Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Μήνυση κατά του Δημοσίου κατέθεσε ο Μ. Λώλος


Τρεις μήνες μετά το σοβαρό τραυματισμό του από άνδρες των ΜΑΤ, στο Σύνταγμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος Μάριος Λώλος, κατέθεσε στην Εισαγγελία της Αθήνας μήνυση κατά παντός υπευθύνου αστυνομικού, φυσικού ή ηθικού αυτουργού της σε βάρος του επίθεσης αλλά και κάθε υπαιτίου υπόθαλψης των δραστών. 

Ο Μάριος Λώλος που κάλυπτε ως φωτορεπόρτερ τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, στις 5 Απριλίου, μία ημέρα μετά την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα, δέχθηκε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι από γκλοπ μέλους διμοιρίας των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα. Χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, ενώ, σύμφωνα με τους γιατρούς,γλύτωσε το θάνατο, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, για 1-2 χιλιοστά.

Ο Μάριος Λώλος κάνει λόγο στη μήνυσή του για ανθρωποκτόνο πρόθεση του αστυνομικού που τον κτύπησε τονίζοντας πως η εναντίον του επίθεση έγινε, στο πλαίσιο συντονισμένης και συγκροτημένης επιχείρησης των φωτορεπόρτερ και των δημοσιογράφων από τους αστυνομικούς. Επισημαίνει πως η ταυτότητα και ιδιότητά του είναι γνωστή σε όλους και τη συγκεκριμένη ημέρα ήταν κατάδηλη από το φωτογραφικό εξοπλισμό που έφερε.

Παρότι μάλιστα απευθύνθηκε στους αστυνομικούς, ως Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ λέγοντας «Ήρεμα παιδιά, φεύγουμε», εκείνοι, του φώναζαν «Έχουμε εντολή να καθαρίσουμε την πλατεία, έλα, έλα να τελειώνουμε», γεγονός που υποδηλώνει, όπως αναφέρει στη μήνυσή του ότι «βρίσκονταν σε απευθείας σύνδεση και επικοινωνία με τους προϊσταμένους τους».

Ο Μάριος Λώλος ζητεί με την μήνυση του να ανατεθεί αποκλειστικά σε Εισαγγελέα η διερεύνηση της υπόθεσης και επισημαίνει «δεδομένου του τόσο συγκεκριμένου τόπου και χρόνου, στον οποίο έλαβε χώρα η επίθεση, και των σύγχρονων τεχνικών μέσων, είναι απολύτως ευχερής ο εντοπισμός των δραστών, αφού πρόκειται για εν ενεργεία και εν υπηρεσία αστυνομικούς, των οποίων οι κινήσεις, οι εντολές και η διάταξη στο χώρο είναι ειδικώς καθορισμένες και καταχωρισμένες και, ως εκ τούτου, γνωστές. Περαιτέρω, η εναντίον μου επίθεση καλύφθηκε ευρέως από τα Μέσα Ενημέρωσης και έχουν ήδη καταγραφεί μαρτυρίες πλείστων αυτοπτών».

Τονίζει ότι αποτέλεσμα του «δολοφονικού χτυπήματος» του αστυνομικού ήταν να υποστεί μεγάλο εμπιεστικό κάταγμα κρανίου δεξιά βρεγματικά, με μετατόπιση οστικών τεμαχίων προς τα έσω κατά 1,5 εκατοστό και συνακόλουθη υπαραχνοειδή αιμορραγία, καθώς και πολλαπλές θλάσεις εγκεφάλου στην περιοχή του δεξιού βρεγματικού λοβού. Για την αντιμετώπιση της βλάβης που υπέστη ο Μάριος Λώλος υποβλήθηκε σε πολύωρη λεπτή χειρουργική επέμβαση αφού, όπως του είπαν οι γιατροί «γλύτωσα τον θάνατο για 1-2 χιλιοστά». Από τότε, υποβάλλεται σε αντιεπιληπτική αγωγή, ενώ, σύμφωνα με τους γιατρούς, η οστεοσύνθεση θα χρειαστεί τουλάχιστον τέσσερις μήνες για να δέσει.

Ως συνέπεια ωστόσο βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης ήταν να χάσει την αίσθηση της αφής στο αριστερό του χέρι. «Θεωρώ εντελώς ατυχείς τις συνεχείς μεταβάσεις αστυνομικών οργάνων στην οικία μου, ελάχιστες ημέρες μετά την έξοδό μου από το Νοσοκομείο, και με τη διατύπωση της «απειλής» περί βίαιης προσαγωγής μου. Και τούτο, μολονότι ελήφθη κατάθεσή μου στο Νοσοκομείο, ενώ βρισκόμουν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Εξίσου ατυχές θεωρώ να προσκαλούμαι να δώσω δείγμα DNA χωρίς να διευκρινίζεται εάν υπάρχει δείγμα προς αντιπαραβολή», σημειώνει ο Μάριος Λώλος ο οποίος προτίθεται να στραφεί και στα αστικά δικαστήρια κατά του ελληνικού δημοσίου. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου