Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Ο Καραμανλής και οι νταβατζήδες

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο αυτή η παράταξη δεν είχε ποτέ νταβατζήδες για τις σχέσεις των κυβερνήσεων Καραμανλή με τα ΜΜΕ δημοσιεύει ο Μανόλης Κοττάκης στο βιβλίο του Καραμανλής OFF THE RECORD...

Ο δημοσιογράφος μιλάει για 3 γύρους αντιπαράθεσης με τους ιδιοκτήτες, και κατά τη διάρκεια του τελευταίου έπεσαν οι τόνοι. Ο Καραμανλής αναφέρει είχε αρνηθεί να συναντήσει οποιονδήποτε εκδότη, πλην ελαχίστων, με τους οποίους τον έδεναν παλιοί οικογενειακοί δεσμοί και όχι προσωπική φιλία, όπως συνέβη με την οικογένεια Αγγελοπούλου, όταν είχε τον Ελεύθερο Τύπο. 

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίο επέτρεψε, σε συγκεκριμένους υπουργούς να αποτελούν το σύνδεσμο της κυβέρνησης με τα media .Αναφέρεται συγκεκριμένα στο Γιώργο Σουφλιά, ο οποίος συνδεόταν φιλικά από παλιά με τον εκδότη Γιώργο Μπόμπολα, με το Σταύρο Ψυχάρη, αλλά και με το Χρήστο Λαμπράκη.

Για το Θ. Ρουσόπουλο, επικαλείται το θεσμικό του ρόλο που του έδινε τη δυνατότητα να συνομιλεί με όλους, ενώ αναφέρει ακόμη πως ο Πρ. Παυλοπουλος είχε εξαιρετικές σχέσεις με το συγκρότημα της Καθημερινής και τον όμιλο Βαρδινογιάννη, ο Γ. Αλογοσκούφης με τη Γ. Αγγελοπούλου και η Ντ. Μπακογιάννη με τους Δ. Κοντομηνά και Χρ. Λαμπράκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου