Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Δεν έγινε δεκτός ο συμβιβασμός


 Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε, προς το παρόν τουλάχιστον, η προσπάθεια συμβιβασμού που κατέβαλε ο εισαγγελέας της έδρας στην πολύκροτη "υπόθεση Ζαχόπουλου", για την οποία δικάζονται η αρχαιολόγος Εύη Τσέκου, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος, ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και ο δημοσιογράφος Γιάννης Μακρυγιάννης. Η πρωτοβουλία του εισαγγελέα Γ. Αγγελή, με την οποία συμφώνησαν τόσο οι δικαστές όσο και η υπεράσπιση, δεν φάνηκε να βρίσκει πρόσφορο έδαφος σε αυτό το στάδιο. 


Ο τ. γενικός γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και στενός φίλος της οικογένειας του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Χρήστος Ζαχόπουλος, παρότι δήλωσε ότι εκτιμά την πρόταση του εισαγγελέα «να βρεθεί αμοιβαία λύση με όρους αποκατάστασης του ονόματος του αλλά και της Δικαιοσύνης», τόνισε την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία. Έκανε μάλιστα λόγο για «παιχνίδια αναβολών ή διακοπών, προς άγραν εντυπώσεων». Ο πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε στον κ. Ζαχόπουλο με κατηγορηματικό ύφος πως «το δικαστήριο δεν επιτρέπει να παίζονται παιχνίδια. Δεν είπε κανείς ότι η υπόθεση δεν θα ερευνηθεί. Η διαδικασία θα συνεχιστεί και το δικαστήριο θα συνεκτιμήσει κάποιες καταθέσεις. Αυτό να το γνωρίζετε οι πάντες. Δεν θα αφήσει το δικαστήριο τον ρόλο του στους διαδίκους». Τους υπαινιγμούς του κ. Ζαχόπουλου σχολίασε και ο εισαγγελέας της έδρας. «Η λέξη "παιχνίδια" με ενόχλησε. Ως εκ τούτου προτείνω την πρόοδο της δίκης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελής. 

Από την πλευρά τους πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης, έδειξαν να ξαφνιάζονται από τη στάση του κ. Ζαχόπουλου, ο γιος του οποίου, όπως είπαν, τους ζήτησε το περασμένο Σάββατο να ανέβουν στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθούν. Μια συνάντηση, όμως που δεν έκαναν, λόγω δικών τους ανειλημμένων υποχρεώσεων και για το λόγο αυτό ζήτησαν νέα διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να μεταβούν στη συμπρωτεύουσα εντός των επόμενων ημερών και να συζήσουν «καλόπιστα» το θέμα με τον κ. Ζαχόπουλο. Το αίτημά τους δεν έγινε ωστόσο δεκτό από το δικαστήριο που θεώρησε ότι είχε δοθεί ήδη αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο. 

Τελικά, τα προβλήματα υγείας του συνηγόρου υπεράσπισης του Θ. Αναστασιάδη, Μιχ. Δημητρακόπουλου, ο οποίος προσκόμισε ιατρική βεβαίωση ότι πάσχει από λαβυρινθικό σύνδρομο, έγιναν η αιτία να διακοπεί η δίκη για τη Δευτέρα. Έως τότε, βέβαια, θα υπάρχει η δυνατότητα για όλες τις πλευρές να επιδιώξουν, εάν το επιθυμούν, την οδό του συμβιβασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου