Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για τα πλαστά πιστοποιητικά δυσλεξίας


Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Γ. Σακελάκου προκάλεσαν οι καταγγελίες για κυκλώματα που πουλούσαν πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά σε μαθητές Γ' Λυκείου, προκειμένου να αποφύγουν τις γραπτές εξετάσεις στις Πανελλαδικές.
Ο κ. Σακελάκος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα που ανέκυψε με την έκδοση πλαστών βεβαιώσεων δυσλεξίας, τενοντίτιδας ή συναφών ασθενειών σε υποψήφιους στις πανελλήνιες εξετάσεις, ώστε να υπαχθούν στο προνομιακό καθεστώς των προφορικών εξετάσεων.
Η εντολή του Εισαγγελέα είναι η έρευνα να επεκταθεί χρονικά σε βάθος πενταετίας και να ελεγχθούν τόσο μαθητές, γονείς και γιατροί όσο και φοιτητές, που τα προηγούμενα χρόνια έδωσαν εξετάσεις με αυτό το καθεστώς.
Πηγές του Εφετείου τονίζουν ότι η εισαγγελική έρευνα έχει ως στόχο να εντοπίσει ποινικά αξιόποινες πράξεις και σε καμία περίπτωση να «ποινικοποιήσει» μία απολύτως νόμιμη διαδικασία, που αφορά παιδιά με εγνωσμένο πρόβλημα για τα οποία υπήρξε η πρόνοια του καθεστώτος των προφορικών εξετάσεων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου