Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αναβολή επ' αόριστον για τη "Γιορτή της Δημοκρατίας"

«Η εκδήλωση για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος. Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο Ελληνικός Λαός», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Προεδρία της Δημοκρατίας και συνεχίζει: «Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της Επετείου». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση η Προεδρία της Δημοκρατίας βάζει τέλος στην φιέστα επίδειξης... δημοκρατικότητας όπου, μεταξύ άλλων ευτράπελων και νεοπλουτο-παραγοντίστικων,  κάποτε ο Αλέξις πήγε με την έγχρωμη για να δείξει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγκαλιάζει τους λαθρομετανάστες.

Και συστήνει η Προεδρία, "περισυλλογή". Η οποία όντως χρειάζεται σ'  αυτούς τους χρόνους. Και κυρίως στο πολιτικό σύστημα που υποχρεούται να αναρωτηθεί: τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή που εγκαταστήσαμε στην Πατρίδα;".  Ναι, να αναφέρει και την ξεχασμένη έννοια της "Πατρίδας" αλλά όχι σαν οικοπεδικό χώρο όπου θα κατοικούν άνθρωποι που δεν τους αγγίζει η έννοια. Διότι, όπως και να το κάνουμε "δεν είμαστε Αμερική" όπου πρώτα δημιουργήθηκε το κράτος και μετά το έθνος. Είμαστε Ελλάδα και είτε το θέλουν είτε όχι μερικοί που αυτο-τιλτοφορούνται "προοδευτικοί", κουβαλάμε στην πλάτη μας ιστορία και πολιτισμό αιώνων. Κι ας προσπάθησαν θρησκείες και ιδεολογήματα να μας μετατρέψουν σε Ασία και Μέση Ανατολή! Είμαστε Έλληνες και το δείχνει η γλώσσα μας, η νοοτροπία μας, το "πνεύμα του Οδυσσέα" που όλοι κουβαλάμε, τα ελαττώματά μας. Είμαστε Έλληνες και δεν χρειάζεται να το αποδείξουμε σε κανέναν όσο εξακολουθεί να μας ριγά το σπάραγμα του αρχαίου ναού, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η κορμοστασιά του κυπαρισσιού, το άρωμα της γαζίας, ο Ελύτης κι ο Γκάτσος, ο Μίκης και ο Μάνος, τα ονόματά μας, τα βουνά... 
Η έννοια της Πατρίδας με τους ανθρώπους της που μπορεί να μην ξέρουν πολλά, μπορεί να έχουν κάνει στην περίοδο της ειρήνης τα χειρότερα εις βάρος της αλλά, είναι αυτοί που θα ζαλώσουν το ντουφέκι για να πουν "όχι" στον ξένο εισβολέα. Αυτοί που νομίζετε τώρα πως κοιμούνται, πως έχουν ναρκωθεί από όλα αυτά που τους φορτώσατε.  
Η έννοια της Πατρίδας μπορεί και συναρπάζει, στα δύσκολα έστω, αυτούς που έχουν κάτι κοινό και όχι όλον εκείνο τον συρφετό που έρχεται για να φύσει αν πιάσει την καλή που έχει αντίκρυσμα στην δική του πατρίδα. 
Και ύστερα, είναι η έννοια της Δημοκρατίας. Αυτή κι αν θέλει περισυλλογή. Γιατί δεν είναι δημοκρατία αυτό το πράγμα που ζούμε σήμερα. Ίσως φταίμε και εμείς που αφήσαμε πολύ λάσκα τα λουριά στους πολιτικούς. Μα, ήρθε η ώρα να την ξαναφτιάξουμε και τότε να κάνουμε γιορτή για τον λαό και όχι φιέστα στο Προεδρικό Μέγαρο με επιλεγμένες προσκλήσεις. 
Τότε θα έχουμε νικήσει. 
Μέχρι όμως τη στιγμή εκείνη η Γιορτή της Δημοκρατίας, αναβάλλεται επ' αόριστον! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου