Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

"Τα Χαΐρια μας εδώ" παρουσιάζονται ξανά


Υπό την αιγίδα και την στήριξη της Πειραματικής Σκηνής  Καλαμάτας η  επιτυχημένη παράσταση "Τα Χαΐρια μας εδώ", επιστρέφει  μόνο για 12 Κυριακές  σε ένα πολύ όμορφο χώρο του ιστορικού κέντρου Καλαμάτας.

Η παράσταση είναι ένας μονόλογος  βασισμένος στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου "Τα χαΐρια μας εδώ: Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης’’
Η  μάνα του συγγραφέα, Αγγέλα Παπάζογλου, σμυρνιά τραγουδίστρια και γυναίκα του ρεμπέτη Βαγγέλη Παπάζογλου  αφηγείται με  λαϊκή, γεμάτη μουσικότητα γλώσσα, τη ζωή της.
Είναι μια συγκλονιστική προφορική μαρτυρία με μνήμες από τη Σμύρνη, την απελευθέρωση  και την καταστροφή της, τον ξεριζωμό των Ελλήνων και τα μετέπειτα δύσκολα χρόνια τους στην Ελλάδα ως πρόσφυγες.
Η συνταρακτική επικαιρότητα του λόγου της Αγγέλας στις μέρες μας θυμίζει ότι είναι αμαρτία να ξεχνάς, όπως έλεγε και η ίδια…
"Να μη  ξεχνάς… Άμα ξεχάσεις αυτά που 'παθες θα στα ξανακάνουνε χειρότερα…".
Η παράσταση που είναι διάρκειας μιας ώρας είναι, κυριολεκτικά,  μια γιορτή στη μνήμη…
Ερμηνεία: Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη
Σκηνοθεσία - κοστούμια - φωτισμοί: Άγγελος Μπούρας
Επιλογή  κειμένου Γιώργος Αδαμόπουλος (έχει και την μουσική επιμέλεια) -Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη.

Η πρεμιέρα θα γίνει την Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 21:00 στο μεζεδοπωλείο "ΡΑΚΟΜΕΛΑΔΙΚΟ", (Κουμουνδουράκη 8, ιστορικό κέντρο Καλαμάτας).
Στη συνέχεια θα παρουσιαστεί τις εξής Κυριακές:
12, 19 & 26  Νοεμβρίου - 3 &10 Δεκεμβρίου 2017,
14, 21 & 28 Ιανουαρίου 2018  και 4, 11 & 18 Φεβρουαρίου 2018.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο "Ανάγνωση" (Αναγνωσταρά 30 - πεζόδρομος Πνευματικού Κέντρου).
Πληροφορίες - κρατήσεις: 6947403309
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ,  8 ευρώ (άνεργοι - φοιτητές).

 *Η παράσταση τα ‘’Χαΐρια μας εδώ ‘’ παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία στις 3 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Κυλλήνης  (ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2017) με θέμα τα "95 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή’’ μετά από πρόσκληση του σωματείου "Αθηνά Εργάνη" και του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου