Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015

Απίστευτο: Ζητούν για την Μάνη επιστροφή στην... οθωμανική κυριαρχία!

Παράταξη δασολόγων που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητά κατάργηση νόμου –ιστορική δικαίωση ως… μνημονιακού!!! 

Μια απίστευτη πρόταση εις βάρος της Μάνης και του 25χρονου Αγώνα της για ιστορική δικαίωση καταθέτουν οι συνδικαλιστές της «Αυτόνομης Δημοκρατικής Συνεργασίας Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων» στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «σχετικά με τις διατάξεις νόμων για τα δάση και το φυσικό περιβάλλον και τη διατύπωση προτάσεων επί αντικειμένων της δασικής νομοθεσίας».
Η προκλητική αυτή πρόταση, και μάλιστα από μια παράταξη που
αυτοτιτλοφορείται «δημοκρατική», μόνο στην αυθαιρεσία φασιστικού τύπου λογικής μπορεί να ενταχθεί δεδομένου ότι, δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τα επιστημονική – ιστορικά δεδομένα που αφορούν ειδικά στην Μάνη.
Αυτοδιορίζεται «ειδικός» και επί θεμάτων (ιστορικά – νομικά) με τα οποία δεν έχει σχέση δείχνοντας έτσι ότι υπάρχει ομφάλιος λώρος με την λογική που εφαρμόστηκε από το Δασαρχείο Καλαμάτας (κυρίως), η οποία στην εφαρμογή της άρπαζε τις πατρογονικές περιουσίες των Μανιατών ως «δημόσιες και δασικές», παραβλέποντας ότι η ίδια η Πολιτεία πριν από την εφαρμογή του Ν. 998/79 αναγνώριζε (π.χ. σε απαλλοτριώσεις εκτάσεων για την διάνοιξη δρόμων) την ιδιοκτησία των κατοίκων της ιστορικής περιοχής, όπως και την ιδιαίτερη οικιακή χρήση που είχαν τα «αγριώματα», μετέπειτα βαπτισθέντα σε «δασικές εκτάσεις». Παράλληλα, θεωρεί ότι η απαραδέκτως καθυστερημένη δικαίωση της Μάνης από το ελληνικό κράτος ότι είναι –άκουσον – άκουσον- «μνημονιακός νόμος» (!!!) και ζητά την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς, αποσιωπώντας όμως ότι, προ του νόμου –δικαίωση της Μάνης εκδόθηκαν σημαντικές δικαστικές αποφάσεις υπέρ των Μανιατών και δημιούργησαν «δεδικασμένο», στοιχείο που ελήφθη υπ’ όψιν από τα εμπλεκόμενα υπουργεία ώστε να προχωρήσουν στην ρύθμιση – δικαίωση.
Επίσης, αποσιωπά ότι υπάρχουν σειρά εγγράφων που υπογράφουν όλα τα κόμματα (και του ΣΥΡΙΖΑ), με τα οποία ζητείται η ένταξη της Μάνης στις εξαιρέσεις του άρθρου 62, δηλαδή είναι υπέρ της ρύθμισης που έχει ήδη γίνει!
Προκαλεί εύλογη απορία, γιατί θέλει η εν λόγω συνδικαλιστική παράταξη επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς την στιγμή που δεν θίγει στο παραμικρό το αντικείμενό της, δηλαδή τον χαρακτήρα μιας έκτασης, παρά μόνον το ιδιοκτησιακό καθεστώς; Σήμερα, που ισχύει ο νέος νόμος για την Μάνη, και πάλι η Δασική Υπηρεσία δεν είναι αυτή που αποφαίνεται επί του χαρακτήρα μιας έκτασης; Αυτό που λύεται με την νομοθετική ρύθμιση είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Αν αυτό αμφισβητείται από κάποια υπηρεσία, το κράτος –σύμφωνα με τον νόμο- θα πρέπει ν α αποδείξει από πού απέκτησε την ιδιοκτησία. Μήπως λοιπόν θίγεται κάποια «βιομηχανία» και αυτήν έχει στόχο η πρόταση της εν λόγω συνδικαλιστικής παράταξης; 

Αγώνας, αγώνας…
Ως γνωστόν το άρθρο 62 του δασικού νόμου 998/79 ενώ ενέτασσε αρκετές περιοχές (Κρήτη, Σάμο κ.λπ.) της χώρας αναγνωρίζοντας ότι το τεκμήριο κυριότητας σε αυτές είναι υπέρ του ιδιώτη και όχι υπέρ του Δημοσίου όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, άφηνε εκτός την Μάνη. Αποτέλεσμα αυτού, και με δεδομένη την εγκατάλειψη της ιστορικής περιοχής κατά τα πέτρινα χρόνια μετανάστευσης και ερήμωσης που ακολούθησαν μετά το τέλος του εμφυλίου, ήταν να αναπτυχθεί ξ «βαριά βιομηχανία» των χαρακτηρισμών εκτάσεων, των δικαστικών διώξεων των Μανιατών για… εκχερσώσεις δασικών εκτάσεων και, τελικά, η αρπαγή των πατρογονικών περιουσιών τους!   


Χρειάστηκαν ολόκληρες δεκαετίες αγώνα για την ιστορική δικαίωση της Μάνης. Ένας αγώνας που άφησε πίσω του πολλά θύματα. Θύματα της απαράδεκτης πρακτικής ενός «συστήματος» που τυλίγει τον πολίτη «σε μια κόλα χαρτί»... Χρόνος, χρήμα, νεύρα –χορδές,  υπομονή, ψυχικές δυνάμεις που δύσκολα τις βρίσκει κάποιος που έχει γεννηθεί, έχει μεγαλώσει σ’ ένα τόπο που το αγαθό παράγεται από τη γη με πολύ κόπο και αίμα, που διαθέτει μνήμες ζωής από σπορά, θερισμό, σκάψιμο, όργωμα… Μα τούτο το κράτος, που όποτε έχει ανάγκη τρέχει να ταυτιστεί με την έννοια «πατρίδα», πολλές φορές συμπεριφέρεται  χειρότερα κι από τον εχθρό.
Ταλαιπωρεί τα παιδιά του, όπως έκανε και με τους Μανιάτες που καλούνταν ν’ αποδείξουν πως τα πατρογονικά κτήματά τους δεν είναι «δημόσια και δασικά», δηλαδή, δεν τα πήραν από κανέναν Τούρκο! Γιατί αυτό ακριβώς ισχυρίζονταν οι Δασικές Υπηρεσίες που οχυρώνονταν πίσω από τον Νόμο 998/79. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, διέγραφαν (μερικοί μάλιστα ακόμη δεν το έχουν ξεπεράσει!) την επίσημη ιστορία που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα σχολειά, ισχυριζόμενες ότι η Μάνη ήταν… οθωμανική ιδιοκτησία. Αυτοί οι κρατικοί υπάλληλοι προηγήθηκαν της κυρίας Ρεπούση που πλέον έρχεται δεύτερη συνωστιζόμενη πίσω τους!  Και για να... αριστοφανίσουμε λίγο με τη Σμύρνη της κυρίας Ρεπούση, «συνωστίζονταν οι... Τούρκοι στη Μάνη για να καλλιεργήσουν…»! Τόσο φαιδρά, τόσο νέο-ρωμαίικα! 

Όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, στα μισά της περασμένης δεκαετίας, ιδρύθηκε «η Ευνομία» - Σύλλογος όλης της Μάνης. Ήταν ο πρώτος που μίλησε ευθέως και έθεσε επισήμως τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή, εκτός του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Μετά από τόνους εγγράφων που απευθύνονταν σε όλες τις κυβερνήσεις, από τους πρωθυπουργούς μέχρι τους γενικούς γραμματείς, μετά από προσπάθειες να συζητηθεί το ζήτημα στην Βουλή με διακομματική μάλιστα συναίνεση και την κοπάνα του υπουργού Γεωργίας, τελικά το πολιτικό σύστημα εδέησε να καταλάβει το δίκιο των Μανιατών. Έτσι, το θέμα εισήχθη στη Βουλή με τη μορφή τροπολογίας που ψηφίσθηκε με τον Νόμο 4012, άρθρο 67 (ΦΕΚ 24/13.2.12) και αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεσιν η διάταξις του άρθρου 62 του ν. 998/1979 (Α΄289) δεν ισχύει εις τας περιφερείας των Πρωτοδικείων των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, των Νομών Λέσβου, Σάμου και Χίου, των Νήσων Κυθήρων και Αντικυθήρων και Κυκλάδων, καθώς και της περιοχής της Μάνης όπως αυτή ορίζεται από τα διοικητικά όρια των Καλλικρατικών  Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Μάνης». Πρώτη  άμεση  ενέργεια η κατάργηση ΟΛΩΝ των Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, έστω και αν έχουν τελεσιδικήσει. 
Και τώρα έρχονται οι «Δασολόγοι Δημόσιοι Υπάλληλοι» δια του παραταξιακού τους οργάνου και εντάσσει στις «άμεσα καταργούμενες διατάξεις μνημονιακών νόμων» και «το άρθρο 67 του Νόμου 4042/2012 (ΦΕΚ 182 Α΄) “Συμπερίληψη της Μάνης στις περιοχές της χώρας που δεν ισχύει το τεκμήριο του Δημοσίου». Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Αυτόνομοι Δημοκράτες Δασολόγοι κρατικοδίαιτοι, μας λένε ότι η Τρόικα που επέβαλλε το μνημόνιο απαίτησε και την ένταξη της Μάνης στις εξαιρέσεις! Αυτή η πολιτική διορατικότητα πρέπει να καταγραφεί στα ρεκόρ Γκίνες!   
Δεν γνωρίζει κανείς τι σκέπτεται να πράξει η κυβέρνηση, ούτε αν αυτό που σχεδιάζει το γνωρίζουν οι βουλευτές Μεσσηνίας και Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ. Το βέβαιον είναι πως αν πάρει πίσω τον Νόμο και μάλιστα με την ρετσινιά του «μνημονιακού» θα βρει απέναντί της ολόκληρη τη Μάνη που αυτή τη φορά δεν θα αστειεύεται καθόλου.
Ήδη η ιστορική περιοχή βιώνει την απόλυτη εξουσία των «προστατών της αφάνας» και υποφέρει από αυτήν. Η επιστροφή στο καθεστώς «δημόσιο και δασικό», όπως υπογραμμίζουν οι Μανιάτες, «σημαίνει πόλεμο». 
Ήδη η πρώτη αντίδραση ήλθε από το προεδρείο της Ευνομίας, που έστειλε επιστολής προς την παράταξη που θέλει να ρίξει στην πυρά ως μνημονιακή την ιστορική δικαίωση της Μάνης: 

«Αγαπητοί μου,

Ελπίζω και εύχομαι, να μην ασεβήσετε σε μία μοναδική Ιστορική μας παρακαταθήκη, σε μία μοναδική Ιστορική ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ,  σε μία πρωτόγνωρη ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ απόφαση,
σε μία ανεπανάληπτη  ΠΑΜΜΑΝΙΑΤΙΚΗ ομοψυχία , αγωνιστικότητα και απόφαση, σε μια προσωπική μας ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ απόφαση να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ παραδειγματικά κάθε νέα προσβολή
 στην ΑΠΑΤΗΤΗ ΜΑΝΗ  ΜΑΣ.
Είμαστε διατεθειμένοι να σας προσκομίσουμε ΚΑΘΕ στοιχείο του 25 χρονου αγώνα μας  και αποφασισμένοι  να προστατέψουμε  την ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ μοναδικότητα της  ανέκαθεν ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ και ΑΠΑΤΗΤΗΣ Μάνης ΜΑΣ.

Φιλικά και ΠΑΝΤΑ αγωνιστικά

Για την ‘’ΕΥΝΟΜΙΑ’’

Νίκος Μαντάγαρης
Χρίστος Κοτσωνής
Γιώργος Δημακόγιαννης».

ΥΓ.
 Στείλτε μας την δ/νσή  σας για να σας αποστείλουμε ένα αντίγραφο  του ΠΡΩΤΟΥ τόμου του αγώνα μας με τίτλο,‘’ΟΘΩΜΑΝΟ-ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ», από το 1990 μέχρι της απελευθερώσεώς μας 12/2/12.


5 σχόλια:

 1. ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΑΝΗ ΑΙΜΟΡΑΓΕΙ !!!...
  Αδιαφορία; Αγνωμοσύνη; Υστεροβουλία; Ανιστόρητοι ιστορικοί; Σύμπτωση και αυτό;…

  Γράφει η Πόπη Σουφλή

  Τρεις δεκαετίες (!!!) μετράει ο αγώνας της Μάνης για την ΑΠΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της..
  Ένα κονκλάβιο ανιστόρητων και παραχαρακτών της Ιστορίας, έχει στοχοποιήσει τη Μάνη, και η στοχοποίηση αυτή, αποδεικνύεται περίτρανα, ότι δεν ήταν τυχαία.
  Εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες επιστολές και επίσημα δημόσια έγγραφα, και δεν είναι υπερβολικός ο αριθμός, συγκροτούν μια ιστορία που πίσω της κρύβει ένα παρασκήνιο, που δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά για τον ρόλο πολιτικών, δασαρχών και δημοσίων υπαλλήλων σε καίριες θέσεις.
  Διακομματικά οι πολιτικοί, συμφωνούν στο δίκαιο αίτημα της Μάνης.
  Τα μεγαλύτερα ΜΜΕ, καταγράφουν σελίδες επί σελίδων για το ΕΓΚΛΗΜΑ που συντελείται στη Μάνη, άλλα "κάτι μπλοκάρει τη δικαίωση".
  Σε ρόλο θεματοφύλακα ο Σύλλογος "ΕΥΝΟΜΙΑ" της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, όλα αυτά τα χρόνια, δίνει μάχες για την απελευθέρωση της - και ο όρος δεν είναι υπερβολικός - από συμφέροντα που την κρατούν αιχμάλωτη και την θέλουν..ΟΘΩΜΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ.
  Μάχες που δίνονται σε όλα τα μέτωπα και σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής εξουσίας.
  Από τον πρωθυπουργό μέχρι και τους δημοσίους υπαλλήλους που χειρίζονται το θέμα της Μάνης, ζητούν τη δικαίωση.
  Σ΄αυτή τη μάχη δικαίωσης, τα ‘Attika έχουν συμπαραταχθεί σ' έναν αγώνα ενημέρωσης του κόσμου.
  Λίγο πριν εκπνεύσει και το 2011, θα δοθεί άραγε η πολυπόθητη δικαίωση;
  Παραθέτουμε μερικά από τις αμέτρητες διαμαρτυρίες του Συλλόγου "ΕΥΝΟΜΙΑ" της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι μανιάτες δικαιώθηκαν σε έναν ακόμα αγώνα τους
  Γράφει ο Ηλίας Μπόνος
  Ο Σύλλογος της Μάνης «Η Ευνομία» ανακοίνωσε ότι, επιτέλους, οι μακροχρόνιοι Αγώνες της, όπως και εκείνων των Μανιατών που συμμετείχαν, βρήκαν δικαίωση: Η Μάνη εντάχθηκε στο άρθρο 62 του Νόμου 998/79.
  Αυτό σημαίνει ότι στο εξής δεν θα καλούνται οι Μανιάτες να αποδείξουν στην Πολιτεία και στην Δικαιοσύνη το αυτονόητο: ότι τα προγονικά κτήματά τους στη Μάνη δεν τα άρπαξαν από κανέναν οθωμανό, όπως μέχρι τώρα ισχυρίζονταν διάφοροι κρατικοί υπάλληλοι αλλά, ανέκαθεν τα διαφέντευαν, τα όριζαν και ήταν εκείνα τα Ελεύθερα Χώματα απ’ όπου ξεκίνησαν στις 17 Μαρτίου 1821 για τον πόλεμο κατά της τουρκιάς , για να κατακτήσει και η υπόλοιπη Ελλάδα αυτό που ήδη είχαν στη Μάνη: Ελευθερία!
  Πολλές φορές σε αυτόν το ξεσηκωμό των Μανιατών διαβάσαμε δυνατά κείμενα, διεισδυτικά έως και (επιβεβλημένα) ακραία. Η πίεση που ασκήθηκε πάνω σε αιρετούς και κρατικούς λειτουργούς ήταν αποφασιστικής σημασίας.
  Σήμερα, οι Μανιάτες μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι. Κυρίως όμως πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δεν οφείλουν και δεν χρωστούν τίποτα σε κανέναν – πέραν, ίσως, κάποιων ευχαριστιών – αφού το ζητούμενο ήταν το αυτονόητο. Αντίθετα, όσοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτή τη διεκδίκηση πρέπει να ευχαριστούν τους Μανιάτες που τους έδωσαν την ευκαιρία και τη χαρά μιας καλής και δίκαιης νίκης. Μιας νίκης που απάλλαξε τη Μάνη ένα μεγάλο από γραφειοκρατικό και συστημικό άγος.
  Η συγκεκριμένη δικαίωση καθιστά την Μάνη και πάλι «ανεξέλεγκτη» περιοχή, με έντονα, και τονισμένα, και πάλι, τα χαρακτηριστικά της μανιάτικης αυτονομίας και αυτάρκειας.
  Όλα αυτά τα χρόνια τόσο η εφημερίδα μας «Λακωνική Επικαιρότητα» όσο και ο ραδιοφωνικός σταθμός μας " Νότος 94,9" συμμετείχε στην προσπάθεια διάδοσης των ιδεών και των απόψεων που είχαν σας στόχο να επαναφέρουν, έστω σε ένα θέμα, την ευνομία στην αδούλωτη, εις τους προηγούμενους αιώνας, Μάνη. Συμμετείχαμε στην προσπάθεια αφύπνισης όσων βρίσκονταν επί έτη πολλά σε λήθαργο αλλά και στη συμμόρφωση όσων βρίσκονταν σε "διατεταγμένη" υπηρεσία και τελικά συντάχθηκαν στην κοινή αυτή προσπάθεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η ΜΑΝΗ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ.
  1. http://www.katohika.gr/2012/02/blog-post_5236.html

  2. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/02/blog-post_4708.html

  3. http://www.tv100.gr/2012/02/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7/

  4. http://attikanea.blogspot.com/2012/02/blog-post_7752.html

  5. http://www.kozaro.com/indignados/dikeothike-i-mani.html

  6. http://www.axortagos.gr/apokleistiko-dikaiothike-mani.html

  7. http://ksipnistere.blogspot.com/2012/02/blog-post_846.html

  8. http://www.inews.gr/116/dikaiothike-i-mani.htm

  9. http://prosexw.blogspot.com/2012/02/blog-post_8718.html

  10. http://www.arpaktiko.org/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7.html

  11. http://www.bloglines.gr/articles/421666/DIKAIOTHIKE-I-MANI#.Tyxb9eS24lg

  12. http://anetos.gr/teleftaies-eidiseis/apokleistiko-dikaiothike-i-mani

  13. http://e-citymap.gr/news/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7/

  14. http://www.roufianos.com/showthread.php/1010217-%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%A9%CE%98%CE%97%CE%9A%CE%95-%CE%97-%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%97#.Tyxc3uS24lg

  15. http://diogenisdaskalos.blogspot.com/2012/02/blog-post_3480.html

  16. http://www.palo.gr/cluster/articles/peloponnhsos-nea/27643/?clid=4105456

  17. http://www.elladatv.gr/

  18. http://www.notospress.gr/index.php?c_id=78&n_id=4323

  19. http://el-gr.facebook.com/permalink.php?story_fbid=328592153851645&id=138683526175843

  20. http://www.eleftheriaonline.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=15533:ιστορική-δικαίωση-και-λύση-στο-ιδιοκτησιακό-της-μάνης-υιοθετήθηκε-η

  21. http://www.irf.gr/2012/02/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 22. http://www.news.935radio.gr/λακωνια/Κοινωνια/20989-Δικαίωση-για-το-ιδιοκτησιακό-της-Μάνης-ύστερα-από-την-ψήφιση-της-τροπολογίας-στη-Βουλή.

   23. http://tsikaliamanis.blogspot.com/2012/02/blog-post.html

   24. http://www.pelopsnews.gr/news.php?id=687

   25. http://www.news.935radio.gr/%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/%CE%9A%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1/20975-%CE%94%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%B7-%CE%9C%CE%AC%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%99%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%94%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%AF%CE%BF-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF%CF%85-%CE%95%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1.html

   26. http://ithominews.blogspot.com/2012/02/blog-post_5266.html

   27. http://www.kalamatablogs.gr/ITHOMI_NEWS/2012/02/02/%CE%9C%CE%91%CE%9D%CE%97:__%CE%95%CE%A0%CE%99__%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A5%CE%A3__%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A4%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%91_!!!!!!!!!!!!!!!!!

   28. http://lakonia-gr.blogspot.com/2012/02/blog-post_277.html

   29. http://newsgallery.gr/a/585791/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5_%CE%B7_%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7

   30. http://www.mynews.gr/9/664274/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7

   31. http://www.tolmi.gr/2012/02/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80/

   32. http://www.mynews.gr/9/664274/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7

   33. http://www.moriasnews.gr/2012/02/dikeosi-gia-tin-mani-i-tropologia/

   34. http://bloglines.gr/articles/421666/DIKAIOTHIKE-I-MANI#.Ty0RL-S24lg

   35. http://www.oxia.gr/00/%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B7/

   36. http://www.lakonikos.gr/article/21558-%CD%DF%EA%E7%F3%E5+%E7+%CC%DC%ED%E7+%F3%F4%EF%ED+%E1%E3%FE%ED%E1+%F4%EF%F5+%E9%E4%E

   37. http://bloglines.gr/articles/421666/DIKAIOTHIKE-I-MANI#.Ty0TS-S24lg

   38. http://friendfeed.com/hktorcci/061f9bbb

   39. http://newsmessinia.blogspot.com/2012/02/blog-post_9451.html

   40.

   Διαγραφή
 4. Ο περήφανος Μανιάτικος λαός πρέπει να αγωνιστεί, ενάντια στη λογική αυτής της απαράδεκτης συντεχνιακής αλητείας, που οχυρωμένη πίσω από τη δήθεν οικολογική ευαισθησία και την αγάπη για το δάσος δημεύει τις περιουσίες των φτωχών πολιτών .
  Αυτό βέβαια το επιχειρούν έντεχνα τόσο με νομικά εκτρώματα όσο και με το τέχνασμα του κοινωνικού αυτοματισμού, θέτοντας απέναντι στους ιδιοκτήτες εκτάσεων γης (αφού πρώτα τους κολλήσουν πρώτα τη ρετσινιά του καταπατητή ) ένα μέρος των πολιτών αυτής της χώρας. Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει μόνο στhν πολύπαθη Μάνη αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή