγενικό πρόσωπο του αρχηγού εργάστηκε επί μακρόν σε γνωστή επιχείρηση της διαπλοκής.

Την ίδια στιγμή κάτι περίεργοι τύποι χωρίς καπέλα και καπαρτίνες αλλά εξοπλισμένοι μευπηρεσιακά iPhone φροντίζουν να καταγράφουν βήμα προς βήμα τις κινήσεις του αρχηγού αλλά και της Περιστέρας. Όταν εκείνη θήλασε το μωρό της σε δημόσιο χώρο-στο Μέγαρο Μουσικής-ο τύπος με το iPhone φρόντισε να καταγράψει τη σκηνή-video.

Οι φωτογραφίες του αρχηγού καθώς συνομιλεί με τον Κοτσακά του Άκη η στο πλευρό του Φωτόπουλου της ΔΕΗ είναι από τις πλέον πολυπαιγμένες στο διαδίκτυο.

Τα μηνύματα ότι η ζωή του αρχηγού-ξέρουμε τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι-είναι υπό διαρκή παρακολούθηση. Αλλά και ο ίδιος λόγω του νεαρού της ηλικίας του και μέσα στην ζάλη της διασημότητας λησμονεί πως όσο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού  τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της.

Τις τελευταίες ώρες κάποιοι του χρεώνουν και όσα είχε πει για την πρόθεσή του να συνεργασθεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η κινηματογραφική ταχύτητα με την οποία δραπετεύουν σαν τα ποντίκια οι επαγγελματίες της πολιτικής από το κόμμα του Καμμένου, κάνουν κάποιους στην Κουμουνδούρου να γελούν ειρωνικά για την «συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου».

-θυμηθείτε ότι ο Αλέξης θα καταλήξει συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ παρέα με τον Μίμη Ανδρουλάκη..., ακούγονται κάποιοι πικρόχολοι.

Ο ίδιος ο αρχηγός τώρα αποφεύγει να τοποθετηθεί για τις αποκαλύψεις εντός η εκτός εισαγωγικών που τον θέλουν να έχει δίπλα του καλοπληρωμένους από την διαπλοκή Αμερικανούς συμβούλους που του χτίζουν το «διεθνές» προφίλ του.

Όσο για τους εσωκομματικούς αντιπάλους του Δραγασάκη δεν χρειάζεται να καταφύγουν σε θεωρίες συνωμοσίας.

-Εμείς έχουμε την διαπλοκή μέσα στο σπίτι μας...,

λένε με νόημα. Και συνεχίζουν:

-Αυτό που συμβαίνει σήμερα με τους Ανέλληνες θα μοιάζει αστείο με όσα πρόκειται να ζήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ...

Στο βάθος του μυαλού τους κι εκείνοι συμφωνούν με τον Γκολφίδη:

-Τα λεφτά είναι πολλά και τα συμφέροντα επίσης...


Άρης Βελουχιώτης
πηγή: kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου