Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Οι... αλάθητοι Άγγλοι έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα!

Οι γκάφες των Άγγλων συνεχίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 
Αφού έχασαν τα κλειδιά του «Γουέμπλεϊ», έσβησαν και την Ολυμπιακή Φλόγα για να μπορέσει να μετακινηθεί σε... άλλο τμήμα του σταδίου.
Η φλόγα είναι σε ένα περίτεχνο καζάνι (μαρμίτα) και αφού είχε σβηστεί άναψε και πάλι σήμερα το πρωί στις 9.00 ώρα Ελλάδος

Οι Βρετανοί έσβησαν την Ολυμπιακή Φλόγα (υποτίθεται πως φυλάχθηκε σε ένα από τα φανάρια που χρησιμοποιήθηκαν στη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας) στη 1.14 τα ξημερώματα για να βάλουν το καζάνι σε άλλο σημείο του σταδίου.
Αξιοσημείωτο, είναι πως η Ολυμπιακή φλόγα πρέπει να καίει σε όλη τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και τοποθετείται σε σημείο που να είναι ορατή και από ανθρώπους που βρίσκονται εκτός του σταδίου. Σε αντίθεση, οι Άγγλοι διοργανωτές τοποθέτησαν την φλόγα στο... κέντρο του σταδίου.
Ο διευθυντής επικοινωνίας των διοργανωτών, Τζάκι Μπροκ – Ντόιλ επιβεβαίωσε ότι όντως το καζάνι είχε σβήσει. Αυτή είναι η πρώτη φορά  στην Ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που σβήνει η φλόγα. Και συνέβη στην Αγγλία όπου δεκάδες χρόνια τώρα έχει διαφημιστεί "η μεθοδικότητα, ο σχεδιασμός και η ακρίβεια των πράξεων των Βρετανών". Προφανώς αντιλαμβάνονται τους Ολυμπιακούς ως games (παιχνίδια) και όχι ως Αγώνας και γι' αυτό παίζουν παιχνίδια ακόμη και με την ιερή φλόγα του Απόλλωνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου