Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Αντιμέτωπη με Κρουζ και Σαϊεντολογία η Κ.Χολμς στη διεκδίκηση της κηδεμονίας της Σούρι

-Παράνομη η Σαϊεντολογία στην Ελλάδα που είχε δικηγόρο τον Λοβέρδο!

Το ζεύγος Κρουζ - Χολμς σε παλιές καλές στιγμές. Όμως η Σαϊεντολογία έπαιξε και εδώ ρόλο..
Η ηθοποιός Κέιτι Χολμς ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με δύο ισχυρούς εχθρούς στη νομική μάχη που θα δώσει για την πλήρη κηδεμονία της 6χρονης κόρης της Σούρι: τον εν διαστάσει σύζυγό της Τομ Κρουζ και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας εκείνος είναι μέλος, ισχυρίστηκαν ειδικοί.

Η 33χρονη ηθοποιός βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην επικαιρότητα όταν κατέθεσε αίτηση διαζυγίου εναντίον του Κρουζ ύστερα από έξι χρόνια γάμου. Ενώ η Χολμς, ο Κρουζ και οι εκπρόσωποί τους δεν έχουν δημοσιοποιήσει τους λόγους του χωρισμού, τα μέσα ενημέρωσης εικάζουν ότι οι λόγοι συνδέονται με τη Σούρι, η οποία τώρα βρίσκεται στην ηλικία που ξεκινάει την επίσημη εκπαίδευση και την Εκκλησία της Σαϊεντολογίας, της οποίας ο Κρουζ είναι από τα πιο ένθερμα μέλη.

«Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχουν τρεις πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση -η μητέρα, ο πατέρας και αυτή η πολύ αμφιλεγόμενη ιδέα της Σαϊεντολογίας» λέει ο Λούμποφ Σταρκ, δικηγόρος από τη Νέα Υόρκη που ειδικεύεται στα διαζύγια. «Η κόρη βρίσκεται στη μέση αυτού του διαζυγίου. Φαίνεται ότι έχει μεγαλώσει με τις αρχές της Σαϊεντολογίας μέχρι σήμερα, επομένως αν ο δικαστής δώσει την κηδεμονία στην Κέιτι Χολμς, μπορεί να της αλλάξει θρήσκευμα» τονίζει ο Σταρκ.
Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας ιδρύθηκε από τον συγγραφέα βιβλίων επιστημονικής φαντασίας Λ.Ρον Χάμπαρντ και αυτοπεριγράφεται ως θρησκεία.
Η οργάνωση πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν του περιβάλλοντός του ή τα γονίδιά του, ότι η εμπειρία του εκτείνεται πολύ πιο πέρα από μια και μόνο ζωή και ότι οι δυνατότητές του είναι απεριόριστες, ακόμη και αν δεν είναι αντιληπτές προς το παρόν. Έχει προσελκύσει οπαδούς όπως ο Κρουζ και ο Τζον Τραβόλτα.
Πολλοί, πάντως, είναι εκείνοι που την χαρακτηρίζουν αίρεση. Οι επικριτές της υποστηρίζουν ότι η οργάνωση υποχρεώνει τους υποστηρικτές της να σκέφτονται με αυτό τον τρόπο και κατηγορούν τα μέλη της ότι παρενοχλούν όσους επιχειρούν να απομακρυνθούν. Την Κυριακή, ύστερα από την είδηση περί αίτησης διαζυγίου την περασμένη εβδομάδα, ο Ρούπερτ Μέρντοκ έγραψε στο Twitter χαρακτηρίζοντας την Σαϊεντολογία «μια πολύ περίεργη αίρεση» και τους σαϊεντολόγους «ανατριχιαστικούς, ίσως ακόμη και σατανικούς».
«Η Σαϊεντολογία είναι μια εν δυνάμει μη ασφαλής, αν όχι επικίνδυνη, οργάνωση» δηλώνει ο Ρικ Ρος, ειδικός σε θέματα αιρέσεων και αμφιλεγόμενων κινημάτων που εδρεύει στο Νιου Τζέρσι. 
Ο Ρος είπε ότι η μάχη για την κηδεμονία της Σούρι μπορεί να εξαρτηθεί από το αν ο Κρουζ αποφασίσει να πολεμήσει την Χολμς και από το πόσες πληροφορίες θα γνωστοποιηθούν σχετικά με τις πρακτικές της οργάνωσης, τις οποίες η Σαϊεντολογία δεν θα θεωρήσει προς όφελός της. Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν είναι πιθανόν η οργάνωση να εμπλακεί άμεσα στην μάχη για την κηδεμονία καθώς μπορεί να προκαλέσει αρνητική δημοσιότητα, αλλά θεωρεί ότι κάποια μέλη της μπορεί να αφήσουν να διαρρεύσουν πληροφορίες με στόχο «να τρομοκρατήσουν ή να δυσφημήσουν την Χολμς». 
Σύμφωνα με τη Daily Mail, πριν από λίγες ημέρες οι γείτονες της ηθοποιού στη Νέα Υόρκη κάλεσαν την αστυνομία, ανησυχώντας για την ασφάλεια της Κέιτι Χολμς, όταν είδαν βαριά οπλισμένους άνδρες γύρω από το σπίτι της. Θεωρείται ότι οι άνδρες ήταν μέλη της Σαϊεντολογίας. Ωστόσο δεν ελήφθη δράση, καθώς δεν ήταν η Χολμς εκείνη που κάλεσε την αστυνομία. 

Η Σαηεντολογία και η εισβολή της Αστυνομίας στα γραφεία της Ελλάδας


απόσπασμα από έρευνα του Πάρη Πέτρα για το περιοδικό Όριον

Ιδιαίτερα θα μας απασχολήσει η Σαηεντολογία (Scientology) η οποία στην Ελλάδα εμφανίζεται ως Κ.Ε.Φ.Ε. Οι αρχές και οι πεποιθήσεις της σχηματίστηκαν από τον Λ. Ρον Χάμπαρντ το 1953, την χαρακτήρισε «εκκλησία» και ενσωμάτωσε την θεωρία του στην «Εκκλησία της Σαηεντολογίας» στο Κάμπντεν του Νιού Τζέρσεϊ. Διδάσκει ότι οι άνθρωποι είναι… αθάνατα όντα που έχουν ξεχάσει την πραγματική φύση τους και προσπαθεί να επιφέρει την «πνευματική αποκατάσταση» μέσα από ένα είδος παροχής συμβουλών που είναι γνωστή ως «λογιστικός έλεγχος» με στόχο της αυτογνωσία. Σύμφωνα με ιστοσελίδα του ΚΕΦΕ υπάρχουν «επτά νόμοι πνευματικής εξαπάτησης» για την οποία προτείνει «αντίδοτο». Είναι νομικά αναγνωρισμένη ως θρησκεία (και αφορολόγητη) στις ΗΠΑ σε ορισμένες άλλες χώρες.  
Στην Ελλάδα η Σαηεντολογία, που παρουσιαζόταν ως ΚΕΦΕ, τα βρήκε σκούρα. Τον Ιούνιο του 1995, ο τότε αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Αγγελής, διέταξε έρευνα στα γραφεία του  ΚΕΦΕ. Από τρεις διαδοχικές εφόδους της Αστυνομίας (9 Ιουνίου, 27 Σεπτεμβρίου και 6 Νοεμβρίου 1995), είχαν βρεθεί έγγραφα που πιστοποιούσαν ότι παρακολουθούνταν Έλληνες πολιτικοί, καθώς και αρχείο όπου ήταν φακελωμένοι οι «εχθροί» της οργάνωσης. Συνολικά βρέθηκαν τότε 20.000 έγγραφα, τα πιο σημαντικά κρυπτογραφημένα. Στις 20.12.1995, η πρόεδρος του ΚΕΦΕ κατέθεσε στην Εισαγγελία 200 κλειδιά κρυπτογράφησης. Έτσι, σπάζοντας τους κώδικες, οι ελληνικές αρχές έκπληκτες ανακάλυψαν σχεδιαγράμματα και χάρτες άκρως απόρρητων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (129 Π.Υ.), κρυπτογραφημένα έγγραφα για χώρες των Βαλκανίων, την εσωτερική αλληλογραφία της οργάνωσης με εντολές για εξουδετέρωση προσώπων που θεωρούσε εχθρούς της, λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που η οργάνωση θεωρούσε φιλικούς ή εχθρικούς προς την ίδια και πολλά άλλα έγγραφα, τα οποία όπως ανέφερε τότε στην σχετική αναφορά του ο εισαγγελέας, «ουδεμία σχέση είχαν με την λειτουργία ενός φιλοσοφικού σωματείου», όπως δήλωνε η οργάνωση πως ήταν. Αίσθηση προκάλεσε στις διωκτικές αρχές ότι το ντοκουμέντο για την Π.Α. υπήρχε σε φά­κελο του ΚΕΦΕ, ο οποίος έφερε τον τίτλο «ΟSΑ», δηλαδή «Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων» (Office of Special Affairs).  Περί της δραστηριότητας του γραφείου αυτού, αλλά και του Τομέ­α Ειδικών Υποθέσεων (DSA) τής οργάνωσης, αναφέρεται ό εισαγγελέας Ι. 'Αγγελής, στο πό­ρισμά του υπογράμμιζε: «Τα δύο αυτά γραφεία διενεργούν παρακολουθήσεις προσώπων με πολιτική, θρησκευτική ή άλλη ιδιότητα που ενδιαφέρει το ΚΕ­ΦΕ ή ορθότερα τούς ανθρώπους πού ουσιαστικώς κρύπτονται πίσω από το ΚΕΦΕ. Γνωστοποιούν, δε, τις κινήσεις των παραπάνω ατόμων στα αντίστοιχα γραφεία Ειδικών Υποθέσεων του Εξωτερικού. 'Επικεφαλής του γραφείου αυτού τοποθε­τείται κατά κανόνα δικηγόρος, ούτως ώστε να αποφεύγονται «νομικοί σκόπελοι» που μπορούν να παρουσιαστούν στην πορεία των εργασιών τής οργάνωσης. Παράλληλα, οι επικεφαλής του γραφείου αυτού δέχονται, εκτελούν και αναφέρουν για την πιστή εκτέλεσή τους, εντολές από το εξωτερικό και ειδικότερα από άτομα των οποίων το όνο­μα αναφέρεται πολλές φορές συνθηματικά, ή μό­νο με τον τίτλο τής θέσης που κατέχει στην οργάνωση τής διεθνούς σαϊεντολογίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, οι επικοινωνίες με­ταξύ του ΚΕΦΕ και των ατόμων που κρύπτο­νται πίσω απ' αυτό, γίνονται με κρυπτογραφημένα έγγραφα, για την αποκρυπτογράφηση των οποίων απαιτείται η ανεύρεση και κατοχή του «κρυπτογραφικού κώδικα». Μέρος από τα κρυπτογραφημένα έγγραφα που κατασχέθηκαν, έχουν ήδη αποκρυπτογραφηθεί, το δε περιεχόμενό τους, κατά κανόνα αναφέρεται σε παρακολουθήσεις ατόμων ή και σε ενέργειες που έχουν σχέση με μυστικές υπηρεσί­ες ή ακόμα και στην κατάσταση στα Βαλκάνια».       

Και εμπλοκή πολιτικών…    

       Συνοπτική σχηματική αναπαράσταση των σαηεντολογικών επαφών και των δικτύων συνεργασίας όπως αναλύονται στο βιβλίο «Οι Μισθοφόροι της Νέας Τάξης», εκδ. Πελασγός 2001. Στο σχεδιάγραμμα υπάρχουν σημαντικά ονόματα που πρωταγωνιστούν στην πολιτική και δημοσιογραφική ζωή της Ελλάδας.    

                                                                                                                                              Όπως ήταν φυσικό η υπόθεση κατέληξε στα δικαστήρια, όπου το ΚΕΦΕ φέρεται να υπερασπίστηκε ως συνήγορος, ο πρ. υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Ο  δημοσιογράφος Αντώνης Μποσνακούδης κατηγορεί δημοσίως αρκετούς πολιτικούς για σχέσεις με τη Σαηεντολογία. Γράφει συγκεκριμένα ότι «υπάρχει στενή σχέση" των κ.κ. Ανδρέα Λοβέρδου, Πέτρου Ευθυμίου και του Γεωργίου Μαύρου (σκοτώθηκε στο δυστύχημα με το Σινούκ) με τη Scientology. Στις 10 και 11 Μαΐου 1999, ο Γεώργιος Μαύρος, μαζί με τον Ανδρέα Λοβέρδο (πρώην υφυπουργό Εξωτερικών) υπερασπίστηκαν μέλη της Scientology, τα οποία κατηγορούνταν για τα γνωστά φακελώματα πολιτικών, δημοσιογράφων, κληρικών, δικαστικών, κλπ. Συνοπτικά, οι κατηγορίες ήταν ότι έκαναν συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν την ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες σημαντικών προσώπων της δημόσιας ζωής της πολιτικής, εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας και στη συνέχεια ότι ταξινομούσαν και καταχωρούσαν  αυτές τις πληροφορίες σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους, στοιχεία τα οποία έστελναν σε ξένα κέντρα πληροφοριών. Ο μετέπειτα υπουργός Παιδείας κ. Πέτρος Ευθυμίου, εξ αγχιστείας συγγενής κορυφαίων μελών της Scientology κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης δηλώνοντας ότι αν καταδικαστούν θα είναι ιδεολογική η καταδίκη τους. (…) Το δικαστήριο βρήκε μεν ενόχους τους Σαηεντολόγους, αλλά δεν επέβαλε ποινή διότι είχε παρέλθει η προθεσμία υποβολής εγκλίσεως. Δηλαδή, αποδείχθηκε ότι η Scientology έκανε τις παρακολουθήσεις και φακελλώματα, αλλά για να επιβληθεί ποινή στα μέλη της που βρέθηκαν ένοχοι, έπρεπε να είχε ασκηθεί δίωξη μέσα σε τρεις μήνες, κάτι πρακτικά αδύνατο λόγω της πολυπλοκότητας της υπόθεσης και του όγκου των εγγράφων που κατασχέθηκαν από τρεις εισαγγελικές εφόδους (δύο καμιόνια χρειάστηκαν για τη μεταφορά των κατασχεμένων). Το σκάνδαλο της υπόθεσης (που συνέβαλε καθοριστικά στην μη υποβολή ποινής) είναι ότι δεν κλήθηκαν να καταθέσουν ούτε ενημερώθηκαν σημαντικά πρόσωπα που φακελώθηκαν από την οργάνωση όπως οι +Μιλτιάδης Έβερτ, Αντώνης Σαμαράς, δεκάδες κληρικοί, δημοσιογράφοι, δικαστικοί και άλλοι. Το Συμβούλιο  Εφετών είχε ρητά αποφασίσει να κληθούν όλοι όσοι φακελώθηκαν. Βολικότατη ... σύμπτωση; 

     Ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλ. Πολατίδη, σχετικά με τη Σαηεντολογία. Ο βουλευτής επικαλείται κατασχεμένο έγγραφο από τα γραφεία του ΚΕΦΕ στο οποίο αναφέρεται ότι «… μετά από παρέμβαση της CIA, έκλεισε το Τμήμα της ΕΥΠ σχετικά με τις Νέες Θρησκευτικές Κινήσεις και απολύθηκε το προσωπικό»!


O πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ανδρέας Λοβέρδος ήταν συνήγορος υπεράσπισης της Scientology στη δίκη  και χαρακτήρισε τη δίκη ως «σύγκρουση της Ορθόδοξης Εκκλησίας με την Εκκλησία της Σαηεντολογίας». Υπογράμμισε επίσης ότι η συμμετοχή και υποστήριξη των Συνεδρίων που οργάνωσε ο σύμμαχος της Σαηεντόλοτζυ και αυτοχαρακτηριζόμενος «δερβίσης του τάγματος των Μεβλεβί και Μπεχτασί» κ. Τάκης Αλεξίου (Πρόεδρος της ΠΑΝΙΦΕ - Πανελλήνια Ιστορική και Φιλοσοφική Εταιρία ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό) δείχνει ότι σε αυτά συντελέστηκε θετικό έργο. Ο εισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής που έκανε τις εφόδους στα Γραφεία του Σαηεντολογικού ΚΕΦΕ, έγραψε στην Αναφορά του ότι το ΚΕΦΕ χρηματοδότησε τέτοια Συνέδρια. 
Σε αυτά τα Συνέδρια εκτελέστηκε ψυχολογική ζύμωση των συμμετεχόντων από πολλούς πολιτικούς, κοινωνικούς και επαγγελματικούς χώρους, σε συγκεκριμένα θέματα (θρησκευτική ελευθερία, «πολυπολιτισμικότητα», κλπ) που σήμερα αποτελούν την κύρια δέσμη αξόνων της «εκσυγχρονιστικής» επίθεσης εναντίον της ελληνικής κοινωνίας. Ο τ. Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταθόπουλος έπαιξε συντονιστικό ρόλο τουλάχιστον σε ένα από αυτά τα Συνέδρια! 
Αξιοσημείωτο, επίσης, είναι ότι σε έγγραφο του 1993 οι Ευρωβουλευτές  Εφραιμίδης, Αλαβάνος και Παπαγιαννάκης περιγράφονται ως "αντιορθόδοξοι με τους οποίους η οργάνωση μπορεί να συνεργαστεί". Από τότε ο στρατηγικός χώρος της Scientology γνώριζε τους προσανατολισμούς του τ. προέδρου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του άλλου σημαντικού στελέχους του. Ο κ. Πέτρος Κουναλάκης, επίσης περιλαμβάνεται σελίστα συμμάχων. Είναι πραγματικά αποκρουστική η τόσο μακρόχρονη εμπλοκή του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ με τον στρατηγικό χώρο αυτής της οργάνωσης, την οποία βοήθησε η ίδια η CIA και είχε συνεργασία δεκαετιών μαζί της, με την NSA και τη DIA σε ερευνητικά προγράμματα κατασκοπείας τα περιβόητα Remote Viewing (Όραση εξ΄Αποστάσεως)».
Με την αμετάκλητη απόφαση του Εφετείου Αθηνών 10493/1997, το παράρτημα της Scientology στην Ελλάδα, το ΚΕΦΕ,  τέθηκε εκτός νομίμου λειτουργίας. Στο σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων, αναφέρονται και τα εξής:  
«...είναι μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις, πού στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη, τα όποια στη συνέχεια υφίστανται, με όλες τις προαναφερθείσες διαδικασίες και θεωρίες, πλύση εγκεφάλου, με ανώτερο σκοπό τη δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης, αλλά και την ελαχιστοποίηση των αντιρρήσεων (βασικές θέσεις των θεωριών του ιδρυτή), έτσι ώστε να βρισκόμαστε πλέον ενώπιον  άβουλων όντων, τα όποια έχουν χάσει τη δυνατότητα λήψεως αποφάσεων ως καταστάλαγμα της ελεύθερης βούλησης τους, εφόσον έχουν ήδη περάσει από όλα τα στάδια των διδασκαλιών της και με την κατάλληλη περαιτέρω επεξεργασία γίνονται πλέον δεκτικά στις «αλήθειες», πού εφαρμόζει, χωρίς όμως, να έχουν τα κίνητρα για να τις εξετάσουν και αξιολογήσουν. Ενόψει αυτών, το εκκαλούν σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιείται να επικαλείται παραβίαση των δικαιωμάτων τόσο της θρησκευτικής ελευθερίας...».  Και ακόμη, «Το σωματείο πρεσβεύει τις θεωρίες του ιδρυτή της Σαηεντολογίας Λ. Ρον Χάµπαρντ, των οποίων στόχος αλλά και κεντρικός πυρήνας είναι η εξουσία και το χρήμα, όπως ο ίδιος (ο Λ. Ρον Χάµπαρντ) αναφέρει: Το να είσαι ικανός να ελέγχεις έναν άνθρωπο σε κάνει ικανόν να ελέγχεις πολλούς και κανείς δεν θα µμπορούσε να είναι επαγγελματίας  σαηεντολόγος, εκτός αν μπορούσε να ελέγξει ένα άλλο άτονο (ΤΗΕ AUDITOR, τ. 234,η σελ. 2). Στο άρθρο του δε "ΗΟΜΟ NOVIS" ισχυρίζεται, ότι οι ισχυροί θα επιβιώσουν, μόνον οι αδίστακτοι μπορούν να κατακτήσουν ...». 
Παρά ταύτα το ΚΕΦΕ εξακολουθεί να λειτουργεί στην Ελλάδα και μάλιστα διαθέτει πινακίδα "ΚΕΦΕ" στη Ν. Σμύρνη. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου