Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Αντίθετοι στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» οι εισαγγελείς

Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας οι δηλώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων
για το «πόθεν έσχες» ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.
Να μην αναρτώνται στο Διαδίκτυο για λόγους ασφαλείας οι δηλώσεις των δικαστών και των εισαγγελέων για το «πόθεν έσχες» ζητεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με επιστολή της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτη.


Συγκεκριμένα η Ένωση υπογραμμίζει ότι η έκθεση σε «δημόσια θέα» των ονομάτων των συγγενικών προσώπων, των διευθύνσεων κατοικίας και των τραπεζικών μας λογαριασμών δημιουργεί σοβαρότατους κινδύνους ασφάλειας για τους δικαστικούς λειτουργούς και τις οικογένειές τους και επιπλέον δίνει την «ευκαιρία τέλεσης ποινικών αδικημάτων σε κάθε κακόβουλο τρίτο».
Παράλληλα, η Ένωση τάσσεται υπέρ της ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας, κάτι όμως που είναι ανέφικτο υπό τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, όπως η ίδια επισημαίνει.
Για το λόγο αυτό οι εισαγγελείς προτείνουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να δημιουργηθούν δύο ειδικά προανακριτικά τμήματα στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, τα οποία θα στελεχωθούν με αστυνομικούς και εξειδικευμένους υπαλλήλους με απόσπαση από κρατικές υπηρεσίες.
Τέλος ζητεί να αυξηθούν κατά 11 οι θέσεις των αντεισαγγελέων Εφετών στις μεγαλύτερες Εισαγγελίες Εφετών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά), όπως επίσης να αυξηθεί κατά 16 και ο αριθμός των εισακτέων υποψηφίων εισαγγελέων στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

  1. O αδέκαστος δικαστής Αθανασίου, που έγινε μάχιμος πολιτικός...
    http://nonews-news.blogspot.com/



    "Τυχαίο?", αναρωτήθηκε ο Βενιζέλος στη συνέντευξη που έδωσε στο MEGA Σαββατοκύριακο.
    Ο Χασαπόπουλος τον ρώτησε αν το συνδέει αυτό, με τις κινήσεις των τελευταίων ημερών της Δικαιοσύνης (Ακης κ.λ.π.).
    "Θα... το κρίνετε εσείς αυτό.
    Εμείς κάναμε Εξεταστική Επιτροπή, και βρήκαμε στοιχεία που δεν είχε βρει η Δικαιοσύνη.
    Τους δικούς μας τους κρίναμε.
    Αντίθετα βλέπω στην Ν.Δ. πολλούς από τη Μονή της Μετανοίας.
    Και εννοώ το σκάνδαλο του Βατοπεδίου"...
    Σαβ 28 Απρ 2012 | 10:12 | Share

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
    Τετάρτη, 17 Μάρ 2010


    Τα μαχαίρια έχουν βγει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ( ΕΔΕ ) για χάρη του Σανιδά και του Ζαγοριανού.

    Με μία οργισμένη επιστολή του ο πρόεδρος της Ένωσης, αρεοπαγίτης Χαράλαμπος Αθανασίου και μάρτυρας υπεράσπισης του πρώην ανακριτή της Siemens Νίκου Ζαγοριανού, επιτίθεται στην αρεοπαγίτη και μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕ Βασιλική Θάνου.

    Σε συνέντευξή της στην Ελευθεροτυπία και στη Βάνα Φωτοπούλου που δημοσιεύθηκε στις 24/2 στην Ελευθεροτυπία, η κα Θάνου
    είχε αφήσει σαφείς αιχμές κατά του πρώην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, ότι λειτούργησε μεροληπτικά στις υποθέσεις Siemens και Βατοπεδίου.

    Επέκρινε μάλιστα το Προεδρείο της ΕΔΕ, που παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των μελών της μειοψηφίας του Δ.Σ., διοργάνωσε ημερίδα στις 14/2/10 στην Παλαιά Βουλή με θέμα «ο νόμος περί ευθύνης υπουργών»,

    καλώντας ως ομιλητή τον κ. Σανιδά, λίγε ημέρες πριν αρχίσει η συζήτηση για Siemens και Βατοπέδι στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή