Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Φανατισμός και κορωνοϊός


Η λέξη «φανατισμός» είναι λατινική και εμπεριέχει το «ιερόν» (fanum). Σημαίνει όμως «την μετ’ εγωισμού και εμπαθείας προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις ανεξαρτήτως αν
αυτές είναι ορθές ή όχι». Είναι πολύ πιθανόν η λέξη «fanum» να προέρχεται από την ελληνική «φανός» (φάος = φως, φαίνω = φωτίζω) και ίσως παραπέμπει σε ιερά τελετή ή μυσταγωγία που συνοδευόταν, κατά κανόνα, από πυρσούς.
Η ιστορία των φανατικών εντοπίζεται στην αρχαία Ρώμη. Εκεί συναντάμε τους fanotici, δηλαδή τους θρησκόληπτους – θρησκομανείς – μανιώδεις. Ήταν αυτοί που πήγαιναν  στον βωμό της θεάς του πολέμου, της Μπελλόνα (Bellona). Το πιο πιθανό είναι η μεταφορά στην Ρώμη της Ενυούς από την ελληνική μυθολογία. Η Ενυώ (εκ του το ενυώς = τρόμος) ήταν μία δευτερεύουσα θεότητα του πολέμου που εμφανίζεται στο περιβάλλον του κυρίως θεού, του Άρη, ίσως κόρη του.
Rodin, μπορύτζινο αγαλματίδιο της Μπελλόνα. 
Οι φανατικοί λοιπόν της Μπελλόνα, παρέμεναν στον βωμό της θεάς και, καταλαμβανόμενοι από ένθεη μανία (ίσως έπιναν ή έτρωγαν και «βοηθήματα»), προέβαιναν σε διάφορες φρικαλεότητες μπροστά στους διερχόμενους θεατές: διαπερνούσαν τα μέλη του σώματός τους με ξίφη ή αποσπούσαν τεμάχια της σάρκας τους προς τιμή της θεάς. Φυσικά, όπως πάντα συμβαίνει, δεν απουσίαζαν και οι μεταξύ τους απατεώνες, παραλλαγές των οποίων απαντώνται και σήμερα σε χώρες της νότιας Ασίας.
Σύγχρονη αναπαράσταση της Ενυούς.  
Με τον πέρασμα των αιώνων η λέξη, αναφερόμενη σε θρησκευτικές στάσεις και πρακτικές, προσέλαβε τη σημασία της, προς ικανοποίηση κατά των αλλόπιστων ή αντιπάλων υπέρμετρης, εκδικητικότητας. Είναι επίσης γνωστό ότι ο θρησκευτικός φανατισμός έχει αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα αφού έγινε η αιτία πολλών κακουργημάτων: ανθρωποθυσίες, όργια βίας κατά εθνικών θρησκευμάτων στους ιερούς χώρους αυτών, άπειροι αφορισμοί, καταδιώξεις αιρετικών, η ίδια η «Ιερά Εξέταση», θρησκευτικοί πόλεμοι, επαναστάσεις, γενοκτονίες... Μέγα θύμα του θρησκευτικού φανατισμού των χριστιανών, αναμφίβολα υπήρξε και η αρχαία ελληνική θρησκεία. Τελικά, ο φανατισμός δεν απέχει πολύ από τη βαρβαρότητα…
Θρησκευτικός φανατισμός
Σήμερα, την μεγαλύτερη ένταση θρησκευτικού φανατισμού, η ανθρωπότητα την ζει μέσω ισλάμ το οποίο είναι εξαιρετικά επιθετική θρησκεία. Επιδιώκει την, με κάθε μέσον, εξαφάνιση όλων των «απίστων» (δηλαδή όσων δεν είναι μουσουλμάνοι!) και την εγκαθίδρυση του χαλιφάτου του Μωάμεθ. Μάλιστα η θυσία ενός ισλαμιστή υπέρ της θρησκείας του θεωρείται μέγιστη τιμή και ως αντάλλαγμα του τάζουν παραδείσους με ουρί και πιλάφια!
Όμως, και από την καθ’ ημάς θρησκεία, τον χριστιανισμό, δεν απουσιάζουν οι φανατικοί. Τους βίωσε η ελληνική κοινωνία με τις συγκεντρώσεις για τις ταυτότητες, έξω από θέατρα για να σταματήσουν παραστάσεις και τώρα, με τον κορωνοϊό έξω από εκκλησίες να διαδηλώνουν την πίστη τους.  Κι ενώ την Ελλάδα κυνηγούν «θεοί και δαίμονες» και έχει κάθε λόγο να γίνεται σοβαρή στο πιο μικρό και μεγάλο ζήτημα που ανακύπτει, μπαίνει και θέμα με τους θρησκευόμενους. Αυτούς που δεν διανοούνται ότι θα μείνουν μακριά από το «σώμα και το αίμα» του Χριστού, ότι δεν θα μετάσχουν στα «πάθη» της Μεγάλης Πέμπτης, ότι δεν θα περάσουν κάτω από τον Επιτάφιο, ότι δεν θα λάβουν το «άγιο φως» για να σηκώσουν «ανάσταση»! Μέχρι ενός σημείου μπορεί να γίνει κατανοητή η ανάγκη τους να επικοινωνήσουν με το «θείο» έτσι όπως έχουν μάθει τόσα χρόνια. Επίσης κατανοητή σήμερα η έντονη ανάγκη τους αφού θεωρούν ότι περιβάλλονται ολοένα και περισσότερο από τους δαίμονες της τεχνολογίας και των λοιπών επιτευγμάτων του ανθρώπου καθώς και των αδιεξόδων που δημιουργεί η σύγχρονη ζωή.  
Όμως, σήμερα όσο ποτέ τίθεται θέμα επιβίωσης για όλους μας! Γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται αδιαλείπτως τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, δηλαδή η τήρηση αποστάσεων, και οι απαγορεύσεις συναθροίσεων, άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών και η αποχή από κάθε τι που ενέχει κινδύνους μόλυνσης από τον ιό. Μάλλιασε η γλώσσα των επιστημόνων να επαναλαμβάνουν «όχι στον συγχρωτισμό, όχι στον συνωστισμό» και γι’ αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση ότι πρέπει να κλειστούμε στα σπίτια μας και να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας!
Οι περισσότεροι πιστοί υπάκουσαν κατανοώντας την αναγκαιότητα της κατάστασης. Άλλοι όμως, επιδεικνύοντας αναιδή φανατισμό, επικαλούμενη την «επικοινωνία με τον Θεό» δεν σεβάστηκαν (τελικά) το κοινωνικό σύνολο και προσπάθησαν (ή προσπαθούν) να συγκεντρώνονται σε θρησκευτικές τελετές. Όμως, η επικοινωνία με το «θείο» δεν απαιτεί υποχρεωτικά και ειδικό χώρο. Όποιος θρησκευόμενος, ευσεβής, θέλει να προσευχηθεί  μπορεί και στο σπίτι του, στο εικονοστάσι του! Άλλωστε, «εν παντί τόπω και χρόνω» είναι η συμβουλή του Χριστού.
Το να αψηφουν όμως τα μέτρα και να μαζεύονται στις εκκλησίες με αποφασιστικότητα… επαναστάτη (και όχι ταπεινότητας και ευλάβειας), το να κοινωνούν επιδεικτικά για να δείξουν ότι έχουν… κονέ με τον Θεό και δεν σκιάζονται τους ανθρώπους και την Πολιτεία, σε καμμία περίπτωση δεν συνάδει με θρησκευόμενο άνθρωπο αλλά μόνο με πράξεις φανατικών θρησκόληπτων.
Βλέποντας τέτοιες συμπεριφορές αναρωτιέται κανείς πόση ανοησία μπορούν, κάποιοι, να δικαιολογήσουν με την θρησκεία; Πώς πετούν στον κάλαθο «την αγάπη» που υποτίθεται ότι εκφράζει η θρησκεία και τίθενται στην υπηρεσία του φανατισμού που είναι ασθένεια και μάλιστα πιο βαριά, πιο επικίνδυνη και από τον ίσιο τον κορονοϊό;  Φανατικοί κάθε είδους, «Ταλιμπάν»,  θρησκόληπτοι, «χούλιγκαν», φανατικοί - δογματικοί ιδεών, αμαθείς κι αμετακίνητοι, έτοιμοι να πολεμήσουν γι’ αυτό που αύριο μπορεί να διαψευστεί! Όλοι αυτοί οι αδιάλλακτοι που είναι και οι επιβραδυντές της προόδου και του πολιτισμού!
Για τις ασθένειες, και για τον κορωνοϊό, αύριο, σε πέντε – έξι μήνες, σ’ έναν χρόνο, θα βρεθεί φάρμακο και θα νικηθεί. Φάρμακο όμως για τους φανατικούς ποτέ δεν θα ανακαλυφθεί. Στους αιώνες των αιώνων θα υπάρχουν! Διότι ο άνθρωπος έχει βραχύ χρόνο ζωής, δεν θέλει να κουράζει τον νου με πολύπλοκες σκέψεις, θέλει να ανήκει σε ένα κοπάδι όπου νοιώθει μεγαλύτερη  ασφάλεια και, πάνω απ’ όλα, θέλει να ακούει λόγια που του τονώνουν την ταπεινή ύπαρξή του, που του υπόσχονται… Κλείνοντας να θυμηθούμε μια ρήση του Βρετανούν φιλοσόφου Bertrand Arthur William Russell : «Απ’ ό,τι μπορώ να θυμηθώ, δεν υπάρχει ούτε μια λέξη στα Ευαγγέλια που να επαινεί την ευφυΐα». Ομοίως και στο Κοράνι, θα προσθέταμε…
Πάρις Πέτρας

15 σχόλια:

  1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σας Κυρίες και Κύριοι.
    Το όνομά μου είναι Susan Benson, είμαι δανειστής δανείων και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Εάν χρειάζεστε οικονομική σταθερότητα, είμαι το κατάλληλο άτομο για επικοινωνία, δίνω επίσης οικονομικές συμβουλές σε οποιονδήποτε. Η μέγιστη προτεραιότητά μου είναι η οικονομική σας σταθερότητα, μη διστάσετε να μου στείλετε μήνυμα και θα είμαι στη διάθεσή σας

    Εάν χρειάζεστε επειγόντως οικονομική ενίσχυση, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή στείλτε μου μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους οικονομικούς σας στόχους.

    Χαρακτηριστικά & όφελος;
    ✓ Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
    ✓ Μπορείτε να δανειστείτε έως και 20 εκατομμύρια ευρώ.
    ✓ Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών.
    ✓ Σημαντικό επιτόκιο 3,0%.
    ✓ Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία είτε ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
    ✓ Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
    ✓ Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
    √ Οικονομικές συμβουλές.

    Και; Εάν δυσκολεύεστε να λάβετε δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, για κάποιους λόγους που σας γνωρίζουμε καλύτερα, απλώς γράψτε μας για να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις χρηματοδοτικές σας ανάγκες. Θα φροντίσετε όλη τη διαδικασία.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
    WhatsApp: +447903159998

    Όσον αφορά τον δανεισμό χρημάτων και τις οικονομικές συμβουλές, είμαστε η καλύτερη εταιρεία για να επικοινωνήσετε τώρα. Μην κάνετε λάθος να μας αγνοήσετε, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να ξεκινήσετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σας, Το όνομά μου είναι Ute Schmidt, είμαι από το Βερολίνο, Γερμανία. Θέλω να μοιραστώ μια απλή μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δάνειο από τη Susan Benson (Sunshine Financial Group, Inc).

    Ήμουν σε οικονομική κρίση και χρειαζόμουν δάνειο 105.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους, δοκίμασα σχεδόν όλες τις τράπεζες στην πόλη μου και μερικές άλλες εταιρείες δανεισμού για δάνειο και οι αιτήσεις μου απορρίφθηκαν για κάποιους λόγους που τους γνωρίζω καλύτερα και μετά αποφάσισα να δοκιμάσω ξανά, είδα μια ανάρτηση σε ένα από τα φόρουμ δανείων από τη Susan Benson και ήρθα σε επαφή μαζί της για βοήθεια, θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα άτομο που μπορώ να εμπιστευτώ, παίρνω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, ευτυχώς για μου χορηγήθηκε ένα δάνειο με επιτυχία, ακόμη και με ή χωρίς ασφάλεια, και το πιο εκπληκτικό μέρος από όλα είναι ότι δεν υπήρχε πιστωτικός έλεγχος και η εξυπηρέτησή της είναι γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη.

    Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού επιτοκίου, της ανεπαρκούς ασφάλειας, του λόγου χρέους προς εισόδημα, του χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος και πολλών άλλων λόγων. Εάν χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να λύσετε την οικονομική σας κατάσταση και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να πάτε και πού να στρίψετε, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τη Susan Benson μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να την στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λήψη απάντησης σε μια στιγμή.

    Η εταιρεία της παρέχει κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, τόσο εξασφαλισμένο όσο και ακάλυπτο δάνειο, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, και επίσης θα είστε σε θέση να δανειστείτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να έχετε την ευκαιρία να εξοφλήσετε από 1 έως 30 χρόνια. Αν μπορεί να με βοηθήσει, πιστεύω ότι μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Επικοινωνήστε μαζί της σήμερα για περισσότερες πληροφορίες μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή Στείλτε το μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
    Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
    Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε στείλτε μας email στο
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γεια σε όλους, είστε αυτή τη στιγμή σε μια σοβαρή οικονομική κρίση. χρειάζεσαι δάνειο; Έχετε απορριφθεί από την Τράπεζα και θέλετε ένα δάνειο για να καλύψετε όλες τις ανάγκες σας; - Κανένα πρόβλημα. Όποια και αν είναι η οικονομική σας κατάσταση. Μπορούμε να προσφέρουμε στεγαστικά δάνεια, εμπορικά δάνεια, ιδιωτικά δάνεια και δάνεια για αποκλειστικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς.;
    Ερωτήσεις / Υποστήριξη; - Στείλτε email (ferratum.loans@gmail.com) και λάβετε απάντηση σε λίγες ώρες.

    Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο μεταξύ 5000 έως 200 εκατομμυρίων $ για την επίλυση των οικονομικών σας προβλημάτων με πολύ χαμηλό επιτόκιο 3% για διάρκεια δανείου από 1 έως 30 χρόνια (12-360 μήνες). Αυτό το πρόγραμμα χρηματοδότησης επιτρέπει στον πελάτη να απολαμβάνει χαμηλό επιτόκιο κατά τη διάρκεια του δανείου μετά την εξασφάλιση δανείου μαζί μας. Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!
    Θα θέλαμε πολύ να ακούσουμε από εσάς! Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία ή θέλετε να διευκρινίσετε παρακαλούμε στείλτε μας email στο
    Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: ferratum.loans@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα,
    Προσφέρουμε δάνεια κάθε είδους σε όποιον έχει ανάγκη. Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία μικροχρηματοδότησης.
    Το email μας είναι: area.of.finance13@gmail.com
    Whatsapp: +33756841623

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotcap Global Loan Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείων.

    Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

    Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

    Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

    Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

    Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

    Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΑΙΡΕΤΕ; ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?
    Παρέχουμε δάνεια για ιδιώτες: προσωπικό δάνειο για κατανάλωση, στεγαστικό δάνειο, εξαργύρωση πίστωσης, εξόφληση χρέους για τη συλλογή όλων των χρεών σας σε μία πίστωση, φοιτητικό δάνειο, δάνειο για τη χρηματοδότηση της αγοράς του αυτοκινήτου σας.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ;
    Θα υποστηρίξουμε τη χρηματοδότηση των έργων σας, όπως: την κατασκευή σπιτιών, γραφείων, αγροκτημάτων, χρηματοδοτούμε τα ταξιδιωτικά σας έργα, την εταιρεία σας ή ένα έργο για το οποίο χρειάζεστε εξωτερική χρηματοδότηση.

    ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ;
    Μπορούμε να επενδύσουμε στα μεγάλα έργα σας. Αυτό προορίζεται για εταιρείες που αναζητούν επενδυτές να χρηματοδοτήσουν τα ερευνητικά τους έργα, έργα ακινήτων, εξαγορές και άλλες επιχειρηματικές ανάγκες.

    ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΑΝΕΙΟΥ. ΚΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ ΤΩΡΑ!
    μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακάτω:
    novaglobalfinances@gmail.com

    ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ
    Προσφέρουμε όλα τα είδη δανείων, τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια, ενοποίηση χρεών και πολλά άλλα σε πολύ λογικό επιτόκιο.

    Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES είναι η θυγατρική ενός από τους ισχυρότερους χρηματοοικονομικούς ομίλους στην Ευρώπη και παγκοσμίως με μεγάλο κεφάλαιο. Η NOVA GLOBAL FINANCIAL SERVICES ακολουθεί μια στρατηγική παρουσίας όπου βρίσκεται η ανάπτυξη, συνδέοντας τους πελάτες με τις ευκαιρίες που δημιουργεί, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, τις οικονομίες που ευδοκιμούν και τα άτομα για να πραγματοποιήσουν τις φιλοδοξίες τους.

    ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΤΩΡΑ !!!
    Όνομα: Camilla Karlsen (Λειτουργός Κέντρου Δανείων)
    Διεύθυνση επικοινωνίας: novaglobalfinances@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλή μέρα,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 1 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημα δανείου σας.

    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελάτη
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    whatsapp: +79258159150

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

    Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: accessloanfirm2030@gmail.com

    Με εκτιμιση,
    Κύριε Σκοτ
    accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλή μέρα,

    Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτοκίου 3% για τοπικούς και διεθνείς δανειολήπτες. Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποδοτικοί, γρήγοροι και δυναμικοί και συνεργαζόμαστε. δίνουμε ένα μακροπρόθεσμο δάνειο από 1 έως 50 χρόνια το πολύ.

    Χρειάζεστε ένα άμεσο, εύκολο και προσιτό δάνειο για να πληρώσετε το χρέος, να ξεκινήσετε μια επιχείρηση ή για κάποιο άλλο λόγο; Εάν ναι, επικοινωνήστε μαζί μας για το αίτημα δανείου σας.

    ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
    * Προσωπικά δάνεια
    * Επιχειρηματικά Δάνεια
    *
    Ανακαίνιση * Δάνεια Πελάτη
    * Αυτόματα δάνεια
    και τα λοιπά. ..

    Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

    whatsapp: +79258159150

    Είμαστε πιστοποιημένοι,
    αξιόπιστο, αξιόπιστο, αποτελεσματικό, γρήγορο και δυναμικό.

    Επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: accessloanfirm2030@gmail.com

    Με εκτιμιση,
    Κύριε Σκοτ
    accessloanfirm2030@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη δανείου για κεφάλαιο κίνησης από τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Αυτή η υπηρεσία προορίζεται να παρέχει οικονομική υποστήριξη σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και γυναίκες στην επιχείρηση. Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email: robertokennety@gmail.com Ή καλέστε στο +1(518)219-0838.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με τη λήψη δανείου για κεφάλαιο κίνησης από τοπικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Αυτή η υπηρεσία προορίζεται να παρέχει οικονομική υποστήριξη σε ιδιώτες, επιχειρηματίες και γυναίκες στην επιχείρηση. Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω email: robertokennety@gmail.com Ή καλέστε στο +1(518)219-0838.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΔΟΚΙΜΗ ΓΙΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΜΟΥ
    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για άμεσο
    απάντηση: αριθμός whatsapp: +19292227023 drbenjaminfinance@gmail.com

    Είμαι κυρία, Leores Jazbel με το όνομα, ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες
    Τα κράτη της Αμερικής τρέχουν μεταξύ Νοεμβρίου πέρυσι και Ιουλίου
    χρόνια υπήρξε θύμα πολλών ψεύτικων δανειστών, αλλά εγώ
    ευχαριστώ πολύ τον κατασκευαστή μου που τελικά χαμογέλασε μέσα μου
    παραπέμψτε με σε αυτόν τον νέο δανειστή που θα κυκλοφορήσει φέτος το 2020
    έβαλα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου και δεν με εξαπατά και επίσης
    όχι εξαπάτηση ή ψέματα σε εμένα και τους φίλους μου, αλλά αυτό
    Ωστόσο, ο δανειστής είναι BENJAMIN LOAN INVESTMENTS FINANCE
    (drbenjaminfinance@gmail.com) μου έδωσε ένα δάνειο 2% που ισοδυναμεί με
    με Euro900.000,00 δολάρια ΗΠΑ αφού συμφώνησα
    τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας τους και ένα σημαντικό πράγμα που κάνω
    Το ωραίο πράγμα για αυτήν την εταιρεία δανείου είναι ότι είναι γρήγορες και μοναδικές.
    Ο Δρ. Benjamin Scarlet Owen} μπορεί επίσης να σας βοηθήσει με ένα νόμιμο
    προσφορά δανείου. Έχει επίσης κάποιους άλλους συναδέλφους μου
    βοήθησα. Εάν χρειάζεστε ένα πραγματικό δάνειο χωρίς αμοιβές / άγχος,
    είναι ο σωστός δανειστής για να αντιμετωπίσει και τα οικονομικά σας προβλήματα
    κρίση σήμερα. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ BENJAMIN
    όλες τις πληροφορίες σχετικά με το πώς να κερδίζετε χρήματα γρήγορα και ανώδυνα
    αριθμός whatsapp: +19292227023 Email: drbenjaminfinance@gmail.com

    Όσον αφορά την οικονομική κρίση και τα δάνεια, τότε το BENJAMIN είναι ΔΑΝΕΙΟ
    ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ το μέρος που πρέπει να πάτε, πείτε του
    που σας καθοδήγησα από την κυρία Leores Jazbel Καλή τύχη ...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΓΕΙΑ
    Βρίσκεστε σε λίγο πρόβλημα με τους απλήρωτους λογαριασμούς και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να πάτε ή πού να γυρίσετε; Τι γίνεται με την εύρεση μιας αξιόπιστης εταιρείας ενοποίησης χρεών που μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση της μηνιαίας δόσης, ώστε να έχετε προσιτές επιλογές αποπληρωμής, καθώς και χώρο για να αναπνέετε όταν φτάνει στο τέλος του μήνα και πρέπει να πληρωθούν οι λογαριασμοί; Η ®Capital Managements Inc ™ είναι η λύση στην οικονομική σας ατυχία. Προσφέρουμε όλους τους τύπους δανείων που κυμαίνονται από $ 5.000,00 έως $ 533.000.000,00 USD με χαμηλό επιτόκιο 2% και διάρκεια δανείου από 1 έως 35 χρόνια για την αποπληρωμή του δανείου με ασφάλεια και ακάλυψη. Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα για μέγιστη ασφάλεια είναι η προτεραιότητά μας, Ο κύριος στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να λάβετε τις υπηρεσίες που σας αξίζει, Το πρόγραμμά μας είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να πάρετε αυτό που χρειάζεστε με μια στιγμή. Μειώστε τις πληρωμές σας για να μειώσετε την πίεση των μηνιαίων εξόδων σας επικοινωνώντας μαζί μας στο παρακάτω WhatsApp: +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Ειδοποίηση για προσφορά δανείου για όλους! Είστε οικονομικά κάτω και χρειάζεστε επείγουσα πίστωση / οικονομική βοήθεια; Ή χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε / αυξήσετε την επιχείρησή σας ή να αγοράσετε το σπίτι των ονείρων σας. ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΑΣ 100% ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΧΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΑΣ. drbenjaminfinance@gmail.com
    Ιστότοπος Capital Managements Inc: https://capitalmanage-inc.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή