Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Καταδικασθείς σε 7 μήνες πρωτοδίκως ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας!

Από τον Γενάρη να καθαρογραφεί η πρωτόδικη απόφαση!


Απολύτως κρατικοδίαιτος -προφανώς για να μην χαθεί και η... παράδοση- είναι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας, Μεσσήνιος στην καταγωγή (γεννήθηκε στο Χατζή Μεσσηνίας το 1962), κ. Χρήστος Γιάνναρης. Και αναφέρουμε "κρατικοδίαιτος" διότι σύμφωνα με το βιογραφικό του υπήρξε στέλεχος του Εθνικού Ιδρύματος Υποδοχής και Αποκατάστασης Αποδήμων και Παλιννοστούντων Ομογενών Ελλήνων (Ε.Ι.Υ.Α.Α.Π.Ο.Ε.) του Υπουργείου Εξωτερικών (1991 – 2003). Τότε υπουργός Εξωτερικών ήταν ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Και όταν αυτός έφυγε, ο κ. Γιάνναρης προφανώς και μέσω... ΑΣΕΠ  "βολεύτηκε" ως διοικητικός υπάλληλος του Υπουργείο Εξωτερικών
από το 2004 στη Διεύθυνση Περιφερειακής Οικονομικής Συνεργασίας, ενώ παράλληλα και αξιοκρατικά πάντα έγινε και στέλεχος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Σύμφωνα με το "Παρασκήνιο" (30/04/2013) ο νέος πρόεδρος είναι "έμπιστος του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά...". Ο κ. Χρήστος Γιάνναρης περίμενε στον κομματικό προθάλαμο έως ότου βρεθεί κρατικοδίαιτη θέση για να βολευτεί επαγγελματικά καθ' ότι ο ιδιωτικός τομέας μέχρι τώρα δεν τον γνωρίζει αν λάβουμε υπ' όψιν μας το βιογραφικό που δημοσιεύθηκε. Ο κομματικός προθάλαμος δεν ήταν άλλος από την θέση του γραμματέα Παλιννοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της ΝΔ! Αυτό όμως που δεν λέει κανένα βιογραφικό του νέου προέδρου είναι η καταδίκη του από ελληνικό δικαστήριο και μάλιστα  για παράβαση καθήκοντος ως ΠΕΣΥάρχης Πελοποννήσου!  Βεβαίως, η απόφαση αυτή είναι πρωτόδικη αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει, μέχρις ότου τελεσιδικήσει, ανασταλτικό στοιχείο για την επιλογή στη συγκεκριμένη κρατική και άκρως νευραλγική  θέση. Διότι, όταν ένας επικεφαλής του ΕΣΥ σε μια συγκεκριμένη Περιφέρεια όπως η Πελοπόννησος, ενεργεί -σύμφωνα με την δικαστική απόφαση- παράνομα στην μετάθεση ενός γιατρού, εγείρεται σοβαρό ερώτημα κατά πόσον θα αποφασίζει στη νέα του θέση αδέκαστα και αντικειμενικά για πιο σοβαρά ζητήματα που έχουν μάλιστα σχέση με πολλά εκατομμύρια ευρώ; Απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο εν λόγω πρόεδρος καταδικάστηκε με την 27/1/2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τριπόλεως σε φυλάκιση 7 μηνών για παράβαση καθήκοντος. Η πράξη για την οποία κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε αφορούσε παράνομη μετάθεση γιατρού από το Νοσοκομείο Καλαμάτας στην Μεσσήνη και μάλιστα δύο φορές και ενώ υπήρχε (την πρώτη φορά) απόφαση του Διοικητικού Εφετείου! Ένα ακόμη αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι ενώ η απόφαση του Τριμελούς έχει ληφθεί τον Ιανουάριο τρέχοντος, εν τούτοις η απόφαση δεν έχει καθαρογραφεί ακόμη και γι' αυτό δεν την δημοσιεύουμε αυτούσια!       

Το βιογραφικό του  

Ο κ. Χρ. Γιάνναρης είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος τίτλου του Ευρωπαϊκού Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (EMP in TQM).
Όσον αφορά στην πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα, με κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει διατελέσει Πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας & Πρόνοιας (Πε.Σ.Υ.Π) Πελοποννήσου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Αύγουστος 2004 – Μάιος 2005), διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.Πε) Πελοποννήσου του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (5/2005 – 2/2007), πρόεδρος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π) το έτος 2009. Εκλεγμένο μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (Ο.Ε.Ε.)  (πηγή: www.paraskhnio.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου