Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κινηματογραφική ληστεία στις Σπέτσες



Κινηματογραφική ληστεία με ομηρία, εκτυλίχθηκε σήμερα στα στενά σοκάκια των Σπετσών. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 14.30 μ.μ., τέσσερις δράστες, μεταξύ αυτών και μία γυναίκα,  εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αlpha Βank και με την απειλή όπλων- πιθανώς καλάσνικοφ- ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους. Για πέντε λεπτά περίπου κράτησαν ως
ομήρους δύο γυναίκες υπαλλήλους μέχρι ν' αρπάξουν 500.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο του υποκαταστήματος και στη συνέχεια να φτάσουν στο σημείο όπου είχαν σταθμευμένες τις μοτοσικλέτες, ώστε να διαφύγουν. 
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η μία εκ των δύο μοτοσικλετών ήταν μάρκας Africa Twin. Στη συνέχεια, οι δράστες κινήθηκαν προς την περιοχή Λιγονέρι, 2 χλμ. έξω από το κέντρο των Σπετσών και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδέχεται να διέφυγαν με ταχύπλοο που ήταν ελλιμενισμένο στη θαλάσσια περιοχή.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Παναγιώτη Λυράκη, την ίδια στιγμή καιγόταν ένα σκάφος στην Ερμιονίδα, με αποτέλεσμα να έχουν σπεύσει εκεί τα σκάφη του Λιμενικού. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το περιστατικό αυτό να έχει σχέση με τη ληστεία.
Γύρω στις 15.30, το ιδιωτικό σκάφος που καιγόταν στην Ερμιονίδα, βυθίστηκε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου