Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ο Ίθαν Χοκ σε γυρίσματα ταινίας στην Καρδαμύλη


Στον γραφικό Άι Γιάννη της Καρδαμύλης τα συνεργεία έχουν στήσει το σκηνικό για τις σκηνές της ταινίας. Απέναντι, στο νησάκι, βρίσκεται αγκυροβολημένη η μια από τις δυο θαλαμηγούς με τους ηθοποιούς.

Στην Καρδαμύλη συνεχίζονται τα γυρίσματα της τριλογίας “Before sunset” με πρωταγωνιστές τον Ιθαν Χοκ και την Ζιλί Ντελπί. Πρόκειται ια την χολιγουντιανή ταινία που γυρίζεται στη Μεσσηνία (Κορώνη – Πύλο – Καλαμάτα και Καρδαμύλη. Στην πανέμορφη μανιάτικη κωμόπολη τα συνεργεία βρίσκονται από τον Δεκαπενταύγουστο όπου γυρίζονται σκηνές κυρίως στο κέντρο του οικισμού στο λιμάνι (Τίκλα) και στο γραφικό λιμανάκι του Άι Γιάννη.
Το sequel της ταινίας «Before sunset» στην ουσία είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας ενός θρυλικού κινηματογραφικού love story που απέκτησε φανατικούς οπαδούς και έγινε κάτι σαν το εγχειρίδιο των ανεκπλήρωτων σχέσεων της γενιάς των 90s. Στο πρώτο μέρος («Πριν το ξημέρωμα», 1995) οι δύο ήρωες, ο Τζέσι (Χοκ) και η Σελίν, ταξιδεύουν με τρένο στη Βιέννη, γνωρίζονται και ζουν μια ερωτική ιστορία, μόνο συζητώντας στην πόλη γνωρίζοντας πως θα τελειώσει μόλις ξημερώσει.
Στο δεύτερο μέρος («Πριν το ηλιοβασίλεμα», 2004), 9 χρόνια μετά οι ήρωες ξαναβρίσκονται στο Παρίσι και πάλι όμως για μια μόνο ημέρα. Συμπληρώνουν όσα δεν είχαν πει στην πρώτη συνάντηση αλλά και όλα όσα τους συνέβησαν στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα. 

Στο ημιτελές λιμάνι (η Ελληνική Δημοκρατία δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σημαντικό για την περιοχή έργο που ξεκίνησε η χούντα!) έχουν στηθεί τραπεζάκι και καρέκλες όπου θα καθίσουν οι κομπάρσοι για την σκηνή του έργου.  

Το τρίτο μέρος, που θα κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2013, πάλι 9 χρόνια μετά, διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία η οποία επιλέχθηκε για το φυσικό της ντεκόρ που κρίθηκε το καταλληλότερο και το πιο εκρηκτικό για το φινάλε της επιτυχημένης ερωτικής τριλογίας. Στην Καρδαμύλη το ίδιο ζευγάρι θα συναντηθεί για να γράψει τον επίλογο. Ο Ιθαν Χοκ  συνδύασε διακοπές και εργασία τον περισσότερο καιρό παραμένοντας κλεισμένος στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο «Costa Navarino» όπου μελετούσε  τον ρόλο του. 

Ένα μεγάλο μπαλόνι που φωτιζόταν τη νύχτα έπαιζε τον ρόλο της σελήνης στην ταινία.

Μάλιστα εκτός από παραγωγός συνυπογράφει και το σενάριο με τη συμπρωταγωνίστριά του Ζιλί Ντελπί και τον σκηνοθέτη και δημιουργό των τριών ταινιών Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. «Κάθε φορά που βλέπω το πρόσωπό σου είναι σαν να βλέπω έναν χάρτη με μαγευτικές τοποθεσίες που όλες με περιμένουν»,
έλεγε ο ήρωας στη δεύτερη ταινία και αυτή η φράση θα δέσει απόλυτα με την μαγευτική Καρδαμύλη όπου από τις 7 το απόγευμα χθες (24 Αυγούστου) ξεκίνησαν τα γυρίσματα στον Άι Γιάννη. Από νωρίς τα πολυπρόσωπα συνεργεία είχαν κάνει τις δύσκολες ετοιμασίες. Προβολείς είχαν στηθεί παντού, ακόμη και στην Βάρδια, το πύργο που βρίσκεται στον πέτρινο λόγο πάνω από το λιμανάκι και χρησίμευε κάποτε για φύλακας του λιμανιού.
Το σκηνικό είναι έτοιμο και οι δοκιμές ξεκίνησαν. Οι βάρκες και τα καΐκια που είχα επιστρατευτεί ξεκίνησαν τις προκαθορισμένες διαδρομές - πρόβες μέχρι να ξεκινήσουν τα γυρίσματα που κράτησαν μέχρι τις 7 το πρωί. 
Δυο πολυτελείς θαλαμηγοί είχαν δέσει η μια στο νησάκι της Μερόπης και η δεύτερη και πιο εντυπωσιακή ανοιχτά της Τίκλας. Ο Ίθαν Χοκ και η  Ζιλί Ντελπί αποβιβάστηκαν με φουσκωτό και ξεκίνησαν τα γυρίσματα. Η παραγωγή είχε φροντίσει από ημέρες να επιστρατεύσει αρκετούς κομπάρσους, βάρκες και καΐκια για να συμμετάσχουν στα γυρίσματα. «Καλό έσοδο και μοναδική εμπειρία», έλεγαν όσοι συμμετείχαν. Αλλά και τα παραλιακά μαγαζιά δεν είχαν παράπονο. Μπορεί να μην  έφαγε σε κάποιο ο Ίθαν Χοκ, ωστόσο δείπνησαν αρκετές φορές τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και τα συνεργεία. Οι αστακοί έδιναν και έπαιρναν… 

Εντυπωσιακοί φωτισμοί έδιναν άλλη όψη στο γραφικό λιμανάκι του Άι Γιάννη. 

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η πλειοψηφία των τεχνικών (φωτιστές, ηλεκτρολόγοι, ηχολήπτες κ.ά.) είναι Έλληνες. Να λοιπόν μια ακόμη δραστηριότητα που μπορεί να αναπτυχθεί στην Ελλάδα.


Αρκεί να μην εξακολουθούμε να διαλύουμε το πανέμορφο ελληνικό τοπίο μετατρέποντάς το σε τσιμεντοκίτς!


2 σχόλια:

  1. Ημουν τις προηγουμενες μερες στην πατριδα μου την καρδαμυλη όπου γινονταν τα γυρισματα της ταινίας. Ο τιτλος της νεας ταινιας ειναι <>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή