Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Θαυμάστε κατορθώματα ορειβατών στον Ταΰγετο!


Οι αστικοποιημένες, εντός της διαμερισματικής φορμόλης μεγαλωμένες και γαλουχημένες γενιές της "ευρωπαϊκής Ελλάδας", στην μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν απολέσει την γνώση των γονιών και των παππούδων τους που έχει σχέση με την γη και την πραγματική - μη βιομηχανοποιημένη- ζωή.
Έτσι δεν είναι περίεργη η ερώτηση που υπέβαλε προ ετών η μικρή μαθήτρια στην δασκάλα της "που παίρνει τις μπαταρίες η αγελάδα;". Ούτε βέβαια που ακόμη και δικαστές νομίζουν πως το αλεύρι φύεται στο... ράφι του σούπερ μάρκετ.
Και αναρωτιόμαστε μετά πως και γιατί συμβαίνουν περίεργα και ανάποδα σε αυτόν τον τόπο, γιατί ψηφίζονται νόμοι που αφορούν στην ύπαιθρο και την παραγωγή και είναι παντελώς εκτός πραγματικότητας...
Αλλά και πολλοί οι οικολόγοι, οικολογούντες, ευαίσθητοι για το περιβάλλον έχουν αντιλήψεις πολύ μακριά από την πραγματική ζωή και το πραγματικό περιβάλλον. Μάλιστα μερικοί το προσεγγίζουν στις εξορμήσεις τους χωρίς τον δέοντα σεβασμό και σύνεση, χωρίς γνώση.
Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε κάποιους ορειβάτες που πήγαν στον Ταύγετο, γλέντησαν, μάζεψαν υπερβολικές ποσότητες τσαγιού και στο τέλος βούτηξαν στο φρεάτιο που όμως έχει νερό ύδρευσης. Δηλαδή, κάποιοι άλλοι πιο κάτω, στα χωριά Κάμπος, Βαρούσι κ.λπ. το πίνουν!
Πρωτίστως ευθύνεται ο Δήμος Δυτικής Μάνης που το έχει χωρίς πώμα και φυσικά οι "ορειβάτες" που έδειξαν απέραντη ύβρη (με την αρχαία έννοια) απέναντι στο νερό και τους κατοίκους.
Και το χειρότερο: τράβηξαν και βίντεο για να θαυμάσουμε τα κατορθώματά τους που βρίσκονται από το 4.00΄του βίντεο!

ΥΓ.
Το Όριον από την αρχή της κρίσης φωνάζει ότι δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα αλλά πολιτισμικό. Έχουμε σοβαρό πρόβλημα πολιτισμού σε αυτή την χώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου