Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Το παντοδύναμο ηλιακό όπλο των Ναζί


Δημοσίευμα της Daily Mail φέρνει στο φως τις φωτογραφίες που αποδεικνύουν το σχέδιο των Ναζί, που περιελάμβανε την κατασκευή ηλιακού όπλου, με διάμετρο μεγαλύτερη του... 1,5 χιλιομέτρου.
Πρόκειται για αναδημοσίευση ενός δημοσιεύματος του περιοδικού «Life» από το 1945 που αποκαλύπτει το σχέδιο των Γερμανών να εξολοθρεύσουν μία ολόκληρη πόλη ή να... βράσουν μέρος ωκεανών μέσω δορυφόρου που θα αντλούσε ενέργεια από τον Ήλιο. Ο τεράστιος καθρέφτης υποτίθεται ότι θα δρούσε σαν ένας γιγάντιος μεγεθυντικός φακός, σχεδόν όπως τα παιδιά χρησιμοποιούν τον τελευταίο για να βάλουν φωτιά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

Στο άρθρο του 1945 οι συντάκτες εξηγούσαν στους αναγνώστες, πως «τεχνικοί του αμερικανικού στρατού ανακάλυψαν το εξωπραγματικό σχέδιο των Γερμανών επιστημόνων, να κατασκευάσουν ένα ηλιακό όπλο». «Ο τεραστίων διαστάσεων κατευθυντικός φακός θα συγκέντρωνε τις ηλιακές ακτίνες σε ένα σημείο του πλανήτη, το οποίο θα καιγόταν ολοσχερώς. Ο γερμανικός στρατός θα χρησιμοποιούσε το όπλο για να κάψει ολόκληρες πόλεις ή να εξατμίσει ωκεανούς», ανέφερε μεταξύ άλλων τότε το δημοσίευμα του Life.
Ο Χέρμαν Όμπερτ
Ο Χέρμαν Όμπερτ
Έως και το 1957, θεωρείτο ότι η ιδέα του θα αποκτούσε σάρκα και οστά ως το απόλυτο όπλο. Μετά την κατασκευή του, το σχέδιο προέβλεπε την θέση του σε τροχιά 35.000 χιλιομέτρων γύρω από τη Γη.

«Ο διαστημικός καθρέφτης μου είναι σαν τους φακούς, με τους οποίους παίζουν τα παιδιά. Μία απότομη αντανάκλαση στο πρόσωπο της δασκάλας, θα είναι τρομακτικές συνέπειες. Μπορώ με βεβαιότητα να πω, από την εμπειρία μου, ότι έτσι ακριβώς γίνεται», είχε γράψει ο Oberth, ο άνθρωπος που το είχε ανακαλύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου