Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Η Αλ Κάϊντα εκτέλεσε τους δύο υπουργούς Άμυνας στην Συρία

Ο υπουργός Άμυνας της Συρίας, Νταούντ Ραζά,
που σκοτώθηκε από τη βομβιστική επίθεση
Σοβαρό κτύπημα για το καθεστώς Άσαντ, κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο, αποτελεί η δολοφονία από βομβιστή αυτοκτονίας οργάνωσης συνεργαζόμενης με την Αλ Κάϊντα, του υπουργού Αμυνας της Συρίας, Νταούντ Ραζά (Dawoud Rajiha) και του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας της Συρίας και γαμπρού του προέδρου Άσαντ, Άσεφ Σαουκάτ (Assef Shawkat) - σύζυγος της αδελφής του Μπασάρ αλ Άσαντ, της Μπούσρα- στο κτίριο που έχει την έδρα του το συριακό Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, στην καρδιά της Δαμασκού.


Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Συρίας από την επίθεση είναι νεκρός ο υπουργός Άμυνας Νταούντ Ραζά κατά τη διάρκεια συνάντησης υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας σε κυβερνητικό κτήριο στη Δαμασκό.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, τραυματίες από την έκρηξη είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Ιμπραήμ αλ Σάαρ και ο Ασεφ Σαουκάτ, τον οποίον άλλες πηγές αναφέρουν νεκρό.
«Ο υπουργός Άμυνας σκοτώθηκε από τον τρομοκρατικό βομβαρδισμό με στόχο το κτήριο της εθνικής ασφάλειας», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Είναι μεγάλο το ερώτημα πως κατάφερε ο βομβιστής αυτοκτονίας και πλησίασε την αίθουσα του συμβουλίου, όπυο και πυροδότησε τα εκτηκτικά που έφερε επάνω του.

Πολλά ηγετικά στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί  στο νοσοκομείο Al-Shami της πρωτεύουσας. 

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως ο βομβιστής της επίθεσης εργαζόταν ως σωματοφύλακας στον στενό κύκλο του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Επιπλέον, το ίδιο πρακτορείο επικαλείται post του Liwa Al-Islam στο Facebook, συριακής ισλαμικής ομάδας που συνεργάζεται με την Αλ Κάϊντα, η οποία ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου