Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Μία σύντομη ανάλυση από το taxalia μιας αλβανικής φωτογραφίας…

Τι βλέπετε στην συγκεκριμένη φωτογραφία; 

Κάποιος Έλληνας θα έλεγε: βλέπω 4000 Αλβανούς εθνικιστές (αλβανο τσάμηδες) να διαδηλώνουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που τους έκανε η Ελλάδα!                                     Λάθος, αυτό που βλέπετε είναι -τουλάχιστον- άλλα πεντέξι πράγματα:
Βλέπετε, μία διαδήλωση πάνω σε έναν σύγχρονο ασφαλτροστρωμένο δρόμο που δύο μόλις χρόνια πριν ήταν ένας απίστευτος -σχεδόν απροσπέλαστος από ΙΧ- χωματόδρομος. Τον δρόμο αυτό κατασκεύασε η Ελλάδα (εντός της Αλβανίας!) με Ελληνικά χρήματα (κατά 75%),
Ελληνική επίβλεψη (Εγνατία Οδός Α.Ε.) και Ελληνική κατασκευή (ΑΕΓΕΚ) 
  1. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που έχουν νοσηλευτεί δωρεάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δουρούτης των Ιωαννίνων ή κάποιο άλλο, πληρώνοντας τίποτε ή ίσως κάποιο εντελώς τυπικό ποσό. 
  2. Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (50%*4000), που δουλεύουν στην Θεσπρωτία και πηγαινοέρχονται με εντελώς στοιχειώδη-φιλικό έλεγχο στα σύνορα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, από την Κονίσπολη (και όχι Μαυρομάτι)* (χωριό της Αλβανίας από τα λίγα μη Ελληνόφωνα χωριά της λεγόμενης “Βορείου Ηπείρου”, έδρα -και καλά- των αλβανοτσάμηδων) στην Ελλάδα και ανάποδα. 
  3. Βλέπετε, κάποιους ηλικιωμένους που παίρνουν (και σίγουρα έπαιρναν για χρόνια) σύνταξη ΟΓΑ από το Ελληνικό Δημόσιο
  4. Βλέπετε, κάποιους νεότερους στην ηλικία οι οποίοι παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα ενοικίου (μιας και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα….) 
  5. Βλέπετε, κάποιους φοιτητές που σπουδάζουν δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) . *Οι μόνιμοι κάτοικοι της Κονίσπολης βέβαια δεν είναι Αλβανοτσάμηδες αλλά Αλβανοί και δεν είναι επίσης ταυτισμένοι με τους εν λόγο κυρίους (οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν μάλιστα αηδιασμένοι!), αλλά από την άλλη ανέχονται να υφίσταται σε κεντρικό σημείο του χωριού τους, άγαλμα/μνημείο αφιερωμένο στην «γενοκτονία των τσάμηδων»
 Οι σκέψεις δικές σας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου