Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ως εφεδρική δύναμη του MI6 και της CIA

Αυτό το άρθρο έχει αποσπαστεί από το βιβλίο "Κάτω από τα μάτια μας".


JPEG - 24.6 ko
Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Ζμπίνιου Μπρεζίνσκι, φαντάστηκε να χρησιμοποιήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για τρομοκρατικές επιχειρήσεις εναντίον της κομμουνιστικής αφγανικής κυβέρνησης· γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της ΕΣΣΔ

Του Τιερί Μεϊσάν

3 - Η Αδελφότητα στην υπηρεσία της στρατηγικής Κάρτερ/Μπρεζίνσκι

JPEG - 20.1 ko
Ο Sir James Macqueen Craig, ειδικός για τη Μέση Ανατολή, έπεισε το Ηνωμένο Βασίλειο να χρησιμοποιήσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους για μυστικές επιχειρήσεις εκτός Αιγύπτου. Ήταν επίσης εκείνος που σχεδίασε το σχέδιο για τις «Αραβικές Ανοίξεις» στο μοντέλο της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το 1915 από τον Λόρενς της Αραβίας.

Το 1972-73, ένας αξιωματούχος του Υπουργείου Εξωτερικών - και πιθανώς του MI6 - ο Τζέιμς Κρεγκ, και ο Βρετανός Πρέσβης στην Αίγυπτο, Σερ Ρίτσαρντ Μπιμόντ, άρχισαν έντονα πιέσεις για στηριχτεί η χώρα τους και οι Ηνωμένες Πολιτείες στους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όχι μόνο στην Αίγυπτο, αλλά σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο ενάντια στους μαρξιστές και τους εθνικιστές. Ο Σερ Κρεγκ σύντομα θα διοριστεί Πρέσβης της Αυτού Μεγαλειότητας στη Συρία, στη συνέχεια στην Αραβία, και θα βρει προσεκτικό αυτί στη CIA. Θα είναι, πολύ αργότερα, ο σχεδιαστής των «Αραβικών Ανοίξεων».

Το 1977 στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζίμι Κάρτερ εξελέγη πρόεδρος. Διορίζει τον Ζμπίνιου Μπρεζίνσκι ως σύμβουλο εθνικής ασφάλειας. Ο τελευταίος αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον ισλαμισμό εναντίον των Σοβιετικών. Δίνει στους Σαουδάραβες το πράσινο φως για να αυξήσουν τις πληρωμές τους στον Ισλαμικό Παγκόσμιο Σύνδεσμο, οργανώνει αλλαγές καθεστώτων στο Πακιστάν, το Ιράν και τη Συρία, αποσταθεροποιεί το Αφγανιστάν και θέτει την πρόσβαση των ΗΠΑ στο πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής ως στόχο της εθνικής ασφάλειας. Τέλος, διαθέτει στρατιωτικά μέσα στην Αδελφότητα.

Αυτή η στρατηγική εξηγείται ξεκάθαρα από τον Μπερνάρντ Λιούις στη διάρκεια της συνάντησης της Λέσχης του Μπίλντερμπεργκ [1] που οργάνωσε το ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 1979 στην Αυστρία. Ο Αγγλο-Ισραηλινο-Αμερικανός Ισλαμολόγος διαβεβαιώνει ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι μπορούν όχι μόνο να διαδραματίσουν μεγάλο ρόλο ενάντια στους Σοβιετικούς και να προκαλέσουν εσωτερικές αναταραχές στην Κεντρική Ασία, αλλά και να βαλκανοποιήσουν τη Μέση Ανατολή προς το συμφέρον του Ισραήλ.

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, οι Αδελφοί δεν αρκέστηκαν στο να ακολουθήσουν το σχέδιο Μπρεζίνσκι, είδαν περαιτέρω και κατάφεραν να λάβουν την υποστήριξη του Ριάντ και της Ουάσινγκτον για να σχηματίσουν άλλους κλάδους της Αδελφότητας σε άλλες χώρες· παρακλάδια που θα απογειωθούν αργότερα. Εκείνη την εποχή, ο βασιλιάς της Αραβίας χορηγούσε κατά μέσο όρο 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στον Παγκόσμιο Ισλαμικό Σύνδεσμο, ο οποίος επέκτεινε τις δραστηριότητές του σε 120 χώρες και χρηματοδοτούσε πολέμους. Ενδεικτικά, 5 δισεκατομμύρια δολάρια ισοδυναμούσαν με τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της Βόρειας Κορέας. Ο Σύνδεσμος απόκτησε το καθεστώς του συμβούλου στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ και το καθεστώς του παρατηρητή στην Unicef.

JPEG - 36.1 ko
Ο στρατηγός Μουχάμαντ Ζία-Ουλ-Χακ, πρώτος αρχηγός κράτους μέλος των Αδελφών Μουσουλμάνων εκτός Αίγυπτου, επιτρέπει στους μαχητές της Αδελφότητας να έχουν βάση οπισθοφυλακής ενάντια στους Αφγανούς κομμουνιστές.

Στο Πακιστάν, ο στρατηγός Μουχάμαντ Ζία-Ουλ-Χακ, αρχηγός επιτελείου των στρατών που εκπαιδεύτηκε στο Fort Bragg στις Ηνωμένες Πολιτείες, ανατρέπει τον πρόεδρο Ζούλφικαρ Άλι Μπούτο και τον κρεμάει. Μέλος του Τζαμάατ-ε-Ισλάμι, δηλαδή της τοπικής έκδοσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, εξισλαμίζει την κοινωνία. Ο νόμος της Σαρία καθιερώνεται σταδιακά - συμπεριλαμβανομένης της θανατικής ποινής για βλασφημία - και εγκαθίσταται ένα τεράστιο δίκτυο ισλαμικών σχολείων. Είναι η πρώτη φορά που η Αδελφότητα ήταν στην εξουσία εκτός Αιγύπτου.

Στο Ιράν, ο Μπρεζίνσκι πείθει τον Σάχη να φύγει και οργανώνει την επιστροφή του Ιμάμη Ρουχόλα Χομεϊνί, ο οποίος αυτο-ορίζεται ως «Σιίτης Ισλαμιστής». Στη νεολαία του, ο Χομείνι συνάντησε τον Χασάν αλ-Μπάννα στο Κάιρο το 1945 για να τον πείσει να μην πυροδοτήσει συγκρούσεις σουνιτών/σιίτών. Στη συνέχεια, μετέφρασε δύο βιβλία του Σαγίντ Κουτμπ. Οι Αδελφοί και ο Ιρανός Επαναστάτης συμφωνούν σε κοινωνικά ζητήματα, αλλά καθόλου σε πολιτικά θέματα. Ο Μπρεζίνσκι συνειδητοποιεί το λάθος του την ίδια ημέρα της άφιξης του Αγιατολάχ στην Τεχεράνη, επειδή ο τελευταίος πηγαίνει να προσευχηθεί στους τάφους των μαρτύρων του καθεστώτος του Σάχη και καλεί το στρατό να εξεγερθεί ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Ο Μπρεζίνσκι κάνει ένα δεύτερο λάθος στέλνοντας τη Δύναμη Δέλτα για να σώσει τους Αμερικανούς κατασκόπους που κρατούνται στην πρεσβεία τους στην Τεχεράνη. Παρότι καταφέρει να κρύβει στα μάτια των Δυτικών ότι οι διπλωμάτες του δεν ήταν όμηροι αλλά κατάσκοποι, θα γελοιοποιήσει τους στρατιωτικούς του στην αποτυχημένη επιχείρηση «Νύχι του Αετού» και εγκαθιδρύει στο Πεντάγωνο την ιδέα σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να δοθούν τα μέσα για να νικηθούν οι μουσουλμάνοι.

JPEG - 48.8 ko
Ο Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος Οσάμα μπιν Λάντεν, ήρωας της Δύσης ενάντια στους Σοβιετικούς.

Στο Αφγανιστάν, ο Μπρεζίνσκι οργανώνει την «Επιχείρηση Κυκλώνας». Μεταξύ 17 και 35.000 Αδελφών Μουσουλμάνων, που προέρχονται από περίπου σαράντα χώρες, θα πολεμήσουν ενάντια στην ΕΣΣΔ, η οποία κατόπιν αιτήματός της, υπερασπίζεται τη Λαϊκή Δημοκρατία του Αφγανιστάν από την τρομοκρατία των Αδελφών [2] - δεν υπήρξε ποτέ «σοβιετική εισβολή» όπως ισχυρίζεται η αμερικανική προπαγάνδα. Δεν θα είναι ποτέ πάνω από 15.000 ταυτόχρονα: Αυτοί οι άνδρες ενισχύουν έναν συνασπισμό συντηρητικών μαχητών και τους τοπικούς Αδελφούς Μουσουλμάνους, συμπεριλαμβανομένων του Παστούν Γκουλμπουντίν Χεκματυάρ και του Αχμάντ Σαχ Μασούντ από το Τατζικιστάν. Λαμβάνουν τα όπλα τους ως επί το πλείστον από το Ισραήλ [3] - επίσημα ορκισμένος εχθρός τους, αλλά από τότε και στο εξής σύντροφός τους. Όλες αυτές οι δυνάμεις διοικούνται από το Πακιστάν από τον στρατηγό Μουχάμαντ Ζία-Ουλ-Χακ και χρηματοδοτούνται από τις ΗΠΑ και τη Σαουδική Αραβία. Είναι η πρώτη φορά που η Αδελφότητα χρησιμοποιήθηκε από τους Αγγλοσάξονες για να διεξάγει πόλεμο. Μεταξύ των μαχητών που είναι παρόντες βρίσκονται οι μελλοντικοί ηγέτες των πολέμων στον Καύκασο, της Τζεμάα Ισλαμίγια της Ινδονησίας, της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ στις Φιλιππίνες, και φυσικά της Αλ-Κάιντα και του Ντάες. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η αντι-σοβιετική επιχείρηση υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και μια μικρή ακραία αριστερή ομάδα, τους Τροτσκιστές των Social Democrats USA.

Η στρατηγική Κάρτερ/Μπρεζίνσκι αντιπροσωπεύει μια αλλαγή κλίμακας [4]. Η Σαουδική Αραβία, η οποία μέχρι τότε ήταν ο χρηματοδότης των ισλαμιστικών ομάδων, επιφορτίζεται με τη διαχείριση των πόρων για τον πόλεμο εναντίον των Σοβιετικών. Ο Γενικός Διευθυντής της Σαουδικής Νοημοσύνης, πρίγκιπας Τούρκι (γιος του βασιλιά εκείνης της εποχής, Φαϊζάλ), γίνεται αναπόφευκτη προσωπικότητα σε όλες τις δυτικές συνόδους κορυφής των πληροφοριών.

JPEG - 14.2 ko
Ο Παλαιστίνιος Αμπντουλλάχ Γιουσούφ Αζζάμ και ο Σαουδάραβας Οσάμα μπιν Λάντεν εκπαιδεύτηκαν στο Ριάντ από τον Μοχάμεντ Κουτμπ, τον αδελφό του Σαγίντ Κουτμπ. Διοικήσαν διαδοχικά τους μαχητές των Αδελφών Μουσουλμάνων στο Αφγανιστάν.

Καθώς τα προβλήματα μεταξύ Αράβων και Αφγανών επαναλαμβάνονται, ο Πρίγκιπας Τούρκι στέλνει πρώτα τον Παλαιστίνιο Αμπντουλάχ Αζζάμ, τον «ιμάμη του τζιχάντ», για να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ των Αδελφών και να διαχειριστεί το τοπικό γραφείο του Παγκόσμιου Ισλαμικού Συνδέσμου, και αργότερα τον δισεκατομμυριούχο Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ο Αζζάμ και ο μπιν Λάντεν εκπαιδεύτηκαν μαζί στη Σαουδική Αραβία από τον αδελφό του Σαγίντ Κουτμπ.

Πάντα κατά τη διάρκεια της θητείας του Κάρτερ, οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ξεκίνησαν μια μακρά εκστρατεία τρόμου στη Συρία, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας των μη σουνιτών ευέλπιδων στη Στρατιωτική Ακαδημία του Χαλεπιού από την «Μάχιμη Εμπροσθοφυλακή» (At Talia al Moukatilla Lil Ikhwan al Muslimin). Έχουν στρατόπεδα εκπαίδευσης στην Ιορδανία όπου οι Βρετανοί τους παρέχουν στρατιωτική εκπαίδευση. Κατά τη διάρκεια των Μολυβένιων Χρόνων, η CIA κατάφερε να σφραγίσει μια συμμαχία μεταξύ της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και της πρώην κομμουνιστικής ομάδας του Ριάντ, Αλ-Τουρκ. Ο τελευταίος και οι φίλοι του, Τζωρτζ Σάμπρα και Μισέλ Κίλο, είχαν διακόψει τη σχέση τους με τη Μόσχα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου του Λιβάνου για να υποστηρίξουν το δυτικό στρατόπεδο. Συνδέονται με την τροτσκιστική ομάδα των ΗΠΑ, Social Democrats USA. Οι τρεις άνδρες συντάσσουν ένα μανιφέστο στο οποίο ισχυρίζονται ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι αποτελούν το νέο προλεταριάτο και ότι η Συρία μπορεί να σωθεί μόνο με στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ. Τελικά, οι Αδελφοί επιχείρησαν πραξικόπημα το 1982, με την υποστήριξη του ιρακινού Μπάαθ (το οποίο τότε συνεργαζόταν με την Ουάσινγκτον ενάντια στο Ιράν) και της Σαουδικής Αραβίας. Οι μάχες που ακολούθησαν στη Χάμα άφησαν 2.000 νεκρούς σύμφωνα με το Πεντάγωνο, 40.000 σύμφωνα με την Αδελφότητα και τη CIA. Στη συνέχεια, εκατοντάδες κρατούμενοι δολοφονήθηκαν στην Παλμύρα από τον αδελφό του προέδρου Χαφέζ αλ-Άσαντ, Ριφάτ, ο οποίος θα απολυθεί και θα αναγκαστεί να εξοριστεί στο Παρίσι όταν με τη σειρά του θα επιχειρήσει πραξικόπημα εναντίον του ίδιου του αδερφού του. Οι τροτσκιστές φυλακίζονται και οι περισσότεροι Αδελφοί καταφεύγουν είτε στη Γερμανία (όπου κατοικεί ήδη ο πρώην Σύριος οδηγός Issam Al-Attar), ή στη Γαλλία (όπως ο Αμπού Μουσάμπ, «Ο Σύρος»), όπου ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ και ο πρόεδρος Φρανσουά Μίτερραντ τους παρέχουν άσυλο. Δύο χρόνια αργότερα, ένα σκάνδαλο ξέσπασε μέσα στην αντιπολίτευση, από τότε και στο εξής στην εξορία κατά τη στιγμή της μοιρασιάς: τρία εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν από ένα φάκελο 10 εκατομμυρίων που έδωσε ο Παγκόσμιος Ισλαμικός Σύνδεσμος.

4- Προς τη συγκρότηση μιας διεθνούς του Τζιχάντ

Κατά τη δεκαετία του ‘80, ο Παγκόσμιος Ισλαμικός Σύνδεσμος έλαβε εντολή από την Ουάσινγκτον για να μεταμορφώσει την Αλγερινή κοινωνία. Για μια δεκαετία, το Ριάντ προσφέρει την κατασκευή τζαμιών στα χωριά. Κάθε φορά, ένα ιατρείο και ένα σχολείο προστίθενται σε αυτά. Οι αρχές της Αλγερίας είναι πολύ ευχαριστημένες με αυτή τη βοήθεια, καθώς δεν καταφέρουν πλέον να εγγυηθούν την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση για όλους. Σταδιακά, η εργατική τάξη της Αλγερίας αποσυνδέεται από το κράτος που δεν τους βοηθά πλέον και πλησιάζει τα, τόσο γενναιόδωρα, τζαμιά.

JPEG - 38.1 ko
Ο πρόεδρος Μπους πατέρας, πρώην διευθυντής της CIA, γίνεται φίλος με τον πρεσβευτή της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Μπαντάρ μπιν Σουλτάν μπιν Αμπντελαζίζ Αλ Σουντ, ο οποίος αργότερα θα γίνει ομόλογός του, επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας του. Τον θεωρεί υιοθετημένο γιο του, εξ ου και το ψευδώνυμό του Μπαντάρ Μπους.

Όταν ο πρίγκιπας Φαχτ έγινε βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας το 1982, έθεσε τον πρίγκιπα Μπαντάρ (γιος του υπουργού Άμυνας) ως Πρέσβη στην Ουάσινγκτον, μια θέση που θα διατηρήσει καθ ’όλη τη διάρκεια της βασιλείας του. Η λειτουργία του είναι διπλή: από τη μία, διαχειρίζεται τις σχέσεις Σαουδικής Αραβίας - ΗΠΑ, από την άλλη χρησιμεύει ως επαφή μεταξύ του Διευθυντή Πληροφοριών Τούρκι και της CIA. Γίνεται φίλος με τον Αντιπρόεδρο και τον πρώην διευθυντή της CIA, Τζορτζ Χ.Μ. Μπους, ο οποίος τον θεωρεί «υιοθετημένο γιο του» και μετά με τον υπουργό Άμυνας Ντικ Τσέινι και τον μελλοντικό διευθυντή της CIA, Τζορτζ Τένεντ. Διεισδύει στην κοινωνική ζωή των ελίτ και εντάσσεται τόσο στη χριστιανική αίρεση των αρχηγών επιτελείου του Πενταγώνου, The Family, όσο και στον υπερ-συντηρητικό Bohemian Club του Σαν Φρανσίσκο.

Ο Μπαντάρ διοικεί τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Παγκόσμιο Σύνδεσμο. Διαπραγματεύεται με το Λονδίνο την αγορά πολεμικών εξοπλισμών για το Βασίλειο του από την British Aerospace με αντάλλαγμα το πετρέλαιο. Οι συμβάσεις του «περιστεριού», (στα αραβικά Al-Yamamah), θα κοστίσουν μεταξύ 40 και 83 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών στο Ριάντ, σημαντικό μέρος των οποίων θα κατατεθεί από τους Βρετανούς στον πρίγκιπα.

Το 1983, ο πρόεδρος Ρόναλντ Ρήγκαν ανέθεσε στον Καρλ Γκερσμάν, τον πρώην ηγέτη των Social Democrats USA, την ηγεσία του ολοκαίνουργιου National Endowment for Democracy [5]. Είναι ένα πρακτορείο που εξαρτάται από τη συμφωνία των «Five Eyes», που καλύπτεται ως ΜΚΟ. Είναι η νόμιμη βιτρίνα των μυστικών υπηρεσιών της Αυστραλίας, της Βρετανίας, του Καναδά, των ΗΠΑ και της Νέας Ζηλανδίας. Ο Γκερσμάν είχε προηγουμένως συνεργαστεί με τους τροτσκιστές συντρόφους του και τους φίλους του Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Λίβανο, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Δημιουργεί ένα τεράστιο δίκτυο ενώσεων και ιδρυμάτων που χρησιμοποιούν η CIA και τη MI6 για να υποστηρίξουν την Αδελφότητα όπου είναι δυνατόν. Επικαλείται οπαδός του «δόγματος Kirkpatrick»: όλες οι συμμαχίες είναι δίκαιες όταν εξυπηρετούν το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών.

JPEG - 34.2 ko

Σε αυτό το πλαίσιο, η CIA και το MI6, που είχαν δημιουργήσει τον Παγκόσμιο Αντι-Κομμουνιστικό Σύνδεσμο (WACL) στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου, θα τον χρησιμοποιήσουν για να διοχετεύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια για την τζιχάντ στο Αφγανιστάν. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν γίνεται μέλος αυτής της οργάνωσης που μετρά μερικούς αρχηγούς κρατών [6].

Το 1985, το Ηνωμένο Βασίλειο, πιστό στην παράδοση της ακαδημαϊκής του εμπειρογνωμοσύνης, δημιούργησε ένα ινστιτούτο για να μελετήσει τις μουσουλμανικές κοινωνίες και πώς οι Αδελφοί μπορούν να τις επηρεάσουν, το Oxford Centre for Islamic Studies

JPEG - 36.7 ko
Οι Χασάν ελ-Τουράμπι και ο Ομάρ ελ-Μπεκίρ επιβάλλουν τους Αδελφούς Μουσουλμάνους στο Σουδάν. Στο ιδιαίτερα σεχταριστικό και οπισθοδρομικό πλαίσιο της χώρας τους, θα διαφωνήσουν με την Αδελφότητα πριν την αμοιβαία καταστροφή τους.

Το 1989, οι Αδελφοί πέτυχαν ένα δεύτερο πραξικόπημα, αυτή τη φορά στο Σουδάν προς όφελος του συνταγματάρχη Ομάρ ελ-Μπεσίρ. Δεν καθυστέρησε να διορίσει τον τοπικό Οδηγό, Χασάν ελ-Τουράμπι, στη προεδρία της Εθνοσυνέλευσης. Ο τελευταίος, σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, ανακοινώνει ότι η χώρα του θα γίνει η οπισθοφυλακή των ισλαμιστικών ομάδων στον κόσμο.

Πάντα το 1989, το Ισλαμικό Μέτωπο Σωτηρίας (FIS) εμφανίστηκε στην Αλγερία, γύρω από τον Αμπασί Μαντάνι, ενώ το κυβερνών κόμμα κατέρρευσε από διάφορα σκάνδαλα. Το FIS υποστηρίζεται από τα τζαμιά που «δωρίζονται» από τους Σαουδάραβες, και κατά συνέπεια από τους Αλγερινούς που τα επισκέπτονται για μια δεκαετία. Χάρη στην απόρριψη των ηγετών και όχι λόγω της αποδοχής της ιδεολογίας του, κερδίζει τις τοπικές εκλογές. Λαμβάνοντας υπόψη την αποτυχία των πολιτικών και την οντολογική αδυναμία διαπραγμάτευσης με τους ισλαμιστές, ο στρατός πραγματοποιεί πραξικόπημα και ακυρώνει τις εκλογές. Η χώρα βυθίζεται σε έναν μακρύ και δολοφονικό εμφύλιο πόλεμο για τον οποίο δεν θα γνωρίζουμε πολλά. Ο ανταρτοπόλεμος θα σκοτώσει περισσότερους από 150.000 ανθρώπους. Οι ισλαμιστές δεν διστάζουν να εφαρμόσουν ατομικές και συλλογικές τιμωρίες, για παράδειγμα, όταν σφαγιάζουν τους κατοίκους του Μπεν Τάλχα - ένοχους ότι ψήφισαν παρά την απαγόρευση της φάτβας που το απαγόρευε - και ισοπέδωσαν το χωριό. Είναι σαφές ότι η Αλγερία λειτούργησε ως εργαστήριο για νέες επιχειρήσεις. Οι φήμες λένε ότι ο στρατός, και όχι οι ισλαμιστές, σφαγιάζει τους χωρικούς. Στην πραγματικότητα, μόνο μερικοί ανώτεροι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών που εκπαιδεύτηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες εντάσσονται στους ισλαμιστές και σπέρνουν τη σύγχυση.

Το 1991, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, ο οποίος επέστρεψε στη Σαουδική Αραβία ως ήρωας του αντικομμουνιστικού αγώνα στο τέλος του πολέμου στο Αφγανιστάν, έρχεται επίσημα σε ρήξη με τον βασιλιά ενώ οι «σουρουριστές» ξεσηκώθηκαν ενάντια στη μοναρχία. Αυτή η εξέγερση, η «Ισλαμική Αφύπνιση», διαρκεί τέσσερα χρόνια και τελειώνει με τη φυλάκιση των κύριων ηγετών. Δείχνει στη μοναρχία - που φανταζόταν ότι είχε όλη την εξουσία - ότι διατηρώντας το μείγμα μεταξύ θρησκείας και πολιτικής, οι Αδελφοί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μια εξέγερση μέσω των τζαμιών.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ισχυρίζεται ότι προσέφερε τη βοήθεια μερικών χιλιάδων βετεράνων του Αφγανιστάν ενάντια στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά, ω, τι έκπληξη, ο βασιλιάς θα προτιμήσει το εκατομμύριο στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους. Εξέρχεται «επομένως» σε εξορία στο Σουδάν, στην πραγματικότητα με την αποστολή θέλει να ανακτήσει τον έλεγχο των ισλαμιστών που διέφυγαν από την εξουσία των Αδελφών και ξεσηκώθηκαν ενάντια στη μοναρχία. Με τον Χασάν ελ-Τουράμπι, διοργανώνει παναραβικά και πανισλαμικά λαϊκά συνέδρια όπου καλεί εκπροσώπους ισλαμιστικών και εθνικιστικών κινημάτων από περίπου πενήντα χώρες. Πρόκειται για τη δημιουργία, σε επίπεδο των κόμματων, του ισοδυνάμου αυτού που έχει ήδη κάνει η Σαουδική Αραβία με την Οργανισμό της Ισλαμικής Διάσκεψης, ο οποίος συγκεντρώνει κράτη. Οι συμμετέχοντες αγνοούν ότι οι συναντήσεις πληρώνονται από τους Σαούντ και ότι τα ξενοδοχεία παρακολουθούνται από τη ΣΙΑ. Από τον Γιάσερ Αραφάτ μέχρι τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, όλοι συμμετέχουν.

JPEG - 33.2 ko

Το FBI καταφέρνει να καταδικάσει τη BCCI, μια γιγαντιαία μουσουλμανική τράπεζα που έχει γίνει με την πάροδο του χρόνου αυτή που χρησιμοποίησε η CIA για τις μυστικές επιχειρήσεις της, ιδίως τη χρηματοδότηση του πολέμου στο Αφγανιστάν - αλλά και τη διακίνηση ναρκωτικών στη Λατινική Αμερική [7] Όταν επαγγέλλεται η πτώχευση της τράπεζας, οι μικροί πελάτες της δεν αποζημιώνονται, αλλά ο Οσάμα Μπιν Λάντεν καταφέρνει να ανακτήσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια για να συνεχίσει τη δέσμευση των Αδελφών Μουσουλμάνων στην υπηρεσία της Ουάσιγκτον. Η CIA μετέφερε τότε τις δραστηριότητές της στην Faysal Islamic Bank και στη θυγατρική της Al-Baraka.

( Συνεχίζεται ... )

Μετάφραση άρθρου Κριστιάν Ακκυριά

Παραπομπές

[1] “Λέσχη Μπίλντερμπεργκ: Μερικά στοιχεία που αγνοούμε”, του Τιερί Μεϊσάν, Ινφογνώμων Πολιτικά (Ελλάδα) , Δίκτυο Βολταίρος, 9 avril 2011.

[2] « Brzezinski : "Oui, la CIA est entrée en Afghanistan avant les Russes …" », par Zbigniew Brzeziński, Nouvel Observateur (France) , Réseau Voltaire, 15 janvier 1998.

[3Charlie Wilson’s War: The Extraordinary Story of How the Wildest Man in Congress and a Rogue CIA Agent Changed the History of Our Times, George Crile, Grove Press (2003).

[4Les dollars de la terreur, Les États-Unis et les islamistes, Richard Labévière, Éditions Bernard Grasset (1999). English version: Dollars for Terror: The United States and Islam, Algora (2000).

[5] « La NED, vitrine légale de la CIA », par Thierry Meyssan, Оdnako (Russie) , Réseau Voltaire, 6 octobre 2010.

[6Inside the League: The Shocking Expose of How Terrorists, Nazis, and Latin American Death Squads Have Infiltrated the World Anti-Communist League, Scott & Jon Lee Anderson, Dodd Mead & Company éd. (1986). « La Ligue anti-communiste mondiale, une internationale du crime », par Thierry Meyssan, Réseau Voltaire, 12 mai 2004.

[7The BCCI Affair, John Kerry & Hank Brown, US Senate (1992); Crimes of a President: New Revelations on the Conspiracy and Cover Up in the Bush and Reagan Administration, Joel Bainerman, SP Books (1992); From BCCI to ISI: The Saga of Entrapment Continues, Abid Ullah Jan, Pragmatic Publishing (2006).

Πηγή άρθρου: voltairenet.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου