Παρελθόν από τη διοίκηση του πολύπαθου Γηροκομείου Αθηνών αποτελεί ο αρχιμανδρίτης, Προκόπιος Μπούμπας μετά από απόφαση-κόλαφο, του Πρωτοδικείου.
Η δικαστική απόφαση προχώρησε στο διορισμό προσωρινής διοίκησης η οποία αναλαμβάνει να προχωρήσει σε εκλογές εντός του τρέχοντος έτους.
Στο άκουσμα της απόφασης οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς,
δηλώνοντας δικαιωμένοι και ελπίζοντας ότι η νέα διοίκηση θα φροντίσει ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματα που δικαιούνται, καθώς τους τελευταίους 16 μήνες παραμένουν απλήρωτοι.Η δικαστική απόφαση προχώρησε στο διορισμό προσωρινής διοίκησης η οποία αναλαμβάνει να προχωρήσει σε εκλογές εντός του τρέχοντος έτους.
Στο άκουσμα της απόφασης οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς,
Η προσφυγή
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκαθήλωση του «συστήματος Μπούμπα» που ελέγχεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για σειρά έκνομων πράξεων και διασπάθισης των πόρων του ευαγούς Ιδρύματος, ξεκίνησε πριν από μήνες όταν μέλη του Δ. Σ. προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, καταγγέλλοντας τον αρχιμανδρίτη αλλά και τους «εκλεκτούς» του για κακοδιαχείριση των πόρων του Γηροκομείου.
Είχαν προηγηθεί αρκετά δημοσιεύματα της zougla.gr, της εφημερίδας «VETO» καθώς και οι τηλεοπτικές εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που είχαν καταδείξει το οικονομικό –κυρίως- σκάνδαλο που συντελούνταν στο όνομα του θεάρεστου έργου.
Για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα οι αποκαλύψεις των «ένοχων μυστικών» του Ιδρύματος διαδέχονταν η μία την άλλη, ρίχνοντας «φως» στα σκοτεινά σημεία της διαχειριστικής πολιτικής, η οποία, όπως καταγγέλλεται, ήταν η αιτία για να διασπαθισθούν εκατομμύρια ευρώ και να λεηλατηθούν τα κληροδοτήματα.
Δύο τακτικά μέλη του Δ.Σ., οι κ.κ. Χρήστος Βασιλείου και Σάββας Πούλης, οι οποίοι είχαν αναλάβει τα καθήκοντά τους τον Νοέμβριο και τον Σεπτέμβριο αντίστοιχα, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, καταγγέλλοντας «αντικαταστατικές, αυθαίρετες και παράνομες» ενέργειες του Προκόπιου Μπούμπα αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του Σωματείου. Το αποτέλεσμα ήταν το Δ.Σ. να μη διαθέτει νόμιμη συγκρότηση, καθώς αποτελούνταν από εννέα τακτικά μέλη και όχι από 11, όπως ορίζεται από τον νόμο.
Στην αίτηση που κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο κ. Βασιλείου και ακόμα έξι άτομα, ζητούσαν τον διορισμό προσωρινής διοίκησης, αποτελούμενης από πρόσωπα που δεν ανήκουν στον στενό πυρήνα του επί πολλά έτη προέδρου του Γηροκομείου και υπόδικου αρχιμανδρίτη.
Παράλληλα, κατήγγειλαν μια σωρεία από «παραλείψεις» και περίεργες «οικονομικές συμπεριφορές» της Διοίκησης, που καθιστούν -όπως λένε- αβέβαιη την περαιτέρω λειτουργία του Ιδρύματος, την τύχη των τροφίμων αλλά και των εργαζομένων, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της «κακοδιαχείρισης».
Πρέπει ωστόσο να αναφερθεί ότι η προσωρινή διαταγή δεν είχε δοθεί από το δικαστήριο, ενώ οι προσφεύγοντες ζήτησαν τον πειθαρχικό έλεγχο της δικαστού, που (μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων) χορήγησε την προσωρινή διοίκηση στον Προκόπιο Μπούμπα.
Το ένοχο παρελθόν του Ιδρύματος
Η zougla.gr είχε παρουσιάσει με σχετικό δημοσίευμα το καθεστώς γαλέρας, υπό το οποίο τελούσαν οι εργαζόμενοι του Γηροκομείου, που είχαν να δουν το χρώμα του χρήματος πάνω από 15 μήνες.
Από τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ηλεκτρονική εφημερίδα προέκυπταν υπέρογκες οφειλές του ευαγούς Ιδρύματος σε Δημόσιο και προσωπικό καθώς και παράνομες αναλήψεις εκατομμυρίων από τους λογαριασμούς των κληροδοτημάτων.
Το συνολικό χρέος παρουσιαζόταν στα 23 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα η «Ελεήμων Εταιρεία» να καταλαμβάνει θέση στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Για την ακρίβεια, εμφανιζόταν να οφείλει στο Ι.Κ.Α. περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και στην εφορία ένα εκατομμύριο ευρώ!
Και όλα αυτά την ώρα που οι τρόφιμοι υποσιτίζονταν, και διαβίωναν χωρίς θέρμανση λόγω της έλλειψης πετρελαίου και ζεστού νερού.
Πηγή:Zougla.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου