Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Τα "τετράδια με τα ρουσφέτια"


Η χθεσινοβραδυνή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha "Αυτοψία", που είχε θέμα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον υπουργό Πάνο Καμμένο, δημιούργησε πόλεμο μεταξύ του κυβερνητικού εταίρου και του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Ειδικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα "Θάρρος", ο Πάνος Καμμένος ανέφερε για τον Μεσσηνίας ότι του επιτίθεται συνεχώς "διότι τα τετράδια με τα ρουσφέτια που του έστελνε ο ίδιος δεν τα ικανοποιεί".
Σε διευκρίνιση που ζήτησε ο παρουσιαστής της Αντώνης Σρόιτερ για το "αν ο Μεσσηνίας έστελνε τετράδια με ρουσφέτια", ο Πάνος Καμμένος είπε ότι έστελνε ολόκληρα τετράδια και επίσης είπε ότι οι άλλοι το κατάλαβαν, αλλά ο μητροπολίτης αποφάσισε ότι θα επιτεθεί στον υπουργό Εθνικής Άμυνας γιατί θέλει να έχει 3 στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτι, αυτό όπως είπε ο κ. Καμμένος δεν γίνεται.

Όπως ήταν φυσικό ο Μεσσηνίας αντέδρασε με ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Μητρόπολη Μεσσηνίας και αναφέρει τα εξής:
"Με όσα ανέφερε και με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, της 16ης Μαΐου 2017, σχετικά με το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστό­μου, επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμα σοβαρότη­τας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν.
Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας.
Στον κύριο Υπουργό απλά υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα»".

Κι όμως έστελνε!

Πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά στον πολιτικό βίο της χώρας που υπουργός εθνικής Άμυνας, που δείχνει μάλιστα να είναι πολύ θρησκευόμενος αφού εμπλέκει πολλές φορές εκδηλώσεις του υπουργείου με έντονη θρησκευτική παρουσία, βγαίνει ανοιχτά και καταγγέλλει μητροπολίτη για ρουσφετολογικά αιτήματα.
Σε άλλες εποχές αυτό θα ήταν αδιανόητο για τα ελληνικά δεδομένα. Οι εποχές όμως φαίνεται ότι έχουν αλλάξει.
Το επίσης παράξενο είναι ότι στην ανακοίνωση της Μητρόπολης δεν υπάρχει κάθετη άρνηση για τις αποστολές... τετραδίων αλλά παραδοχή:
"Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας", αναφέρει.
Δηλαδή, δεν λέει ορθά - κοφτά "εμείς δεν στείλαμε ποτέ και τίποτα" αλλά, "μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας...". Αυτό το "ενδιαφέρον" και οι "ενέργειες" προφανώς ονομάζονται από τον κ. Καμμένο "τετράδια με ρουσφέτια", τα οποία, επίσης προφανώς, φυλάει για όποιον πει ότι δεν τα έχει.

Αλλά, ποιο "καλό", ποια "πρόοδο και ευημερία" και ποιου ποιμνίου είναι το αποκλειστικό ενδιαφέρον του μητροπολίτη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης; Προφανώς δεν είναι για όλο το ποίμνιο αλλά όποιο μέρος αυτού προστρέχει στην Μητρόπολη να μεσολαβήσει. Το υπόλοιπο δεν θα είναι τυχερό να κατακτήσει αυτήν την ευημερία που έρχεται στην περίπτωση που αποδώσουν οι ενέργειες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη.

Όμως ο κ. Καμμένος ανέφερε και κάτι ακόμη που σημαίνει ότι ο Μεσσηνίας δεν ήταν ο μόνος που, κατά τον ίδιο, ζητούσε ρουσφέτια: "οι άλλοι το κατάλαβαν"! Αυτό σημαίνει ότι έστελναν και άλλοι και η σκέψη, έτσι όπως το διατύπωσε ο υπουργός, πάει σε μητροπολίτες. Όμως ο κ. Καμμένος οφείλει να πει δημοσίως και ονομαστικώς ποιοι είναι "οι άλλοι", όπως έκανε και με τον Μεσσηνίας, για να μάθει επιτέλους η ελληνική κοινή γνώμη ποιοι αποφάσιζαν τις περιοχές, τις ειδικότητες κ.λπ., για να υπηρετούν τα παιδιά της.

Τόσο από την εκπομπή όσο και από την απάντηση της Μητρόπολης καταλαβαίνει ο μέσος πολίτης αυτής της χώρας πώς γίνονται "οι δουλειές" στον αθέατο κόσμο του ρουσφετιού στον οποίον πρόσβαση έχουν μόνον οι έχοντες "μπάρμπα στην Κορώνη".
Βεβαίως, μετά από αυτά και επειδή είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν τόσο ωμά τα πράγματα στην δημοσιότητα, αναμένονται επαγγελματίες υποστηρικτές, οι υβριστές και άλλες ειδικότητες, ένθεν - κακείθεν, για να "πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα" ώστε να πάψουμε να συζητούμε την ουσία που είναι και το ζητούμενο στην πατρίδα μας: διαφάνεια και απόλυτη απομόνωση των όποιων δυνάμεων μπορούν να επηρεάσουν προς όφελός τους την διοίκηση της χώρας.
Πάρις Πέτρας

1 σχόλιο: