Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Θερινά Τμήματα διδασκαλίας Ελλάδας!


Για έβδομη συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου για νέους Μεσσήνιους ομογενείς στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά. Όπως ανακοινώθηκε από την εν λόγω  Σχολή, σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η
γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.
Στο πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα συμμετάσχουν 40 νέοι μεσσήνιοι μαθητές και δέκα δάσκαλοι – συνοδοί τους. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός και η διδασκαλία θα πραγματοποιείται σε δύο επίπεδα: αρχαρίων και προχωρημένων. Τα μαθήματα αυτά θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις – επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας, της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου καθώς και στο νέο μουσείο της Ακρόπολης.
Επιστημονική υπεύθυνος του Θερινού Σχολείου 2011-2012 είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη – Καραμάνου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συνεπικουρούμενη από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, καθηγητή Αλέξιο Σαββίδη. Σημειώνουμε ότι η κυρία Ξανθάκη – Καραμάνου οργάνωσε και επόπτευσε τη λειτουργία του Θερινού Σχολείου όλα αυτά τα έτη. 
Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει την Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012 και η ολοκλήρωσή τους  την Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012 στα διδακτήρια της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
 Η τελετή ενάρξεως θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 9 Ιουλίου και ώρα 10:30 στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, στην Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου