Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Μια λίμνη που ζεματάει...


Μέχρι και αυγό βράζεις!

Τι θα λέγατε να κάναμε μαζί μια βόλτα σε ένα από τα ωραιότερα πάρκα της Ιαπωνίας, το περίφημο «Beppu Hell», όπου οι επισκέπτες το επιλέγουν πολύ συχνά όχι μόνο για το συγκλονιστικό φυσικό τοπίο αλλά και για να απολαύσουν τα καλύτερα βραστά αβγά σε ολόκληρη τη χώρα;

Λίμνη με καυτό νερό  

Και πριν αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει ένα πάρκο με τα βραστά αβγά, σας ενημερώνω ότι ολόκληρη η περιοχή Beppu διαθέτει πάνω από 2.800 θερμές πηγές, ενώ στο εν λόγω πάρκο δεσπόζει η περίφημη «Ocean Hell», μια παράξενη λίμνη με καυτό νερό στα γαλαζοπράσινα χρώματα της Καραϊβικής!

Λίμνη με καυτό νερό  

Ειδικότερα, στο εσωτερικό του πάρκου υπάρχουν εννέα λίμνες, καθεμία από τις οποίες ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά της. Η πρώτη στη λίστα είναι η λίμνη Umi Jigoku, που σημαίνει «Κόλαση της Θάλασσας» (εξ ου και η ονομασία «Ocean Hell»).

Λίμνη με καυτό νερό  

Μια μεγάλη τιρκουάζ φυσική «πισίνα» δημιουργείται μέσα στο πάρκο από τη μεγαλύτερη ιαματική πηγή της Ιαπωνίας, η οποία έχει αρκετά καυτό νερό για να βράσουν όσα αβγά θέλετε. Και στη συνέχεια, βέβαια, να φάτε όσα μπορείτε!

 Λίμνη με καυτό νερό  


Το θέαμα για τους επισκέπτες είναι συγκλονιστικό, καθώς ατμοί πλημμυρίζουν το περιβάλλον, ενώ καλαθάκια με αβγά στήνονται καθημερινά ολόγυρα από τη λίμνη περιμένοντας τους πρώτους... πεινασμένους!

Λίμνη με καυτό νερό  

Η ομορφιά σε αυτή την «κόλαση» είναι πραγματικά μοναδική, τόσο πολύ μάλιστα που οι περισσότεροι συχνά αναρωτιούνται για ποιο λόγο το πάρκο έλαβε αυτή την ονομασία. «Το απόκοσμο περιβάλλον, το παράξενο τοπίο αλλά και οι συγκλονιστικές εικόνες δημιουργούν την εντύπωση μιας εξωπραγματικής... χώρας!», επεξηγεί ένας εκ των υπευθύνων.
 Λίμνη με καυτό νερό  
Λίμνη με καυτό νερό  
Λίμνη με καυτό νερό  
πηγή: http://www.metrogreece.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου