Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Συνελήφθη τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου για παραβίαση μυστικών της Πολιτείας

Τμηματάρχης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους συνελήφθη και κρατείται στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για «παραβίαση των μυστικών της Πολιτείας» και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων». Ο τμηματάρχης κατηγορείται ότι διέρρευσε έγγραφο με πληροφορίες που θα χρησιμοποιούσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο τμηματάρχης συνελήφθη την Παρασκευή και έκτοτε κρατείται στην ΓΑΔΑ. Το Σάββατο οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και τον παρέπεμψε στην 8η Ειδική Ανακρίτρια. Η απολογία του είναι προγραμματισμένη για σήμερα (Τετάρτη) το μεσημέρι.

Ο τμηματάρχης εσόδων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτος κατηγορείται ως υπεύθυνος για διαρροή εγγράφου, το οποίο δημοσιεύθηκε την περασμένη Πέμπτη σε ιστολόγιο στο διαδίκτυο. Το έγγραφο φαίνεται ότι είχε σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε τέσσερις παραλήπτες, δηλαδή στον κ. Σταϊκούρα, τον κατηγορούμενο και σε ακόμα δύο υπαλλήλους.

Το έγγραφο που διέρρευσε ήταν φωτογραφία ή φωτοτυπία από εκτύπωση που είχε κάνει ο τμηματάρχης στο επίμαχο e-mail, με συνέπεια στο επάνω μέρος να φαίνονται τα στοιχεία του.

Ο υπάλληλος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αρνείται τις κατηγορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι εκτύπωσε το επίμαχο e-mail, για να το μελετήσει και το άφησε στο γραφείο του. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμά ότι το έγγραφο φωτογραφήθηκε από άγνωστο άτομο και εστάλη στο ιστολόγιο.

Το έγγραφο αφορούσε e-mail της τρόικας που ζητούσε να επιβεβαιωθούν τα έσοδα από φοροδιαφυγή και από αρμόδιους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, καθώς θεωρούσε ανεπαρκή την τεκμηρίωση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Τελικά, ο τμηματάρχης με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα (4.40 μ.μ.) με τον όρο να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου