Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Άφησαν τους σπουδαστές του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας χωρίς φαγητό!

Αναβρασμός επικρατεί στο ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, με τους σπουδαστές να καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του ιδρύματος αποφάσισε να κλείσει τη λέσχη
σίτισης και, μάλιστα, εν μέσω εξεταστικής περιόδου.

Οι σπουδαστές ξεσηκώθηκαν, κάνοντας πορείες και συνελεύσεις και μιλώντας για κατάφωρη αδικία εις βάρος τους, που θα έχει ως αποτέλεσμα πολλοί εξ αυτών να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά μετά τη διακοπή της σίτισης. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Ηγουμενίτσας, Θοδωρής Νικολός, ανέφερε ότι: «Η διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου ως φερέφωνο του νόμου - πλαίσιο ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας της λέσχης σίτισης. Αυτό θα οδηγήσει πολλούς φοιτητές στη διακοπή των σπουδών τους, μην μπορώντας πλέον να αντεπεξέλθουν και σε αυτό το οικονομικό βάρος».

«Καλούμε φοιτητές, εργαζόμενους και καθηγητές να σταθούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που καταδυναστεύει και εξαθλιώνει τον λαό. Να μην επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η επίθεση στην παιδεία, που θα δίνει δικαίωμα σπουδών και μάθησης μόνο στους οικονομικά δυνατούς και θα απαξιώνει το σύνολο των φοιτητών» πρόσθεσε.

Αυτό, πάντως, δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ Ηγουμενίτσας. Την εικόνα παρακμής και διάλυσης συμπληρώνουν -μεταξύ άλλων- η μείωση των καθηγητών, η έλλειψη εργαστηρίων και η ανυπαρξία φοιτητικής εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου