Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ο Βενιζέλος εκτελεί τον Παπανδρέου


-''Σημεία και τέρατα'' από τον έλεγχο στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ 

-Άνοιγμα που υπερβαίνει τα 100 εκ. ευρώ 

-'' Να τελειώνουμε με το σύστημα Παπανδρέου'' λένε οι Βενιζελικοί.

Βενιζέλος εκτελεί Παπανδρέου
Τα οικονομικά, που στις μέρες μας καίνε, αποτέλεσαν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα οριστικό ξεκαθάρισμα λογαριασμών θεωρεί (προφανώς) η ηγετική ομάδα που πρόσκειται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τα πορίσματα του ελέγχου
των εταιρειών που ανέλαβαν την ελεγκτική διαδικασία για την οικονομική διαχείριση στο ΠΑΣΟΚ από το έτος 2004 μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του newsmomb.gr το έλλειμμα υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά για τη νομιμοποιητική βάση δαπανών αλλά και ελλείψεις παραστατικών στοιχείων.
Ταξιδιωτικό πρακτορείο μόνο φαίνεται να έχει εισπράξει 53.3 εκατομμύρια ευρώ για την τριετία 2004-2007 ενώ υπάρχουν πλήθος άλλων στοιχείων που εγείρουν σοβαρά ερωτηματικά και ενστάσεις για το είδος της διαχείρισης που γινόταν.
Σε συνδυασμό με κραυγαλέες δαπάνες όπως αυτή για τη δημιουργία γυμναστηρίου και την αγορά πανάκριβων μηχανημάτων γυμναστικής.
Τα πορίσματα των ελέγχων βρίσκονται ήδη στα χέρια του κ. Βενιζέλου, ο οποίος τα θεωρεί ως ευκαιρία για να κλείσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και ιδιαίτερα με το Παπανδρεϊκό μπλοκ.
Στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ του εισηγούνται ρήξη με το χθες.
Να δημοσιοποιήσει άμεσα τα αποτελέσματα του ελέγχου, απαξιώνοντας τον πρώην πρωθυπουργό και γιο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και στενούς του συνεργάτες που αυτή τη στιγμή παίζουν το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.
Με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι πείθουν την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ κόβει τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν και δεν διστάζει να πραγματοποιήσει μία μορφή εσωτερικής κάθαρσης.
Στις ενστάσεις που διατυπώνονται για ενδεχόμενη αντίδραση του κ. Παπανδρέου, τα στελέχη που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο αντιτείνουν ότι ο πρώην Πρωθυπουργός είναι απαξιωμένος στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας και δεν συνιστά απειλή για το νέο ΠΑΣΟΚ, που πρέπει να απαλλαγεί από τα ''βαρίδια'' και να ανασυνθέσει το χώρο της Κεντροαριστεράς.

 

5 σχόλια:

  1. Ας δούμε ποιες είναι οι οφειλές των κομμάτων:

    - Η Ν.Δ. φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή να χρωστά τα περισσότερα χρήματα σε τράπεζες. Συνολικά χρωστά 120 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατ. στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατ. στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).

    - Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ.

    - Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ, από τα οποία τα 96.800.000 στην Αγροτική (λήξη σύμβασης το 2013), 10 εκατ. ευρώ στη Marfin Bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ροβέρτος Σπυρόπουλος: Τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ έχουν ελεγχθεί από τη Βουλή
    Παραθέτω τη δήλωση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, πρώην υπεύθυνου των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα:
    Τα οικονομικά όλων των κομμάτων, ελέγχονται κάθε χρόνο από την...

    ... αρμόδια ειδική Επιτροπή της Βουλής.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας έχουν ελεγχθεί και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα.

    Οτιδήποτε άλλο διακινείται, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από την άλλη, η πλευρά του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι σκοπιμότητες. Συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού, εξηγούν στις συζητήσεις τους, ότι ο κ. Παπανδρέου έδωσε μεγάλο αγώνα , θηριώδη για τη διαφάνεια, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατηγορηθεί για το αντίθετο. Άλλο διαφάνεια και άλλο σκοπιμότητες έλεγαν χαρακτηριστικά.

    Γιατί γίνονται τώρα όλα αυτά; Είναι ένα ερώτημα που απασχολεί συνομιλητές του πρώην Πρωθυπουργού. Προφανώς στέκονται στην πολιτική σκοπιμότητα που υπάρχει καθώς μερικοί εξ αυτών δεν κρύβουν την εντύπωση που αποκομίζουν και από δημοσιεύματα εφημερίδων αλλά και από δηλώσεις στελεχών που πρόσκεινται στον κ. Βενιζέλο, ότι επιχειρείται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

    Αναρωτιούνται όμως ποιον συμφέρει μια τέτοια σύγκρουση ποιον εξυπηρετεί και μάλιστα με ρευστό το πολιτικό σύστημα όταν δεν υπάρχει επί της ουσίας θέμα ; Σίγουρα όχι την Ιπποκράτους που λογικά δεν θα θέλει, όπως έλεγαν να συγκρουστεί και να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Παπανδρεϊκούς .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Γιώργος, οι ‘’κηπουροί του’’ και η Δι@ύγεια
    (..)Είναι απίθανη η αντίφαση πώς μία χώρα όπως η Ελλάδα κάνει ταυτόχρονα πρωταθλητισμό στον πελατειασμό και τη διαφάνεια. Είναι χαρακτηριστική του διαχωρισμού 2 διαφορετικών κόσμων, που βρίσκονται σε μία διαρκή σύγκρουση και η εξέλιξη αυτής θα ορίσει το μέλλον της Ελλάδας στο χωροχρόνο. Σε αυτή τη μάχη, το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί την κορωνίδα της διαφάνειας και η σθεναρή υποστήριξή του είναι καθήκον κάθε ενεργού πολίτη που πιστεύει στην αξιοκρατία, την ισότητα, την ελευθερία.
    Το πρόγραμμα Δι@ύγεια αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και εθνική πρωτοπορία. Σε περίπτωση που αυτό διαδοθεί, θα γίνει παράδειγμα προς μίμηση στον υπόλοιπο κόσμο, κάτι που σαφώς δεν εξυπηρετεί τους διαχρονικά ασκούντες διοίκηση, οι οποίοι, επί τούτου του θέματος, υπηρετούν με συνέπεια μία αμφίδρομων ιδεολογικών συμφερόντων ομερτά. Aς δοκιιμάσουμε, λοιπόν.
    σ.σ.: Το πρόγραμμα Δι@ύγεια ,του Γιάννη Ραγκούση, κόστισε στο κράτος περίπου 50.000 €, καθώς δημιουργήθηκε από ομάδα εργαζομένων που συμμετείχαν με υπαλλική σχέση στην προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και μόνιμων υπαλλήλων. Το συνολικό ποσό αφορά στις υπερωρίες τους και μόνο, καθώς το concept υλοποιήθηκε ως μία in source επιλογή. Στους συντελεστές του προγράμματος, οι οποίοι είναι και οι αφανείς ήρωες, αξίζουν ειλικρινή συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Βενιζέλος οδήγησε το ΠΑΣΟΚ
    σε ένα συνέδριο από το οποίο προέκυψαν έντονες αμφισβητήσεις για τη σύμπραξη και κοινή πορεία με τη Ν.Δ.. Η πλειοψηφία του συνεδρίου πρότεινε απεγκλωβισμό του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση και διαφοροποίησή του από συντηρητικές για τον τόπο πολιτικές. Ο Βενιζέλος δεν έλαβε υπόψη του ούτε καν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και προχωρά σε πλήρη πολιτική στοίχιση με τη Ν.Δ.. Είναι ο πρώτος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που ''γράφει'' με τόσο προκλητικό τρόπο την επιθυμία της κομματικής βάσης στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

    Το λες και κομματική μεταρρύθμιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή