Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Ήθελαν να κόψουν τον λαιμό λιμενικών της Πάτρας σε θανάσιμη ενέδρα με πετονιά!

Θανάσιμη ενέδρα προσπάθησαν να στήσουν άγνωστοι σε λιμενικούς που εκτελούσαν περιπολία στο νέο λιμάνι. Το περιστατικό ήταν κοινό μυστικό στους κύκλους των λιμενικών και είναι ενδεικτικό του «πολέμου» που έχει ξεσπάσει στη λιμενική ζώνη.

Όπως επιβεβαιώνει το μέλος του ΔΣ της Ενωσης Λιμενικών Αντώνης Μπακόπουλος, η ενέδρα είχε στηθεί με πετονιές που η μια τους άκρη ήταν δεμένη σε λάμπες φωτισμού και η άλλη τους βρέθηκε στην άκρη του λιμανιού χωρίς να είναι στερεωμένη.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αξιωματικών του λιμενικού, τα άτομα που είχαν στήσει την ενέδρα, μόλις εντόπιζαν κάποιο λιμενικό να πλησιάζει, θα τέντωναν με δύναμη το άκρο της πετονιάς προς την πλευρά της περίφραξης.

«Εντοπίσαμε τρεις πετονιές που δύσκολα έβλεπε κανείς με γυμνό μάτι. Το ύψος τους, εφόσον τεντώνονταν, έφθανε στο ύψος της καρωτίδας και κάτω. Είχαν πολύ μεγάλο μήκος και κατέληγαν στην περίφραξη του λιμανιού. Σκοπός των αγνώστων ήταν να πλήξουν άνδρες των ειδικών δυνάμεων του λιμενικού που εκτελούν περιπολία με μηχανές στο νέο λιμάνι. Μόλις έβλεπαν τους λιμενικούς να πλησιάζουν, οι άγνωστοι θα τέντωναν την πετονιά με δύναμη» επιβεβαιώνει ο κ. Μπακόπουλος. Αδιευκρίνιστο παραμένει ποιας προελεύσεως μπορεί να ήσαν οι δράστες.

Οι πετονιές είχαν εντοπιστεί το διάστημα πριν από τον φόνο του 30χρονου Αθανάσιου Λαζανά, όταν ο αριθμός των αλλοδαπών ήταν πολλαπλάσιος σε σχέση με σήμερα.
πηγή: pelop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου