Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

"Δεν είναι ίσοι οι «εθνικοί» με τους Εβραίους στρατιώτες"

ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΦΕΡΑΝΕ Ν / Σ ΠΕΡΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ - IΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν ένα επίσημο βιβλίο κανόνων, το οποίο ρητά αναφέρει ότι οι «εθνικοί» δεν είναι ίσοι με τους Εβραίους.
Η αποκάλυψη ενός ακόμη παραδείγματος ρατσισμού κατά μη-Εβραίων αποκαλύφθηκε μέσα από ένα άρθρο του ισραηλινού ειδησεογραφικού πρακτορείου Ynet news.

Γραμμένο από ένα Βεδουίνο που υπηρετεί στις IDF, τον αντισυνταγματάρχη Hassan Kaabiya, ο οποίος επίσης εργάζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, το άρθρο επισημαίνει ότι «οι εθνικοί δεν έχουν ίσα δικαιώματα με τους Εβραίους στο κράτος του Ισραήλ, σύμφωνα με το προσωπικό του Στρατιωτικού Ραββινάτου του Ισραηλινού Στρατού ».
Ο Kaabiya δηλώνει ότι «λυπάται για το γεγονός ότι η halachic απόφαση συντάχθηκε, εγκρίθηκε και διανέμεται από το Στρατιωτικό Ραββινάτο, ενώ έλαβε και την ευλογία του επικεφαλής στρατιωτικού ραβίνου.
"Εμείς, οι στρατιώτες που προερχόμαστε από μειονότητες, Βεδουίνοι και Δρούζοι που υπηρετούμε πιστά. Εμείς, που ανάβουμε τη φωτιά το Σάββατο, έτσι ώστε το φαγητό να παραμένει ζεστό για τους στρατιώτες. Εμείς, που ανάβουμε το φως για τους θρησκευόμενους στρατιώτες στα ντους και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της βάσης, έτσι ώστε οι αδελφοί μας Εβραίοι που φυλάνε το Σάββατο να μην το βεβηλώνουν - αυτό είναι το ευχαριστώ που παίρνουμε από τους ραβίνους αδελφούς μας "?
Και προσθέτει: «Είναι κρίμα ότι ο όρος« εθνικοί »(« Gentile ») έχει γίνει μια κακή λέξη στις IDF."
Επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία καταδίκη αυτού του κατάφωρα αντι-Gentile ρατσισμού από κανέναν στην ηγεσία στο Ισραήλ.
"Το μόνο πράγμα που με ενοχλεί είναι η σιωπή του πρωθυπουργού, του υπουργού άμυνας και του επικεφαλής του προσωπικού.
«Η ταυτότητα του ανίδεου προσώπου που υπέγραψε αυτή την υποτιθέμενη« halachic απόφαση »είναι ασαφής. Είναι απλά μια ρατσιστική και στενόμυαλη δυσφήμηση, η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα κακόγουστο αστείο ακόμη και κατά την εορτή του Πουρίμ ".
Η παραδοχή ότι οι IDF είναι επίσημα αντι-Gentile ήρθε μετά από μια τελετή ταφής δύο ισραηλινών στρατιωτών που σκοτώθηκαν σε μια πρόσφατη σύγκρουση με τους Παλαιστίνιους.
Ο Ισραηλινός Στρατός διέταξε οι κηδείες τους να πραγματοποιηθούν ξεχωριστά, και η ισραηλινή σημαία να τοποθετηθεί στο φέρετρο ενός μόνο από τους στρατιώτες-γιατί, σύμφωνα με το Ynetnews, το «αν είναι Εβραίος ο άλλος στρατιώτης είναι υπό αμφισβήτηση». (Redskywarning.blogspot.gr)
πηγή:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου