Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Με μήνυση και αγωγή αντιδρά ο Μιχαηλίδης στην κατάθεση Ζήγρα


Ο  Κύπριος πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, κατέθεσε δια της συνηγόρου του, Ελίζας Βόζεμπεργκ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση, σε βάρος του κρατούμενου για την υπόθεση των παράνομων εσόδων του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, για όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του κατά την συμπληρωματική απολογία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες.


Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηρίζει "κατάπτυστη" τη συμπληρωματική απολογία Ζήγρα, υποστηρίζει ότι είναι κείμενο "που αναβλύζει εμπάθεια και κακότητα", που αποτελεί προσπάθεια του μηνυόμενου να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε πληθώρα άλλων προσώπων.
Κατά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου, ο κ. Ζήγρας κινείται από ιδιοτέλεια και δόλο, ενώ, όπως δήλωσε η κα Βόζεμπεργκ, ο κ. Μιχαηλίδης θα καταθέσει και αγωγή εναντίον του κ.Ζήγρα από τον οποίο θα διεκδικήσει, για αποκατάσταση ηθικής βλάβης, ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που θα διαθέσει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Στην μήνυσή του, ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει ότι γνώριζε τον κ. Ζήγρα, ως συνεργάτη του Τσοχατζόπουλου, αλλά ο ίδιος είχε απολύτως τυπικές σχέσεις μαζί του.
Επισημαίνει, επίσης, ότι ουδέποτε "συμμετείχα σε οποιασδήποτε μορφής εταιρεία, εξωχώρια ή άλλη, με τον μηνυόμενο ή κάποιο άλλο πρόσωπο συγγενικό ή φιλικό του" και ότι επίσης δεν συνεργάστηκε ποτέ με τα εμπλεκόμενα ή άλλα πρόσωπα που να σχετίζονται με αυτά σε επιχειρηματική ή άλλη δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου