Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ισλανδία και ντόπιοι πολιτικοί νάνοι

ΓΑΠ: μας έβαλε στο ΔΝΤ και Υπέγραψε συμβάσεις ερήμην του λαού.
Προεκλογικά ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε υποσχεθεί την τιμωρία εκείνων που οδήγησαν την Ελλάδα στο ΔΝΤ και την τρόικα, Βλέπετε η επίσημη θέση της Ν.Δ. ήταν πως υπήρχε έλλειμμα αλλά δεν ήταν σε διπλάσιο νούμερο και δεν έφταιγε γι' αυτό η διακυβέρνηση της χώρας από τον Κ. Καραμανλή. Έτσι έριχνε όλες τις ευθύνες στον ΓΑΠ και την κυβέρνησή του πως μεθόδευσαν το έλλειμμα προκειμένου να μπει η χώρα στο ΔΝΤ. Ουσιαστικά δηλαδή έλεγε πως θα τον βάλει φυλακή αν φταίει εκμεταλλευόμενος το αίσθημα του λαού "να πληρώσουν οι υπαίτιοι", το οποίο προσπάθησε να διαστρέψει ο Πάγκαλος με το αμίμητο "μαζί τα φάγαμε". Πρόσφατα η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έστειλε στη Βουλή τον φάκελο της υπόθεσης του Γιώργου Παπανδρέου.
Η Βουλή λοιπόν αποφάσισε, ή μάλλον τα κόμματα της συμπολίτευσης που έχουν και την πλειοψηφία των εδρών, συμφώνησαν την οριστική απαλλαγή του ΓΑΠ και των υπουργών του που θεωρούνται από ευρεία πλειοψηφία και οι υπεύθυνοι υποδούλωσης της χώρας και εκχώρησης της εθνικής ανεξαρτησίας μας.
Βεβαίως, ουδείς από αυτούς που αθώωσαν κοινοβουλευτικά τον ΓΑΠ αντιτείνει ότι όλα θα ήταν νόμιμα και συνταγματικά αν η εκλεγμένη κυβέρνησή του, αφού τάχιστα έκανε διορθωτικές για την οικονομία και την οργάνωση του κράτους ενέργειες και αυτές δεν έφερναν αποτέλεσμα, προχωρούσε τότε σε δημοψήφισμα πριν ακόμη συνάψει συμφωνία με το ΔΝΤ και υπογράψει την
δυσμενή δανειακή σύμβαση. Αν αυτά όλα είχαν τεθεί ενώπιον του ελληνικού λαού ενδεχομένως οι εξελίξεις να ήταν εντελώς διαφορετικές. Ενδεχομένως ο ελληνικός λαός να απέρριπτε αυτόν τον επαχθή δανεισμό και να οδηγούμασταν σε άλλη λύση όπως, για παράδειγμα έπραξε η Ισλανδία. 



Ο Αντ. Σαμαρά υποσχέθηκε τιμωρία. Μήπως την βλέπει κανείς; 
Η χώρα αυτή έλαβε δάνειο 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το ΔΝΤ και τις ΗΠΑ, χωρίς όμως να αγγίξει κανείς το κράτος κοινωνικής πρόνοιας ή τα εργασιακά δικαιώματα πού, όπως είχε τονισθεί από τον πρόεδρο της χώρας, αποτελούσαν την "κόκκινη γραμμή". Έτσι οι τροϊκανοί αποδέχθηκαν αυτόν τον όρο καθώς και ό,τι αφορούσε τον χρόνο αποπληρωμής τού δανείου. Όσον αφορά στην  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών οι πολίτες της Ισλανδίας δεν επιβαρύνθηκαν  με υπέρμετρους φόρους όπως έπραξαν οι εδώ ινστρούκτορες, οι υπεύθυνοι για την κατάντια μας πολιτικοί που δεν είχαν απολύτως καμία νομιμοποίηση δεδομένου ότι δεν έθεσαν στην κρίση του ελληνικού λαού ένα τόσο σοβαρό Εθνικό Θέμα! 

Αφαίρεσαν την ελπίδα 

Έτσι, ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας έφθασε στα όρια τής εξαθλίωσης και της αναξιοπρεπούς διαβίωσης, ενώ πολλαπλασιάζονται ιλιγγιωδώς οι αυτοκτονίες εξ αιτίας της απόγνωσης των ανθρώπων πού στερούνται πλέον τα στοιχειώδη μέσα διαβίωσης. Και το χειρότερο όλων είναι πως, εκτός του ότι η Ελλάδα κατέστη περίγελος των Ευρωπαίων ακόμη και των χθεσινών λεχριτών*, με τις πολιτικές τους πράξεις αφαίρεσαν την Ελπίδα από τους Έλληνες! 


Ο Ισλανδός τ. πρωθυπουργός Γκέιρ Χαάρντε που καταδικάστηκε παο το Ειδικό Δικαστήριο της χώρας του. Στην Ισλανδία η δημοκρατία λειτουργεί, εδώ...
Αντίθετα, οι εκλεγμένοι τής Ισλανδίας είχαν την ανδρεία, το θάρρος και την εντιμότητα ν' αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικά την δύσκολη οικονομική συγκυρία προτάσσοντας το συμφέρον των Ισλανδών. Έδιωξαν το ΔΝΤ και έστειλαν στο Ειδικό Δικαστήριο τον υπαίτιο πρωθυπουργό τους, Γκέιρ Χαάρντε, ο οποίος καταδικάστηκε για μία από τις τέσσερις κατηγορίες που τον βάραιναν, την αμέλεια που επέδειξε στην διαχείριση της οικονομίας κατά την τρίτη διακυβέρνησή του (2006-2009) και είχε σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία της Ισλανδίας το 2008. Τελικά το δικαστήριο καταδίκασε τον πρωθυπουργό αλλά δεν του επέβαλε καμία ποινή, ωστόσο οδηγήθηκε στην πλήρη πολιτική (και όχι μόνο θα λέγαμε) απαξίωση. 
Αντιθέτως, εμείς εδώ μοιραίοι, άβουλοι, ευπειθείς, και πολιτικά ανώριμοι επανεκλέξαμε τους δύο υπευθύνους (και τους δορυφόρους τους) για την κατάντια της Ελλάδας! Αυτούς που λογικά θα έπρεπε να εγκαλούμε ώστε να  παραπεμφθούν, τουλάχιστον ορισμένοι εξ αυτών, στο Ειδικό Δικαστήριο για να λογοδοτήσουν για το βαρύτατο αδίκημα της εσχάτης προδοσίας. 
Αντ' αυτού όμως τους επανεκλέξαμε και αυτοί ανενδοίαστα συγκυβερνούν, αποδεκατισμένοι έστω, αλλά δεν έπαψαν να ασκούν την παλιά τους τέχνη: το ψέμα! Έτσι, εγκατέλειψαν την προεκλογική δέσμευση της δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης τής δανειακής σύμβασης (το απέκλεισε μι ιταμό τρόπο η Λαγκάρντ) και είναι έτοιμοι να μας φορτώσουν νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και ισοπεδωτικούς - οθωμανικούς κεφαλικούς φόρους εξόντωσης και εξευτελισμού μας, διότι οι υπαλληλίσκοι της τρόικας απαιτούν περαιτέρω μείωση τού κατώτατου μισθού της ντροπής. 
Αν, τουλάχιστον ακολουθούσαμε το παράδειγμα των Ισλανδών πού αναθεωρούν το Σύνταγμα με δημοψήφισμα μετά από δημόσια διαβούλευση, πού σύστησαν επιτροπή για την διερεύνηση της ποινικής ευθύνης τού πρώην πρωθυπουργού τους και δημοσίευσαν το πολυσέλιδο πόρισμα παραπομπής του Χάαρντε, αναθέτοντας να το αναγνώσουν δημόσια στο θέατρο τής πρωτεύουσας ηθοποιοί ώστε να πληροφορηθεί το περιεχόμενό του ο κάθε πολίτης... 
Αλλά, ποιός να τα κάνει όλα αυτά όταν γερμανικές εταιρείες (μόνο;) λάδωναν επί δεκαετίες "το σύστημα"; Ποιος να διαπραγματευτεί όταν έχουν στα χέρια τους Μέρκελ και Σία όλα αυτά τα στοιχεία εις βάρος της Κλεπτοκρατίας; 
Αυτού που επέτρεψαν στους Γερμανούς να εγκαταστήσουν στην Ελλάδα μία ιδιότυπη ψευδεπίγραφη "Δημοκρατία" μιας οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας και ελίτ στενά συνδεδεμένης με το φθαρμένο πολιτικό σύστημα πού καταδυναστεύει και απομυζεί τον πλούτο αυτής της χώρας μεταπολιτευτικά. Αυτοί που λήστεψαν το Δημόσιο Ταμείο; Όχι βέβαια.
Οι Μεσσίες έφυγαν από τη Γη εδώ και πολλούς, πάρα πολλούς αιώνες. Οπότε είναι παράλογο να εξακολουθεί να επιβιώνει η ιδεολογία του Μεσσιανισμού. Η κατάσταση είναι στα χέρια και στο μυαλό μας. Οφείλουμε να γίνουμε πιο συνεπείς, πιο υπεύθυνοι, πιο μεθοδικοί και με ΜΝΗΜΗ. Μόνο τότε θα είμαστε Έλληνες! 
Π.Π.


ΥΓ. Ο Άγγλος πρωθυπουργός, της χώρας του κορυφαίου κλέφτη - αρχαιοκαπήλου Έλγιν, δήλωσε πως θα κλείσει τα σύνορα για τον Έλληνες αν κ.λπ. 
Και δεν βρέθηκε κανένας πολιτικός άνδρας να του παραγγείλει ότι θα τα κλείσουμε κι εμείς για την "εκλεκτή ράτσα" των Άγγλων (να δείτε τι έλεγαν οι Ρωμαίοι γι' αυτούς) αφού πρώτα μας επιστρέψουν τα κλεμμένα και τις Ελληνικές Λέξεις που έχουν εντάξει στη γλώσσα τους για να καταφέρουν να την καταστήσουν συνεννοήσιμη!!!  

2 σχόλια:

  1. Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008.(Άρα και ο Σαμαράς σαν υπουργός)

    Οι απόρρητες επιστολές του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για την επικείμενη αδυναμία δανεισμού, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το «ΒΗΜΑ»..
    “Πρόεδρε SOS, χάνουμε την εμπιστοσύνη των αγορών”, προειδοποιούσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών
    Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: “Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών”.

    Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:

    “Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές”.

    Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για το χρέος ο Καραμανλής.
    Το αδίκημα ότι δεν ενημέρωσε τον λαό για την παγίδα ,την οποία γνώριζε ότι είχε στηθεί, με πρόσχημα τον τρόμο του για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του είναι ένοχος.

    Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”; Στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
    Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.

    Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.

    Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 2,5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεωκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;

    Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής… επιστρέφει ο Καραμανλής…, αθώος ο Καραμανλής …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,
    ΟΜΩΣ, Καραμανλής και Σαμαράς, το απέκρυψαν και συνέχισαν την καταστροφή.
    ΄Ηθελαν πάσει θυσία, να αποκρύψουν την αλήθεια από το Λαό μας.
    Ήξεραν τις συνέπειες. Όμως προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους και όχι την Ελλάδα!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αφού έκανε απειράριθμες κωλοτούμπες, αφού δημιούργησε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κλίμα για την Ελλάδα, αφού ΠΟΛΕΜΗΣΕ!!! με μανία τη ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Παπανδρέου! που υποστηρίζει σήμερα, αφού διέγραψε όσους είχαν ΕΘΝΙΚΗ άποψη, αφού απαίτησε να παραιτηθεί ο Γ.Παπανδρέου, στη συνέχεια υπέγραψε όλα όσα ...του φταίγανε. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Ήταν η πολυθρόνα !
    Είχε προηγηθεί το "ΦΑΓΩΜΑ" της Ντόρας γιατί είχε...ανθελληνική συμπεριφορά !
    Ετσι, αφού διέλυσε την Ελλάδα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού διέλυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για άλλη μία φορά, άρχισε τις συλλογές από πολιτικές...αντίκες και ερμαφρόδιτες παρουσίες.
    ΤΕΛΟΣ, κάτω από την ΔΙΕΘΝΗ ομολογία για το ύψος του ελλείμματος του 2009,αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

    ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ .

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
    =========
    Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
    ----------------
    More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
    has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
    deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
    ----------------
    Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
    produced more recession, not less deficit.

    Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης...

    ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
    ---------------------------------------
    Κάπου εδώ τελειώνει και επίσημα η υστερική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας περί "φουσκώματος" του ελλείμματος, κάτι εξάλλου που δεν άντεξε ούτε στη σχετική Εξεταστική Επιτροπή.
    Τώρα γίνεται ΠΛΕΟΝ αντιληπτό σε όλους, γιατί ο Κωστάκης εξακολουθεί να έχει την...πιπίλα στο στόμα.
    Ξέρει ότι να αλλάξουν τα πράγματα , κάπου τον περιμένει ο κ. εισαγγελέας. Η ταραχή, ο τρόμος, ο πανικός και η λιποταξία βρίσκονται διαρκώς στο…δρόμο του.
    ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζονται και οι δύο, ποντάροντας στο γεγονός ότι μέχρι τώρα κατάφεραν να φανατίσουν τους νεοδημοκράτες και να τους "πιστέψουν" ότι είναι...αθώοι!
    Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που λειτουργούν με βάση την αγάπη για την πατρίδα και τη λογική ερμηνεία των γεγονότων.
    Έλληνες για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.
    Λιποτάχτησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν ,κατηγόρησαν χωρίς ίχνος ντροπής προκειμένου να μη μάθει ο λαός μας την αλήθεια. Έπιασαν …πάτο !

    Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή