Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Τούρκικη φρεγάτα φρεγάτα αλωνίζει στη Μύκονο!

Την ώρα που υπάρχει αναταραχή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας εξ αιτίας της παραίτησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ και της επιλογής νέου, οι Τούρκοι βρήκαν την ευκαιρία να αλωνίσουν στις Κυκλάδες και μάλιστα με εξόχως προκλητικό τρόπο. Συγκεκριμένα, γύρω στις 7 το απόγευμα σήμερα έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Τήνου η τουρκική φρεγάτα "Gokova", ο ποία όπως φαινόταν από την πορεία της -γιατί δεν είχε ενημερώσει κανέναν!- επρόκειτο να περάσει το Στενό του Καφηρέα και ενώ παρακολουθείτο διαρκώς από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού μας.
Το τουρκικό πολεμικό πλοίο παραβίασε προκλητικά τα ελληνικά χωρικά ύδατα και τους κανόνες της αβλαβούς διέλευσης, προκαλώντας αίσθηση ντροπής στους Έλληνες που άκουσαν την είδηση από τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης!

Η φρεγάτα "Gokova" από το πρωί της Τετάρτης έχει περιπλεύσει σχεδόν το μισό Αιγαίο και κανείς δεν βρέθηκε να την σταματήσει, κανείς δεν της έφραξε τον δρόμο! Ο προκλητικός πλους του τουρκικού πολεμικού, που βρισκόταν στην ανατολική Μεσόγειο, ξεκίνησε το πρωί από την περιοχή μεταξύ της νήσου Kάσου και της Κρήτης. Στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια της Κρήτης με δυτική πορεία, πέρασε ανάμεσα στη Φολέγανδρο και στη Μήλο, συνέχισε την πορεία της προς Τήνο και Μύκονο όπου έπλεε περίπου στις 7 το απόγευμα της Τετάρτης. Αυτή την ώρα κατευθύνεται προς το Κάβο Ντόρο. 

Η κίνηση της Άγκυρας  να αποστείλει ένα πολεμικό πλοίο πολύ κοντά στις ελληνικές ακτές των νησιών του Αιγαίου σε μια περίοδο που θεωρείται η καρδιά της τουριστικής περιόδου, δημιουργεί προβληματισμό στα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας. Είναι περιττό να αναφερθεί ότι με τον προκλητικό διάπλου του Αιγαίου, οι Τούρκοι παραβιάζουν το μορατόριουμ για την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου