Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

O Kωνσταντίνος Γκίνης ορίστηκε νέος αρχηγός ΓΕΣ με απόφαση του ΚΥΣΕΑ

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Κ. Γκίνης
Τον ορισμό του Κωνσταντίνου Γκίνη στη θέση του παραιτηθέντα αρχηγού ΓΕΣ  Κωνσταντίνου Ζιαζιά αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, το οποίο συνεδρίασε το πρωί της Τετάρτης.

O αντιστράτηγος Κ. Γκίνης ήταν έως σήμερα διοικητής της Πρώτης Στρατιάς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού.
Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος διέψευσε τα περί επαναφοράς αποστράτων.
«Η παραίτηση του κ. Ζιαζιά ήταν μία προσωπική του επιλογή. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι περισσότερο. Απλώς, επειδή ακούω στα ραδιόφωνα διάφορα από το πρωί, δεν υπήρξε ποτέ και δεν ετέθη ποτέ θέμα επιστροφής αποστράτων στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ούτε υπήρξε, ούτε ετέθη από κανέναν» τόνισε ο υπουργός.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, ο κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, «για λογους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του, όσο και του Στρατεύματος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, o κ. Ζιαζιάς υπέβαλε την παραίτησή του, αντιδρώντας στις υποδείξεις που του έγιναν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το ποιες θα πρέπει να είναι οι επιλογές του για τους ανώτατους αξιωματικούς εν όψει των κρίσεων στο στράτευμα.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ αναφέρει: «Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 και ώρα 02:00, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, σεβόμενος το προσωπικό που είχε την τιμή να διοικήσει επί εννιάμηνο, υπέβαλε την παραίτησή του, για λόγους που άπτονται της ηθικής και της αξιοπρέπειας, τόσο της δικής του όσο και του Στρατεύματος».

Αντιδράσεις κομμάτων
Για κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις κατηγορεί την κυβέρνηση ο Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και Άμυνα.

Ο κ. Ήσυχος αναφέρει στη δήλωσή του, ότι η παραίτηση του Κωνσταντίνου Ζιαζιά, καθώς και όσα αναφέρονται στην επιστολή παραίτησής του, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο απαλλαγής της σημερινής τροϊκανής κυβέρνησης από την επιβολή άκρατου κομματισμού και αδιαφανών παρεμβάσεων, ώστε να εξυπηρετηθούν στενές κομματικές επιλογές με αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και αδιαφανείς διαδικασίες. 
Από τον ΛΑΟΣ, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Γ.Γεωργίου, δήλωσε: «Η παραίτηση του Αρχηγού ΓΕΣ αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι οι ΕΔ της χώρας γαλουχούν και φιλοξενούν εις τους κόλπους των, στελέχη ανυποχώρητα, ηγέτες με χαλύβδινη αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες και τέλος, αξιωματικούς έτοιμους για την θυσία, πάντοτε επ' αγαθώ της Πατρίδος».
πηγή: Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου