Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Η επιστημονική πλαστογραφία προς ενίσχυση της παραμυθολογίας

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια είναι πολλοί εκείνοι που φωνάζουν πως όποιος συγκεντρώνει την γνώση και την τεχνολογία θα μπορεί να ισχυριστεί οτιδήποτε έχοντας την "αδιάψευστη" επιστημονική κάλυψη, άρα θα κατέχει την απόλυτη αλήθεια. Δυστυχώς, τα τελευταία 50 και πλέον χρόνια ο επιστημονικός / τεχνολογικός ιμπεριαλισμός έχει συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένες χώρες της Δύσης. Σε αυτές τις χώρες εξυφαίνονται διάφορα σενάρια - πορίσματα πανεπιστημίων ή άλλων "δεξαμενών σκέψεως" πολλά από τα οποία ουδείς
μπορεί να ισχυριστεί πως στοχεύουν στην ελευθερία και την ευτυχία της ανθρωπότητας. Οι χώρες αυτές ελέγχουν, μέσω της οικονομικής υποδούλωσης, όχι μόνο κυβερνήσεις και μέσα ενημέρωσης αλλά και πολλά πανεπιστήμια τα οποία χρηματοδοτούν άμεσα ή έμμεσα. Έτσι ελέγχουν απολύτως και το τι θα βγει και πώς από αυτά. 
Πολλές φορές η παραπληροφόρηση μέσω ενός κραυγαλέου αληθοφανούς ψέματος έχει διαφορετικούς στόχους από αυτούς που αρχικά φαίνονται. Για παράδειγμα εσχάτως γράφτηκε ότι βρέθηκε... συγγενής της πρωτόπλαστης Εύας! Την "είδηση" πήραν πολλά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία ακολουθούν τη μέθοδο copy - paste (αντιγραφή - επικόλληση) ή όπως έλεγαν οι παλαιότεροι book to book (από βιβλίο σε βιβλίο. Δηλαδή, δημιουργεί κάποιος/κάποιοι ένα ψεύδος και αυτό αναπαράγεται σαν τα κύματα σε μια ήρεμη λίμνη όταν πετάμε μια πέτρα. Ελάχιστοι μπαίνουν στον κόπο και βασανίζουν λίγο τη σκέψη τους για να δουν την αλήθεια. Αλλά και όταν την βρουν θα είναι μειοψηφία. Η "δημοκρατική πλειοψηφία" θα έχει για μια ακόμη φορά νικήσει την αλήθεια! 

Η Εύα και η πραγματική Ιστορία 

Γράφτηκε λοιπόν ότι απόγονος της Εύας είναι ένας Βρετανός συνταξιούχος, καθώς ύστερα από τεστ DNA ανακαλύφθηκε ότι το οικογενειακό δέντρο του Ian Kinnaird έχει ρίζες βαθιές που εντοπίζονται μόλις 190.000 έτη πριν. Σύμφωνα με το τεστ DNA στο οποίο υποβλήθηκε, ο άνδρας έχει άμεση συγγένεια με την... πρωτόπλαστη Εύα. Δεν γνωρίζουμε αν ο εν λόγω Βρετανός έχει θηλυπρεπή συμπεριφορά σαν την... Εύα. Αυτό όμως που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο είναι το γεγονός ότι πριν από 190.000 χρόνια ο άνθρωπος σαφώς και δεν έμοιαζε με τον σημερινό. Ήταν πολύ πιο τριχωτός και πολύ πιο "αρκουδιάρης" Τουλάχιστον αυτό μας έχει πει μέχρι τώρα η επιστήμη. Και ύστερα, το δημοσίευμα δεν απαντά πού ακριβώς βρήκαν DNA της Εύας για να το συγκρίνουν ώστε να αποφανθούν ότι πρόκειται περί απογόνου;     
Ο 72χρονος Ian προφανώς και τσίμπησε δήλωσε στην εφημερίδα Mirror: "Είναι πραγματικά μεγάλο σοκ. Έχω ζήσει απίστευτη ζωή μέχρι σήμερα". (Πάντως την προ-προ-προγιαγιά του δεν την θυμάται). 
Και τώρα τα επιστημονικά στοιχεία:
Ο άνδρας έχει έναν γενετικό δείκτη, τον L1B1, που οι επιστήμονες θεωρούν (προσέξτε: δεν αποδεικνύουν αλλά "θεωρούν") ότι έχει αρχαία αφρικανική καταγωγή, ενώ δεν έχει εντοπιστεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Η ερευνητική ομάδα που έκανε τα ανάλογα τεστ του βρετανικού DNA, ανέφερε πως θεωρούν τον Ian "εγγονό της μαύρης Εύας" (για να ταιριάζει και με την ανθελληνική "μαύρη Αφροδίτη"). Ο συνταξιούχος λέκτορας του Πανεπιστημίου πρόσθεσε: "Φαίνεται πως φέρω ένα γονίδιο από τη Δυτική Αφρική που ήρθε στη Βρετανία μέσω του δουλεμπορίου".
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου St Andrews και ιστορικός Alistair Moffat πραγματοποίησε τη μελέτη σε συνεργασία με τον γενετιστή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου James Wilson.
Όπως δήλωσε ο κ. Moffat: "Είναι ένα απίστευτο εύρημα και σημαίνει ότι ο Ian μπορεί να βρισκόταν και στους Κήπους της Εδέμ. Είναι μία επιπλέον απόδειξη ότι ακόμη και οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας. Αυτός ο γενετικός κώδικας συναντάται στη Σενεγάλη αλλά δεν τον έχουμε εντοπίσει ποτέ στη Βορειοδυτική Ευρώπη".
Ολόκληρη η δήλωση του κ. Moffat διακατέχεται από θρησκευτικό παραλήρημα και όχι από επιστημοσύνη. Προφανώς διακατέχεται από το άγχος ν' αποδείξει ότι "οι Αγγλοσάξονες προτεστάντες προέρχονται από τη μαύρη Εύα, τη μητέρα όλων μας", παραγνωρίζοντας βασικά επιστημονικά στοιχεία: Η εβραϊκή μυθοπλασία που ονομάζεται "Βίβλος" τοποθετεί τη δημιουργία του κόσμου γύρω στο 5.500 - 6000 π.Χ. Αυτό έρχεται σε ευθεία σύγκρουση τόσο με την επιστήμη όσο και με το ίδιο το "επιστημονικό" συμπέρασμά του ότι υπήρχαν άνθρωποι πριν από 190.000 χρόνια.     
Ο συνταξιούχος έχει μιτοχονδριακό DNA που το έχει πάρει από θηλυκή κληρονομικότητα του, είναι 30.000 ετών παλιό και μόνο δύο γενετικές μεταλλάξεις έχουν σημειωθεί στην αρχική "μαύρη Εύα".
Οι περισσότεροι άνθρωποι υφίστανται 200 γενετικές μεταλλάξεις. Το φαινόμενο του Ian Kinnaird υποστηρίζεται από επιστήμονες που θεμελιώνουν έτσι τη θεωρία της "μαύρης Εύας". Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι η καταγωγή όλων των ανθρώπων του πλανήτη είναι από την Αφρικανική Ήπειρο. Ακριβώς αυτός είναι και ο στόχος: να αποδειχθεί ότι όλα προέρχονται από την Αφρική. Μην παραξενευτεί κανείς αν αύριο οι ίδιοι οι άλλοι επιστήμονες ασχοληθούν με τους Έλληνες και διατυπώσουν επιστημονικοφανείς απόψεις για να μας πείσουν ότι οι ελληνικός πολιτισμός γεννήθηκε στην... Αφρική.   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου