Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Το γερμανο-ισραηλινό φαρμακευτικό λόμπι κάνει ό,τι θέλει στη Γερμανία


Είχαν στήσει δίκτυο κατασκοπείας στο γερμανικό υπουργείο Υγείας – Έτσι εξηγείται η εμμονή Μέρκελ-Ρέσλερ για τη δραστική ουσία: ώστε να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές τους σε βάρος της Υγείας των Ελλήνων

Το γερμανο-ισραηλινό φαρμακευτικό λόμπι κάνει ό,τι θέλει στη Γερμανία
 Ένα σκάνδαλο μεγατόνων έρχεται να ταρακουνήσει τη Γερμανία και να αποδείξει ότι το πανίσχυρο λόμπι των γερμανικών φαρμακευτικών βιομηχανιών έχει τη δύναμη να εξαγοράζει υπαλλήλους και να κρατά στο χέρι υπουργούς.
Δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο αποκαλύπτουν ότι είχε στηθεί δίκτυο κατασκοπείας εκ μέρους των φαρμακοβιομηχανιών μέσα στο υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Συγκεκριμένα, εργαζόμενος του υπουργείου κατηγορείται ότι παρέδιδε παράνομα επί δύο χρόνια σημαντικά εμπιστευτικά έγγραφα στο λόμπι των φαρμακευτικών εταιρειών.
Η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» αναφέρει πως ο άνδρας, που ήταν υπεύθυνος για τις υποδομές πληροφορικής στο υπουργείο Υγείας, παρέδιδε επιστολές, αναφορές, νομοσχέδια και δεδομένα σε συνεργό του, ανεξάρτητο επαγγελματία που εργάζεται για το λόμπι της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Μάλιστα, πολλές φορές οι φαρμακοβιομηχανίες γνώριζαν το περιεχόμενο σχεδίων νόμου, πριν από τους υφυπουργούς!
Ανάμεσα στα έγγραφα ξεχωρίζει αλληλογραφία σε ανώτατο επίπεδο, επιστολές που έχουν γραφεί από υφυπουργούς, τους ίδιους τους υπουργούς, περιλαμβανομένου του Φίλιπ Ρέσλερ και του διαδόχου του Ντάνιελ Μπαρ ή από στενούς τους συνεργάτες, τονίζει η εφημερίδα επικαλούμενη την εισαγγελία του Βερολίνου.
Στόχος των φαρμακοβιομηχανιών ήταν να ενημερώνονται για σχέδια νόμου υπό μελέτη ή υπό κατάρτιση και ψήφιση για τον φαρμακευτικό κλάδο, ώστε να καταστρώνουν έγκαιρα τη στρατηγική τους για το πώς θα διασφαλίσουν ότι δεν θα πληγούν τα συμφέροντά τους.
Γι΄αυτό σε αρκετές περιπτώσεις η ηγεσία του υπουργείου βρέθηκε προ εκπλήξεως, όταν διαπίστωναν ότι οι συνομιλητές του από φαρμακευτική βιομηχανία ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για τα προσχέδια νομοσχεδίων.
Ο γερμανικός Τύπος λέει πλέον ξεκάθαρα ότι το λόμπι της φαρμακευτικής βιομηχανίας είναι από τα πιο ισχυρά στη Γερμανία. Οπότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει όταν περνάει τα συμφέροντά του στην επίσημη πολιτική της χώρας, όπως εκφράζεται τώρα από την κυβέρνηση Μέρκελ και την επιμονή της να εξαγάγει τόνους από πάμφθηνα και αμφιβόλου ποιότητας ανώνυμα γενόσημα στην Ευρώπη γενικά και στην Ελλάδα ειδικά.
Πόσο μάλλον που τώρα τα συμφέροντα των γερμανικών φαρμακοβιομηχανιών πάνε χέρι-χέρι με τα ισραηλινά, από τη στιγμή που διείσδυσε η γιγαντιαία βιομηχανία παραγωγής επικίνδυνων γενοσήμων, Teva.
Γι’ αυτό η Μέρκελ και ο Ρέσλερ λύσσαξαν και κατάφεραν να υιοθετήσει η Ελλάδα τη ρύθμιση για τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, ώστε να θησαυρίζουν οι πολυεθνικές, όπως η Teva και η γερμανική θυγατρική της Ratiopharm, που παράγουν ανώνυμα γενόσημα σε Ινδία, Μπαγκλαντές, Κίνα, Πουέρτο Ρίκο. Κι όλα αυτά αδιαφορώντας για τις διεθνείς μελέτες που έχουν αποδείξει ότι τέτοιες ρυθμίσεις οδηγούν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής του λαού και στην προκειμένη περίπτωση του ελληνικού λαού!
Οι αποκαλύψεις αυτές ακολουθούν τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί τον Οκτώβριο στη Γερμανία για τις σχέσεις του CDU και του FDP με μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες, μετά τις προνομιακές συμφωνίες που εξασφάλισε η κ. Μέρκελ και ο κ. Ρέσλερ για τα μέλη των κομμάτων τους, όσον αφορά την υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη, προνόμια που δεν μπορούν να φανταστούν οι «κοινοί θνητοί» Γερμανοί.
Αυτή είναι η εικόνα που δείχνει το μέλλον στην Ελλάδα, με την επιβολή του νόμου για τη δραστική ουσία: Υγεία και φάρμακα για λίγους και εκλεκτούς και τον λαό να τον ταΐζουν φτηνά, ανώνυμα και επικίνδυνα γενόσημα, που έχουν παραχθεί σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Δυστυχώς, όμως, το λόμπι της Μέρκελ και του Ρέσλερ στην Ελλάδα δεν έχει ανάγκη να στήσει δίκτυο κατασκοπείας ούτε να εξαγοράσει υπαλλήλους, αφού έχει στην υπηρεσία του την ίδια την κυβέρνηση. Με τις ευλογίες της τρικομματικής οι γερμανο-ισραηλινές φαρμακοβιομηχανίες θα θησαυρίζουν, ενώ εμείς θα ζούμε λιγότερο!
Διαβάστε επίσης:
πηγή: newsbomb.gr/p 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου