Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Ένας φαφούτης κροκόδειλος που τον λένε... Ολάντ!


Η ιστορία του Ολάντ του κροκόδειλου είναι πολύ συγκινητική και δείχνει πώς η ανθρώπινη συμπεριφορά, μερικές φορές δεν μπορεί να συγκριθεί με κανενός "ζώου". Τον εγκατέλειψαν σε μια πισίνα σχεδόν χωρίς νερό, γεμάτη σκουπίδια. Στην προσπάθειά του να ροκανίσει τα μεταλλικά κάγκελα έχασε όλα του τα δόντια.

Ο Ολάντ έχει μήκος 4,5 μέτρα, ζυγίζει περίπου μισό τόνο. Αλλά πια δεν έχει κανένα δόντι. Τον βρήκαν ετοιμοθάνατο σε εγκαταλελειμμένο ζωολογικό κήπο του Βόρνεο, και τον βάφτισαν "Ολάντ" προς τιμή του Γάλλου προέδρου. Και μετά, τον έσωσαν, μεταφέροντάς τον σε καταφύγιο άγριων ζώων.
Ο ζωολογικός κήπος του Τανγκιλίνγκ, ένας από τους πολλούς που...αργοπεθαίνουν στην Ινδονησία εξαιτίας της έλλειψης χρηματοδότησης (τι άλλο θα μπορούσε να είναι...) και υπαλλήλων, παρά το γεγονός ότι είχε δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση ή έχουν στερηθεί το φυσικό τους περιβάλλον εξαιτίας της αποψίλωσης.

Ο κροκόδειλος μεταφέρθηκε σε καταφύγιο μέσα στη ζούγκλα, αφού πρώτα πρόβαλε σθεναρή αντίδραση. Το ταξίδι του διήρκεσε εννιά ώρες και σήμερα βρίσκεται ανάμεσα σε άλλους κροκόδειλους.
Το καινούργιο όνομά του, το οφείλει στον 32χρονο Γάλλο Ορελιέν Μπρυλέ που εργάζεται στο καταφύγιο.

Δείτε το βίντεο με τη διάσωση του "Ολάντ".  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου