Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Έρευνα για τον αδελφό του Κ. Σημίτη

Αίτημα δικαστικής συνδρομής απηύθυνε η Εισαγγελία προς την γερμανική Δικαιοσύνη αλλά και προς τις δικαστικές αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών προκειμένου ν΄ανοίξουν οι λογαριασμοί του καθηγητή Σπύρου Σημίτη, αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Κώστα. 

Την αποκάλυψη αυτή κάνει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα "Εστία" και είναι πραγματική βόμβα, δεδομένου ότι ο κ. Σημίτης και το περιβάλλον του μέχρι στιγμής έχουν παραμείνει στο απυρόβλητο παρά το γεγονός ότι έχουν γραφεί πάρα πολλά σκοτεινά για την περίοδο της θητείας του ενώ έχουν καταδικαστεί στελέχη της κυβέρνησής του για διαφθορά με πρώτον και καλύτερο τον υπουργό Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλο.  

Ο Σπύρος Σημίτης ζει στη Γερμανία και επί δεκαετίες εργάσθηκε στο εξωτερικό (Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ιταλία). Τελευταία απασχόλησε την κοινή γνώμη η αποκάλυψη ότι στα τέλη Μαΐου 2010, αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ο κ. Σημίτης φυγάδευσε στο εξωτερικό 800.000 ευρώ. 

Αν και ουδέποτε διέψευσε ότι το εν λόγω ποσόν κατατέθηκε σε δικό του λογαριασμό στη Γερμανία, δεν έκανε καμία αναφορά στις πληροφορίες για την προέλευση των χρημάτων. Σύμφωνα λοιπόν με αυτές τα χρήματα προήλθαν από εταιρεία offshore με έδρα τις Μπαχάμες. Βεβαίως, ο κ. Σπύρος Σημίτης όταν το θέμα έλαβε διαστάσεις κατέφυγε στη γνωστή τακτική: προσφυγή στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε επιδιώκει να τον συκοφαντήσει. Όλως τυχαίως το ίδιο έπραξε την περασμένη Κυριακή και ο αδελφός του Κώστας, με αφορμή την πολύκροτη υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να έδωσε αμερικανική εταιρεία για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας σε μέλη της κυβέρνησής του. 

Ο διακεκριμένος καθηγητής Σπ. Σημίτης σε ανακοίνωσή του σε ανακοίνωσή του είχε υποστηρίξει ότι έστειλε το έμβασμα των 800.000 ευρώ στην Ελλάδα για να αγοράσει ένα ακίνητο αλλά λόγω του διάχυτου φόβου χρεωκοπίας της χώρας επανέφερε τα χρήματα στη Γερμανία. Πρόσθεσε επίσης ότι είχε άλλα 500.000 ευρώ από πωλήσεις ακινήτων στην Ελλάδα. 

Πηγή: εφημερίδα Εστία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου