Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015

Ν' αλλάξουμε!


Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά...
Ευχές, ευχές, ευχές...
Ίδιες κάθε χρόνο, λίγο αλλαγμένες, ξαναζεσταμένες... Αλλά,
είπαμε: η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!
Και αυτήν ακριβώς στοχεύει η ανθρώπινη ματαιοδοξία, την οποίαν οι κυβερνήτες (κάθε είδους) έχουν μετατρέψει σε επιστήμη για να κατευθύνουν πιο εύκολα τα δίποδα κοπάδια.

Κι εμείς, μηρυκάζουμε ετησίως τα ίδια, τα πιστεύουμε αλλά τα ξεχνάμε ευθύς αμέσως όταν αποσυρθούν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες από το τραπέζι, όταν οι δήμοι απομακρύνουν τα εορταστικά στολίδια από τους δρόμους και τις πλατείες, όταν η τηλεόραση πάψει να δίνει ψηφιακές ευχές και σιωπήσουν οι ήχοι των γλυκανάλατων ασμάτων και των ξύλινων στίχων του "γενικώς" (αγάπη, ειρήνη, ευτυχία κ.λπ.).

Με όλα αυτά και την φούρια της καταναλωτικής μανίας των "ημερών αγάπης" (την οποίαν κερδίζει αναμφίβολα το στομάχι μας), ξεχνούμε ένα πολύ βασικό: πως για να γίνει καλύτερη η ζωή μας οφείλουμε να αλλάξουμε πολλά, πάρα πολλά από τα αρνητικά στοιχεία, λογικές και πρακτικές του ίδιου μας του εαυτού! 
Αν δεν συμβεί αυτό, τότε το παιχνίδι θα είναι ακριβώς το ίδιο και του χρόνου. Για να μην πούμε χειρότερο! 

Μα την ευκαιρία του νέου χρόνου, που συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα, σαν Όριον, σας ευχόμαστε να είσθε υγιείς και ν' αλλάξετε όσο περισσότερο γίνεται. Μαζί σας κι εμείς!  
Με το καλό λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου