Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Ευρω-εκτέλεση της Ελλάδας προωθούν οι Γερμανοί !!!


Ευρω-εκτέλεση της Ελλάδας προωθούν οι Γερμανοί !!!
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ
Μαχαιριά στο στήθος ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της κεντροαριστερής γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung του Μονάχου: «Η Ελλάδα πλέει προς τη χρεοκοπία»! Καμιά παρηγοριά δεν προσφέρουν οι υπότιτλοι: «Η Γερμανία και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αρνούνται στην Αθήνα νέο πακέτο βοήθειας. Στον πρωθυπουργό Σαμαρά λείπουν έως 50 δις ευρώ.Το φθινόπωρο απειλείται η χρεοκοπία του κράτους». Από τις πρώτες φράσεις του ρεπορτάζ το μήνυμα γίνεται σαφέστατο: Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν ήδη αποφασίσει να οδηγήσουν τη χώρα μας στον οικονομικό Καιάδα, αρνούμενοι κάθε περαιτέρω βοήθεια για να βγούμε από το βάραθρο της ύφεσης στο οποίο μας έριξε η πολιτική των Μνημονίων που μας επέβαλαν.  «Μια κρατική χρεοκοπία της Ελλάδας γίνεται διαρκώς πιθανότερη», γράφει η γερμανική εφημερίδα και συνεχίζει: «Οι σημαντικότεροι δανειστές της χώρας -πριν απ’ όλους η Γερμανία- δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να θέσουν στη διάθεση της κυβέρνησης της Αθήνας δάνεια πέραν των μέχρι τούδε υπεσχημένων.Το ίδιο ισχύει και για το ΔΝΤ. Στο πρόγραμμα εξυγίανσης των Ελλήνων χάσκει εκ νέου μια τρύπα διψήφιου αριθμού δισεκατομμυρίων».
«Τέρμα τα δανεικά»
Με ψυχρό τρόπο, η γερμανική εφημερίδα παρουσιάζει τη θεώρηση του ελληνικού προβλήματος από τη σκοπιά του Βερολίνου. «Τα δάνεια ύψους 130 δις ευρώ που βρίσκονται στο υπεσχημένο δεύτερο πακέτο βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα αρκέσουν. Είτε ο Σαμαράς πρέπει να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις του, είτε οι εταίροι της Ευρωζώνης πρέπει να θέσουν στη διάθεση της Αθήνας περαιτέρω δάνεια, ύψους έως 50 δις ευρώ. Καμιά χώρα δεν είναι, όμως, έτοιμη για κάτι τέτοιο. Από κυβερνητικούς κύκλους του Βερολίνου λέγεται ότι «είναι αδιανόητο η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ να εμφανιστεί για μια ακόμη φορά ενώπιον του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου και να ζητήσει ένα τρίτο πακέτο για την Ελλάδα»», αναφέρει και στη συνέχεια προχωρεί στην επισήμανση της σοβαρότητας της εν εξελίξει αποστολής της τρόικας στην Ελλάδα. «Αν η τρόικα συμβουλεύσει τη διακοπή των πληρωμών βοήθειας [Σ.Σ.: με αυτή την «κομψή» ορολογία εννοεί τις δόσεις του δανείου που έχει υποχρέωση να καταβάλει η Ευρωζώνη], τότε θα μπορούσε η κυβέρνηση Σαμαρά να κηρύξει αδυναμία πληρωμών ήδη το φθινόπωρο», τονίζει και προσθέτει με εμφανή απογοήτευση «Τι θα γίνει έπειτα είναι ανοιχτό. Ακόμη και στην περίπτωση μιας τέτοιας κρατικής καταστροφής, οι εταίροι της Ευρωζώνης δεν έχουν καταρχήν καμιά νομική δυνατότητα χειρισμών για να πετάξουν την Ελλάδα έξω από την Ευρωζώνη»! Αυτός, λοιπόν, είναι ο γερμανικός καημός – πώς θα πετάξουν τη χώρα μας εκτός Ευρωζώνης…
«Ευρωζώνη χωρίς Αθήνα»
Δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος από το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel της περασμένης εβδομάδας, το οποίο προανήγγειλε ουσιαστικά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε ελάχιστες εβδομάδες. «Το ΔΝΤ έδωσε σήμα ότι δεν θα συμμετάσχει σε περαιτέρω βοήθεια προς την Ελλάδα. Αυτό γνωστοποίησαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι της ηγεσίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Με τον τρόπο αυτό γίνεται πιο πιθανή μια χρεοκοπία της Αθήνας το Σεπτέμβριο», τόνιζε αρχίζοντας το ρεπορτάζ του το περιοδικό. «Εν τω μεταξύ, ο κίνδυνος τυχόν εξόδου της Ελλάδας από τη νομισματική ένωση θεωρείται διαχειρίσιμος πλέον στις χώρες της Ευρωζώνης», υπογράμμιζε. Δεν προωθούν την άποψη αυτή μόνο τα έντυπα στη Γερμανία. Κάθε άλλο… Πρωτοστατούν οι πολιτικοί του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Πρώτος πρώτος, φυσικά, ο πασίγνωστος πρόεδρος των Ελευθέρων Δημοκρατών και αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν προκαλεί πιά τρόμο μια αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Ακολούθησε δήλωση του ακροδεξιού υπουργού Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς Πέτερ Φρίντριχ, ο οποίος προέρχεται από την Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU), το κόμμα που κυβερνά αδιαλείπτως τη Βαυαρία μετά τους ναζί και για το οποίο ο κορυφαίος ηγέτης του, Φραντς-Γιόζεφ Στράους, είχε πει το περίφημο… «δεξιότερα από εμάς πρέπει να υπάρχει μόνο ο τοίχος»!
«Το σημαντικότερο ζήτημα δεν είναι το μέγεθος της Ευρωζώνης, αλλά η βελτίωση των ευρωπαϊκών οικονομικών», δήλωσε ο Φρίντριχ σε συνέντευξη του στην εφημ ρίδα Rheinische Post, την οποία το έντυπο τιτλοφόρησε χαρακτηριστικά «Η Ευρωζώνη μπορεί και χωρίς την Αθήνα», επισημαίνοντας ότι «για πρώτη φορά ομοσπονδιακός υπουργός της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών / Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) παίρνει αποστάσεις από την προσήλωση στη διατήρηση της Ελλάδας εντός του ευρώ»,

«Πληρώστε σε δραχμές!»
Σε υπουργικό επίπεδο είναι αλήθεια πως οι ακροδεξιοί της CSU απέφευγαν ανθελληνικές δηλώσεις. Όχι, όμως, και σε κομματικό επίπεδο, όπου μήνες τώρα λυσσομανούν κατά της χώρας μας, πρωτοστατούντος, μάλιστα, του γενικού γραμματέα τους, Αλεξάντερ Ντόμπριντ.
«Με την Ελλάδα έχουμε εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Δεν πρέπει να της δοθεί περαιτέρω βοήθεια», δήλωσε εκ νέου και προχώρησε σε μια… «εποικοδομητική» πρόταση προς την κυβέρνηση του ομοϊδεάτη του Αντώνη Σαμαρά: Τον κάλεσε να αρχίσει αμέσως τώρα να καταβάλλει το 50% των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και των συντάξεων σε… δραχμές, ώστε η Ελλάδα «να απεμπλακεί σταδιακά από το ευρώ»! Τους πολιτικούς ενισχύουν προς την κατεύθυνση αυτή και κορυφαίοι Γερμανοί επιχειρηματίες: «Μία χώρα δεν μπορεί να παραλύει διαρκώς την οικονομική ισχύ μιας ολόκληρης νομισματικής ένωσης», είχε δηλώσει προ δύο εβδομάδων ο πρόεδρος της Ένωσης Γερμανικών Βιομηχανιών Χανς-Πέτερ Κάιτελ στη Rheinische Post. Υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τάχθηκε με επιθετικό, μάλιστα, τρόπο σε δηλώσεις του που αναφέρει η Frankfurter Allgemeine και ο Λουτς Γκέμπελ, πρόεδρος της Ένωσης Οικογενειακών Επιχειρήσεων της Γερμανίας. «Η Ευρώπη χάνει την αξιοπιστία της όταν παραβλέπει ότι οι Έλληνες προφανώς ούτε μπορούν ούτε θέ-λουν καν να εκπληρώσουν τα καθήκοντα τους», υπογράμμισε.

Διαρροές βάσει σχεδίου
Όλες αυτές οι δηλώσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία της γερμανικής κοινής γνώμης για την αποβολή της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
«Δεν αποτελεί σύμπτωση πως τον τελευταίο καιρό πολλαπλασιάζονται οι διαρροές εκθέσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», επισήμαινε στο προηγούμενο τεύχος του και το σκληρό δεξιό και έντονα ανθελληνικό γερμανικό περιοδικό Focus. Την ίδια ακριβώς άποψη έχει και η επίσης γερμανική εφημερίδα Koiner Stadt-Anzeiger: «Καθόλου σύμπτωση δεν είναι ότι εσχάτως δημοσιοποιούνται μη εγκεκριμένες, αλλά καλά πληροφορημένες εκθέσεις περί σχεδιασμών του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών για ένα ευρώ χωρίς την Ελλάδα», επισημαίνει. «Από μέρα σε μέρα γίνεται δυσκολότερο να παίρνει κανείς τους Έλληνες από το χέρι και να τους προφυλάσσει από την έξοδο από την Ευρωζώνη», γράφει και η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, επικρίνοντας την «κυβερνώσα πολιτική ελίτ» της χώρας μας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
Συνένοχος η Ουάσιγκτον
Κι ενώ η γερμανική κυβέρνηση ολοένα και περισσότερο δείχνει να τείνει προς την… «ευρω-εκτέλεση» της Ελλάδας, ο πρώην (μέχρι τον Ιανουάριο του 2012) εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Τάκης Ρουμελιώτης, αποκάλυψε με δηλώσεις του στους The New York Times, που προκάλεσαν πολιτικό πάταγο, ότι και η Ουάσιγκτον είχε ευθύς εξαρχής πλήρη επίγνωση του ότι το Μνημόνιο θα οδηγούσε αναπότρεπτα την Ελλάδα σε αυτό το οικονομικό και κοινωνικό βάραθρο.
«Στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο γνωρίζαμε ευθύς εξαρχής ότι αυτό το πρόγραμμα ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί, γιατί δεν είχαμε κανένα, απολύτως κανένα επιτυχημένο παράδειγμα εφαρμογής του!» υπογράμμισε χωρίς περιστροφές ο Τ. Ρουμελιώτης. «Πολλοί ειδικοί λένε ότι οι ίδιοι οι στόχοι [Σ.Σ.: του Μνημονίου] ποτέ δεν ήταν εφικτοί και πως οι τόσο σκληρές πιέσεις επί μιας σειράς αυξανόμενα αδύναμων ελληνικών κυβερνήσεων να συμμορφωθούν με τους στόχους αυτούς έβλαψαν βαθιά την οικονομία της Ελλάδας», τονίζει με τη σειρά της η αμερικανική εφημερίδα.

Με δεδομένο ότι το ΔΝΤ βρίσκεται υπό τον έλεγχο της αμερικανικής κυβέρνησης, όχι μόνο η Γερμανία, αλλά και οι ΗΠΑ γνώριζαν από πρώτο χέρι και από την πρώτη στιγμή πού θα οδηγούσε τη χώρα μας το Μνημόνιο. Τα ήξεραν όλα και δεν έκαναν τίποτε για να τα σταματήσουν. Όσοι, λοιπόν, τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας αυτές τις δύσκολες ώρες καλό θα είναι να απαλλαγούν από τις αυταπάτες τους, προτού οι ιδεοληψίες τους ωθήσουν τη χώρα μας σε ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία από την ήδη διαγραφόμενη.

Πηγή περιοδικό «Επίκαιρα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου