Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Για «Τέταρτο Ράιχ» κάνει λόγο εφημερίδα του ομίλου Μπερλουσκόνι

«Χάιλ Άνγκελα»!


Φαίνεται πως αυτά που γράφουν εδώ και έναν χρόνο ελληνικά αλλά και ξένα μπλογκς και έντυπα, αρχίζουν και υιοθετούνται από μερίδα χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορούν στον υπεροπτικό ηγεμονισμό της Γερμανίας και κάποιων αξιωματούχων της που ονειρεύονται το 4ο Ράιχ. Έτσι, σφοδρότατη επίθεση εναντίον της επιρροής που ασκεί το Βερολίνο και η Άνγκελα Μέρκελ στην Ευρωζώνη εξαπολύει η ιταλική εφημερίδα Il Giornale -συμφερόντων της οικογένειας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι- γράφοντας για «Τέταρτο Ράιχ» και υποστηρίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) υποχώρησε στις πιέσεις του Βερολίνου. Η εφημερίδα φέρει τον τίτλο "QUARTO REICH" και υπότιτλο "I no della Merkel e della Germania rimettono in ginocchio noi e l’Europa" (Η Γερμανία της Μέρκελ δεν καλεί κι εμάς στην Ευρώπη της".
Μάλιστα η εφημερίδα Il Giornale δημοσιεύει μια φωτογραφία της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με το δεξί χέρι υψωμένο και τη λεζάντα «Χάιλ Άνγκελα».

Il Giornale: Quarto Reich

Με τον τρόπο αυτό η εφημερίδα σχολίασε τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι την Πέμπτη με τις οποίες εμφανίστηκε να υπαναχωρεί από το σενάριο αγοράς ιταλικών ομολόγων εκ μέρους της ΕΚΤ. Η εφημερίδα υποστήριξε ότι ο Ντράγκι έκανε πίσω λόγω της γερμανικής αντίθεσης στο σχέδιο.
Το 'όχι' της Μέρκελ και της Γερμανίας θα μας συντρίψει, [όπως] και την Ευρώπη» αναφέρει η Giornale, επισημαίνοντας σε κύριο άρθρο της πως «η Γερμανία κέρδισε. Η Ιταλία, η Ευρώπη και το ευρώ έχασαν». Και προσθέτει ότι τι η Ιταλία ανήκει τώρα στο «Τέταρτο Ράιχ».
Το Τρίτο Ράιχ ήταν η περιοχή που κατείχε η Ναζιστική Γερμανία του Αδόλφου Χίτλερ, περιλαμβανομένης της στρατιωτικής κατοχής της Ιταλίας την περίοδο 1943-45. Το Πρώτο Ράιχ -η Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους- ήλεγχε μέρος της Ιταλίας για περίπου 1.000 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου